fbpx

Bespaar ruimte dankzij een kast met schuifdeuren

Ben je bezig met het inrichten van een kleine kamer? Of wil je wellicht jouw huis op een minimalistische manier inrichten? Op het gebied van kasten heb je dan meer dan genoeg mogelijkheden. Je hebt niet alleen de keus uit allerlei soorten kasten (boekenkast, opbergkast en wandkast om enkele voorbeelden te noemen), maar je hebt ook nog veel keus wat betreft de opening van een kast.

Een kast kan je namelijk op meerdere manieren open doen. De meest gangbare manier is om de deuren van de kast open te doen. Daarbij heb je echter wel de nodige ruimte nodig, aangezien de deuren moeten draaien; voor het draaien is simpelweg ruimte benodigd.

Een andere optie is om voor een kast met schuifdeuren te gaan. In dat geval hoef je weinig ruimte voor de kast te hebben, maar hoef je alleen maar ruimte aan de zijkant te hebben. De schuifdeuren moeten immers ergens naar toe worden geschoven. Het is voor de hand liggend dat de schuifdeuren naar buiten toe schuiven, waardoor je aan de zijkant van de kast ruimte nodig hebt. Maar, daar hebben verschillende fabrikanten ook iets handigs voor verzonnen. De deuren van de kast kunnen namelijk over elkaar heen schuiven. Hierdoor kunnen niet beide deuren tegelijkertijd open, maar kan je dus wel onwijs veel ruimte besparen.

Feit is echter dat je voor een kast met schuifdeuren relatief weinig ruimte nodig hebt. Je hebt namelijk alleen ruimte naast de kast nodig en niet vóór de kast. In smalle gangen komt een dergelijke kast bijvoorbeeld prima van pas.

Veel verschillende varianten

Een absoluut voordeel van een kast is dat deze in onwijs veel varianten verkrijgbaar is. Dat geldt ook voor kasten met een schuifdeur. Je kunt bijvoorbeeld voor een boekenkast met een schuifdeur gaan, maar ook een opbergkast of een keukenwandkast met schuifdeuren behoren tot de mogelijkheden.

Je bent hierdoor in staat om een kast met schuifdeuren volledig naar eigen wens uit te kiezen. Dat lukt zeker als je bij ons in het assortiment kijkt. Wij bieden namelijk vele soorten kasten aan, waaronder dus veel kasten met schuifdeuren. Deze kasten hebben een fraaie uitstraling, nemen weinig ruimte in beslag en zijn dus ontzettend praktisch.

Ons advies? Bepaal eerst naar wat voor soort kast je op zoek bent. Wat wil je precies in de kast bewaren en waar komt de kast te staan? Heb je dat duidelijk in beeld? Dan kan je gericht op zoek gaan naar een geschikte kast. Bekijk in ons assortiment de verschillende kasten met schuifdeuren en probeer te bepalen welk design jou het meest aanspreekt. Hierbij willen we je graag adviseren om het design van de kast af te stemmen op het design van andere meubels in de desbetreffende ruimte. Op die manier kan je een prachtig geheel creëren, waardoor je huis een prachtige uitstraling krijgt. Bovendien is de uitstraling volledig naar wens en bespaar je met een kast met schuifdeuren veel ruimte. Is de aanschaf van een dergelijke kast aan te raden? Ja, absoluut!


Achteraf Betalen