fbpx

3 tips om een witte muur aan te kleden

Heb je in jouw huis een (lange) witte muur? Dan heb je meerdere mogelijkheden om deze op een leuke manier aan te kleden. Een witte muur biedt immers voldoende mogelijkheden op het gebied van meubels en accessoires. In dit artikel hebben wij 3 tips voor jou verzameld waarmee je een witte muur perfect aan kunt kleden. Je geeft hierdoor meer sfeer aan een witte muur en kleedt daardoor in principe je hele huis op een prachtige manier aan. Ben je benieuwd geworden hoe je een witte muur het beste aan kunt kleden? Lees dan zeker even door.

Tip 1: kies voor een wandrek

Elk huishouden heeft behoefte aan voldoende kastruimte. Ben je nog op zoek naar mogelijkheden om de kastruimte uit te breiden? Dan kan je zeker eens naar een wandrek kijken. Een wandrek staat prachtig in combinatie met een witte muur en biedt meerdere voordelen. Zo is het onwijs prettig dat je een wandrek niet alleen als kast kunt gebruiken, maar ook als decoratiestuk. Plaats bijvoorbeeld fraaie accessoires in/op het wandrek en kleed daarmee je witte muur volledig aan. Dankzij een wandrek kan je dus veel meer leven aan je witte muur geven. Bijkomend voordeel is dat een wandrek uiteraard ook onwijs praktisch en handig is.

Tip 2: kies voor een smalle hoge kast

Wist je dat het bij een witte muur mogelijk is om optisch iets aan het grote witte vlak te doen? Ja, dat kan je onder andere doen door een smalle hoge kast tegen de witte muur aan te plaatsen. Door de lengte en de minieme breedte van deze kast laat je de witte muur ook iets kleiner lijken. Hierdoor lijkt je huis wellicht ook iets minder groot, maar je weet hierdoor wel op een perfecte manier de witte muur aan te kleden. Bijkomend voordeel is uiteraard dat je in de smalle hoge kast ook voldoende spullen op kunt bergen. Denk hierbij aan servies (als je voor een smalle hoge buffetkast gaat) of aan een smalle hoge opbergkast.

Al met al zorgt de strakke vormgeving van een smalle hoge kast voor een perfecte aankleding van een witte muur. Wist je bovendien dat het mogelijk is om deze smalle hoge kast te combineren met het hierboven genoemde wandrek? Op die manier kan je de witte muur volledig afmaken en je huis veel meer sfeer geven.

Tip 3: kies voor een fraai schilderij

Tot slot willen we je aanraden om te kijken naar een prachtig schilderij. Met een schilderij breng je meer sfeer in je huis aan én breek je een witte muur perfect op. Het schilderij zorgt voor een mooi contrast met de witte muur en laat de witte muur bovendien niet zo massief lijken. Met een schilderij kan je bovendien alle kanten op; je bepaalt zelf wat er op het schilderij komt staan. Uiteraard kan je ook nog voor een canvasdoek of een ander ‘soort’ schilderij kiezen; de keuze is tegenwoordig reuze.

Naar welk van bovengenoemde opties gaat jouw voorkeur? Het is in ieder geval goed om te weten dat je een witte muur absoluut op meerdere, fraaie manieren aan kunt kleden!


Achteraf Betalen