fbpx

Breng uw vrienden bijeen rond deze stijlvolle keukeneilandontwerpen

Wie droomt er niet van om een kookeiland in zijn keuken te laten installeren? Ergens waar u maaltijden kunt bereiden terwijl de familie u bijpraat over de gebeurtenissen van de dag. Ergens waar de gasten een drankje met u kunnen drinken terwijl u hapjes in elkaar zet. Waar u kunt wegdromen bij een heet kopje thee terwijl de potten op het fornuis staan te pruttelen.

Een kookeiland kan, afhankelijk van hoe u het ontwerpt, dit alles en nog veel meer zijn. Het kunnen knappe en prachtige toevoegingen zijn die het stijlquotiënt van de ruimte verhogen. Lees onze serie over 20 prachtige keukeneilanden om er een te vinden die helemaal in uw huis past.

Een zithoek met dit keukeneiland ontwerp

Dit opvallende zwarte keukeneiland is verrijkt met extra zitplaatsen. Het ontwerp is eenvoudig en strak gehouden met een contrasterend wit aanrechtblad. Verder is het, in overeenstemming met de verhoudingen van de keuken, een klein kookeiland waardoor er veel bewegingsvrijheid is. De zwart-witte barkrukken geven extra glamour, en zijn naar buiten gericht, zodat u bij uw kopje thee ’s morgens een prachtig uitzicht hebt op de kokospalmen.

De elegantie van wit

De ruime en luxueuze witte keuken heeft een mooi kookeiland, waarvan de afmetingen in verhouding staan tot de rest van de keuken. Het kookeiland heeft kasten in shaker stijl en is bekleed met wit marmer, wat bijdraagt tot de ongerepte en elegante uitstraling van de keuken. De U-vormige keuken met eiland is afgewerkt met accessoires zoals hanglampen boven het eiland en apparatuur zoals het dubbeldeurs meubel opgemaakt in roestvrij staal.

Hoe meer niveaus, hoe beter

Een keukeneiland met meerdere niveaus biedt vele voordelen. Het onderste niveau is op aanrechthoogte en dient als voorbereidingsruimte. Het hogere niveau wordt de bar en voegt een interessant visueel detail toe. Het ontwerp werkt goed in een kleine keuken waar u een kookeiland met zit- en aanrechtruimte nodig hebt.

Het hoeft niet altijd bij elkaar te passen

Veel keukeneilandstijlen die u ziet, zullen zo zijn dat het keukeneiland precies bij de kasten past, tot aan de afwerking en de kleur toe. Het bewijs dat die trend met succes kan worden omgebogen is dit witte kookeiland in een vintage groene keuken. Het aanrecht en het materiaal van de achterwand zijn hetzelfde, wat een samenhangend geheel oplevert. Strak zwart en metaal van de stoelen en de hangende hanglamp maken de look verder af.

Multifunctionele hulpmiddelen voor kleine keukens

Eigenaars van kleine keukens laten uw gedachten – en uw vaatwerk en keukengerei – rusten. Zoals dit voorbeeld van een kookeiland laat zien, kan een goed ontworpen eiland wonderen doen voor uw ruimte. Organisatoren en laden zijn in het eiland aangebracht om extra kastruimte te bieden. In het aanrechtblad is een inductiekookplaat aangebracht, zodat koken een fluitje van een cent wordt. Er is nog een aanrechtruimte over om uw voorbereide ingrediënten te laten rusten terwijl u kookt. Tenslotte hoeft u er alleen maar een paar barkrukken bij te zetten om een ontbijtbar te maken op het verhoogde niveau.

Strakke deuren met schuifdeuren

Deze L-vormige keuken met eiland heeft iets unieks: geen van de kastdeuren of laden heeft handgrepen of knoppen. In plaats daarvan geven mechanismen als schuifsluitingen de keuken een minimalistische en strakke uitstraling. De lijnen van het kookeiland met zitgelegenheid imiteren het totaalbeeld. De bergruimte erin heeft schuifdeuren met ingebouwde verzonken handgrepen, die zorgen voor een glad en vlak uiterlijk.

De barkrukken opbergen

Wilt u geen kostbare keukenvloerruimte verspillen aan barkrukken, maar er toch een paar bij uw kookeiland hebben? Of u vindt het gewoon niet mooi dat de krukken zo’n rommel maken. Ons volgende keukeneiland met zitgelegenheid is voor u op maat gemaakt. Opbergruimte is tot een minimum beperkt in deze moderne eilandkeuken. Een deel van de ruimte van het eiland is ingeruimd voor een gootsteen en het bijbehorende sanitair. De rest is leeg gehouden en vormt een thuis voor de barkrukken wanneer die niet in gebruik zijn.

Een mooie deal

Deze fabelachtig luxe keuken met zijn opvallende zwarte kookeiland beneemt ons de adem. Het eiland staat in een witte keuken en contrasteert prachtig met zijn omgeving, wat diepte en drama toevoegt. Het aanrecht van het eiland steekt aan beide kanten uit, zodat er ruimte is om te tafelen. Deze worden ondersteund door fraai uitgesneden houten poten, die het theater van de omgeving nog verhogen. Het ontwerp van het kookeiland is zodanig dat er een oven in ingebouwd is, wat een mooie deal is.

