fbpx

5 tips voor een onvergetelijke babyshower

Is één van jouw vriendinnen in verwachting? Dan is het de hoogste tijd om een heuse babyshower te gaan organiseren. Maar, hoe zorg je er nou voor dat deze babyshower onvergetelijk wordt? Waar moet je zoal rekening mee houden en wat zijn leuke activiteiten om te doen? Wij hebben 5 belangrijke tips voor jou verzameld waarmee je een onvergetelijke babyshower voor bijvoorbeeld je beste vriendin of zus kunt organiseren.

1. begin tijdig met de organisatie

Normaal gesproken wordt een babyshower georganiseerd tussen week 32 en week 36 van de zwangerschap. Dit betekent niet dat je ook pas rond die weken moet beginnen met de organisatie. Nee, ons advies is om zo vroeg mogelijk met de organisatie te beginnen. Je kunt er daardoor voor zorgen dat iedereen op de babyshower aanwezig is. Daarnaast verschaf je jezelf hiermee voldoende tijd om leuke activiteiten uit te zoeken en alles tot in de puntjes te organiseren.

2: stel een leuke quiz op

Een quiz doet het altijd bijzonder goed op een babyshower. Stel daarom een leuke quiz op met bijvoorbeeld vragen over de geboortedatum of de naam van het kind. Uiteraard kan je de quiz nog uitbreiden met persoonlijke vragen over de zwangere vrouw. Mogelijk kan je dat ene gênante moment van vroeger nógmaals bespreken.

3: stel een leuk babyshower cadeau samen

Het kopen van een babyshower cadeau is ongetwijfeld één van de leukste zaken. Ons advies is dan ook om hier ook tijdig mee te starten. Stel een mogelijke lijst met cadeaus op en probeer deze lijst zoveel mogelijk te volgen. Door meerdere kleine cadeautjes te kopen, kan je bovendien een leuk pakket van cadeaus samenstellen. Daar is je vriendin of zus ongetwijfeld onwijs blij mee.

Bij het samenstellen van een babyshower cadeau heb je grofweg twee mogelijkheden: alle genodigden voor zichzelf een cadeau of met z’n allen één cadeau.

4: plan leuke activiteiten in

Wat is een babyshower nou zonder activiteiten? Precies; niet al te veel. We hebben daarom enkele leuke activiteiten voor jou op een rijtje gezet, zodat je deze activiteiten niet zelf hoeft te verzinnen:

  • Raad de babyfoto; laat alle genodigde een babyfoto van zichzelf naar jou sturen. Vervolgens kan je op de babyshower met deze babyfoto’s een leuk spel spelen.
  • Babyhapjes proeven; schaf enkele potjes babyvoeding in en laat de aanstaande moeder deze vervolgens proeven. Dit levert ongetwijfeld een hoop hilariteit op.
  • Babykleding versieren; het versieren van babykleding is ook onwijs leuk op een babyshower. Deze activiteit vergt wel de enige voorbereiding, aangezien je babykleertjes en decoratie in moet slaan.

5: vrouwen onder elkaar

Heb je wel eens een babyshower inclusief partners meegemaakt? Die babyshowers zijn ongetwijfeld niet zo leuk als een babyshower met alleen maar vrouwen. Organiseer daarom een babyshower met alleen maar vrouwen; dat staat garant voor een hoop plezier en een onvergetelijke dag! Met bovenstaande tips maak je deze dag nog leuker; veel plezier.

De baby shower quiz: welke vragen moet je zeker stellen?
Baby

Ben je bezig met het organiseren van een baby shower? Dan is je hoofddoel ongetwijfeld om je vriendin, zus of nicht een leuke dag te bezorgen. Een baby shower is een onwijs leuk en belangrijk moment; als het goed is, denken jullie hier jaren later nog aan terug. Maar, hoe kan je een baby shower nou legendarisch en onvergetelijk maken? Recent schrijven wij een artikel met daarin de beste tips voor het organiseren van een baby shower. Eén van die tips was bijvoorbeeld dat je een baby shower quiz kunt organiseren. In dit artikel richten we onze pijlen op het organiseren van een baby shower quiz.

Je vindt in dit artikel namelijk leuke tips met betrekking tot het organiseren van een baby shower quiz. We geven je eerst praktische tips over de organisatie zelf, terwijl je verderop in dit artikel ook de leukste vragen voor een dergelijke quiz kunt vinden. Ben je klaar om jouw vriendin, zus of nicht te gaan verrassen? Dan kan je dankzij de informatie uit dit artikel de eerste, juiste stappen zetten op het gebied van een quiz tijdens de baby shower.

1: begin tijdig met de voorbereidingen

Het voorbereiden van een quiz neemt behoorlijk veel tijd in beslag. Dat is zeker het geval bij een quiz voor tijdens een baby shower. Alles moet dan kloppen. Ons advies is dan ook om tijdig met de voorbereidingen te beginnen. Zorg ervoor dat je tijdig begint met het verzinnen van de vragen, maar ook met het indelen van teams en andere randzaken. Daarnaast kan je mogelijk ook nog leuke cadeautjes bedenken voor de winnaars van de baby shower quiz.

2: hou het leuk

Een baby shower quiz kan al snel naar een laag niveau afdalen. Ons advies is daarom om de vragen leuk te houden en niet al te grove humor erin te verwerken. Het feestje moet leuk worden voor jouw zwangere vriendin, zus of nicht. Houd daar dus rekening mee en probeer het juist voor háár leuk te maken.

3: gebruik onderstaande vragen

Tijdens een baby shower quiz is het onwijs leuk om allerlei leuke vragen te stellen. Eén van de adviezen die we hebben, is om alle genodigden te vragen om een babyfoto op te sturen. Je kunt dan de babyfoto’s op een groot scherm tonen, waarna iedereen moet raden wie wie is. Degene die de meeste juiste antwoorden geeft, krijgt een punt.

Daarnaast kan je ook vragen stellen over hoe de baby geboren wordt. Denk hierbij aan een vraag zoals ‘Wat is het eerste zintuig dat door een baby ontwikkeld wordt?  Of ‘Wat is de eerste kledingmaat van een baby?’. Met dergelijke vragen leer je niet alleen iets over baby’s, maar je kunt ook de kennis van alle genodigden testen.

Tot slot is het ook onwijs leuk om persoonlijke vragen in de quiz te verwerken. Heel veel succes met de voorbereiding en heel veel plezier tijdens de baby shower!


Achteraf Betalen