Geen wegzakkend gevoel meer

De U-vormige keuken met eiland geeft ons alle gevoel. De keuken is helemaal in het wit uitgevoerd, met roestvrijstalen apparatuur. Het eiland, met zijn witte kastjes, past bij de esthetische stijl van de ruimte. Het heeft het extra voordeel dat er een gootsteen in geïnstalleerd is. De metalen afwerking van het gootsteenbeslag en de zeer handig geplaatste rail zijn praktisch en vergroten de slanke afwerking van de keuken.

Wanneer werken geen klusje meer is

Wilt u nog wat last-minute werk inhalen voor u naar het werk gaat? Of de laatste hand leggen aan een presentatie die u de volgende dag moet geven? Deze keukeneilandtafel is perfect voor wie zijn eetbar als werkplek wil gebruiken. Het ontwerp van het kookeiland is eenvoudig en simplistisch, met een eenvoudig aanrechtblad dat op het eiland gemonteerd is.

Licht en luchtig

Dit zwarte keukeneiland is allesbehalve een zwart gat dat alle ruimtelijkheid uit de kamer zuigt. In feite doet het precies het tegenovergestelde. De truc zit hem in de open opbergruimte. De planken zorgen voor extra opbergruimte, maar omdat ze open zijn, laten ze de keuken er ruim en fris uitzien.

Verdeel en overwin

Het kleine kookeiland dat u hier ziet, doet zijn werk uitstekend door de keuken van de eetruimte te scheiden. Door de smalle afmetingen van de keuken blokkeert het plaatsen van het kookeiland in het midden de bewegingsstroom. Door het op de denkbeeldige drempel van de keuken te plaatsen, kan het fungeren als een scheidingswand, een buffetkast en een extra aanrecht.

Schuif het naar binnen

De trend van onconventionele plaatsing voortzettend is dit voorbeeld van een kookeiland. In plaats van gecentreerd te zijn in de keuken, is het smalle uiteinde ervan tegen een muur geplaatst. De plaatsing is zo gedaan dat het lijkt alsof het aan de voet staat van het opvallende boomontwerp dat de muur siert. Er is veel opbergruimte, zowel dicht als open. Trendy barkrukken zorgen voor een coole zitplaats. Eigentijdse lichthangers ronden het geheel mooi af.

Het keukeneiland in superformaat

In een wereld waar alles, van pizza’s tot drankjes, supergroot kan zijn, waarom zou het kookeiland dan achterblijven? Deze witte keuken met eiland heeft ruimte in overvloed en hij pronkt er in stijl mee. In de U-vormige keuken is een groot eiland in het midden geplaatst, in het verlengde van de kastjes. Terwijl de kastjes in de rest van de keuken wit zijn, behoudt het eiland de natuurlijke tonen van hout, waardoor de hardhouten vloeren goed tot hun recht komen.

Hou het lekker koel

Na al die U-vormige keukens, nu een L-vormige keuken met een eiland. Deze bevindt zich in een open moderne loft en is uitgevoerd in stijlvol zwart en wit. Het kookeiland doet dubbel dienst als tafel, als fornuis en als aanrecht. De mix van kleuren en afwerkingen weerspiegelt de moderne inrichtingsstijl van de studio.

Rondingen uit het graniet snijden

Van het zeer moderne naar het klassieke. Dit L-vormige keukeneiland is luxueus ingericht met kersenhouten kasten en stenen aanrechtbladen. Wat het keukeneiland met granieten aanrechtblad uniek maakt, is de vorm van de granieten plaat. Terwijl het uiteinde dat als aanrecht gebruikt wordt effen gehouden is, is de kant van de ontbijtbar sierlijk gebogen. Boven het eiland hangen antieke kroonluchters aan het plafond. Het totaaleffect is rijkelijk mooi, maar ook gezellig en gastvrij.

De kleuren op rolletjes

Dit grillig ontworpen kookeiland op wieltjes voegt prachtige groen- en blauwtinten toe aan een anders zo effen witte keuken. Het eiland is afgewerkt in retrostijl, waarbij de MDF deurtjes zo geverfd zijn dat de blauwtinten samensmelten met de groentinten. Het is gemonteerd op wieltjes waardoor het verplaatsbaar is. Wanneer u zo’n keukeneiland ontwerp kiest, let er dan op dat de wieltjes van topkwaliteit zijn en sterk genoeg om het gewicht van het eiland te dragen.

Om rond te rijden

Als vervolg op onze serie verplaatsbare keukeneilanden is er deze keukeneilandkar. Het is dan wel een klein kookeiland, maar het kan wel wat hebben. Hij heeft zowel standaard poten als wielen, zodat hij stabiel staat en toch gemakkelijk te verplaatsen is wanneer dat nodig is. De afmetingen van het karretje maken het ideaal om in de keuken te zetten en te vervoeren.

Wij hopen dat deze eilandkeukenontwerpen u hebben doen verlangen om uw ruimte opnieuw in te richten. Uw maaltijden zullen een stuk aangenamer worden, als u uw vrienden en familie bij elkaar brengt.


Achteraf Betalen