fbpx

De beste tips voor een lange autorit met een baby

Het is zomer en dat betekend dat een groot deel van ons vaak weer lekker op vakantie gaat! Een gebeurtenis waar we soms al het hele jaar naar uitkijken en nu is het dan eindelijk zover! De een blijft lekker in ons eigen land en de ander besluit het wat verder weg op te zoeken.

Met kleine kinderen kan het soms best een uitdaging zijn om op reis te gaan en zeker met een baby. Een lange auto rit is dan best vaak heel intensief. Maar het goede nieuws is dat je gelukkig met een goede voorbereiding voor een hele fijne reis kunt zorgen! Alles valt of staat met een goede planning en wat handige items en tips aan boord!

Over het algemeen horen we namelijk vaak dat ouders er erg tegenop zien om een lange autorit met een baby te maken, ze zijn best zenuwachtig of het allemaal wel goed zal gaan en of de baby bijvoorbeeld niet de hele weg zal gaan huilen. Uiteraard kun je dit natuurlijk nooit helemaal voorkomen maar het is in ieder geval een goed idee om goed beslagen ten ijs te komen en dit doe je door ervoor te zorgen dat je zelf goed voorbereid bent! In deze blog laten we je dan ook graag lezen hoe je dat precies kunt doen en waar je allemaal op moet letten! Na het lezen van deze blog heb jij dus de beste tips in huis voor een lange autorit met je baby!

We gaan op reis

Als de vakantie bijna aanbreekt kijken we hier vaak allemaal met veel plezier naar uit! Of je nu ver weg gaat of dichtbij blijft het is vaak een fijn moment waar je al langere tijd naar hebt uitgekeken! Het kan soms erg druk zijn met werk en allerlei andere bezigheden en het is dan erg prettig om nu even een momentje voor jezelf te hebben en er lekker op uit te gaan!

Zoals we net al aangaven blijft de een dus in de buurt en gaat de ander ver reizen. Dit kan natuurlijk op veel verschillende manieren en eentje daarvan is met de auto! Een lange autorit met een baby vraagt echter wel flink wat voorbereiding maar is zeker ook wel goed te doen! Veel mensen denken ten onrechte dat het heel moeilijk is om te reizen met een baby en zien er dan vervolgens van af, dat is eigenlijk ontzettend zonde want als je jezelf goed voorbereid dan is het heel erg goed  te doen!

Wij zouden je zeker dus ook aanraden om met een baby een langere autorit te ondernemen! Bereid je goed voor en zorg voor een onvergetelijke reis samen met je gezin!

Een goede voorbereiding

Zoals bij zoveel dingen is ook dit keer weer de spreuk waar dat een goede voorbereiding het halve werk is! En dit klopt dan ook echt! Het is dus zeker zo dat als jij jezelf goed voorbereid je met een gerust hart op reis kunt en je eigenlijk nergens zorgen om hoeft te maken. Uiteraard weet je natuurlijk nooit helemaal zeker hoe je baby zal gaan reageren maar een goede voorbereiding scheelt in ieder geval al zoveel werk!

Maar hoe bereid je jezelf dan voor vraag je je nu misschien af? Dat gaan we je verderop in deze blog helemaal uitleggen. Het is in ieder geval handig dat je goed nagaat hoe lang je ongeveer moet rijden en wat je daarbij allemaal nodig hebt. Dit kun je het beste onderbrengen in verschillende categorieën, bijvoorbeeld eten en drinken, verzorging en vermaak. Zo kun je vervolgens per categorie kijken wat je allemaal nodig hebt en hier een lijstje voor maken. Op deze manier hoef je vervolgens alleen het lijstje maar af te vinken en ervoor te zorgen dat je alles in huis hebt en klaar ben je!

Een goede voorbereiding is in dit geval dus ook zeker het halve werk en zorgt ervoor dat je met een gerust gevoel op reis kunt en dat de reis waarschijnlijk voorspoedig zal verlopen!

Genoeg te eten en te drinken

Het is natuurlijk ten eerste vooral heel erg belangrijk om voldoende te eten en te drinken  voor je baby mee te nemen! Dit natuurlijk eigenlijk het allerbelangrijkste als je het ons vraagt! Als je borstvoeding geeft is dit natuurlijk heel handig dan heb je altijd voeding  bij de hand maar ook dan raden we toch altijd aan om als back up een flesvoeding bij je te hebben je weet het namelijk maar nooit. Als je flesvoeding geeft dan zijn er wel een paar dingen waar je goed op moet letten. Ten eerste is het heel handig om heet water bij je te hebben zodat je dit kunt gebruiken om een fles klaar te maken een thermosfles doet hier prima dienst voor! Daarnaast neem je natuurlijk voldoende voedingen mee, bereken ze wat ruimer je weet namelijk nooit hoe het allemaal loopt. En vergeet daarnaast ook niet om een flesje met koud water mee te nemen want ook dit kan namelijk goed van pas komen! Met het koude water maak je namelijk makkelijk een fles die je mengt met het hete water zo heb je precies de goede temperatuur.

Uiteraard zijn er ook mensen die er op gokken dat ze bij een restaurant of een andere plek langs de weg wel heet water kunnen krijgen maar geloof ons als je baby hongerig is dan is het toch wel erg handig als je niet eerst op zoek moet en het zelf allemaal al bij je hebt! Maar naast de flesvoeding is het ook handig om een fruithapje en een warmhapje mee te nemen en eventueel een boterham als je baby hier al aan toe is! Ook dit kun je heel makkelijk meenemen en zorgt ervoor dat je baby niks te kort komt tijdens de rijs! Ook hierbij is het zeker voor het warme hapje handig als je voldoende heet water hebt en een kommetje zodat je het op kunt warmen! Als fruithapje raden we vaak een knijpzakje aan omdat je dit makkelijk kunt geven!

Voldoende luiers en luierdoekjes

Een ander noodzakelijk artikel om toch echt niet te vergeten zijn luiers en luierdoekjes! Hier kun je natuurlijk ook echt niet zonder! Het is dan ook zeker aan te raden om voldoende luiers en luierdoekjes mee te nemen zodat je baby ook hiermee goed uit de voeten kan! Zorg ervoor dat je ruim voldoende bij je hebt zodat je ook bij eventuele ongelukjes of buikloop voldoende luiers hebt voor onderweg. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je luiers te kort komt terwijl je baby er wel eentje nodig heeft.

Ook luierdoekjes kun je beter maar ruim meenemen want ook deze komen vaak goed van pas. Ten eerste natuurlijk bij de verschoningen maar daarnaast zijn ze ook erg handig als je baby geknoeid heeft. Neem dus ook deze ruim op voorraad mee en je zit dus altijd goed!

Vermaak aan boord

En dan hebben we natuurlijk ook nog het vermaak. Misschien is dit wel het punt waar de ouders vaak het meeste tegenop zien! Het is natuurlijk een lange rit en dit kan ook voor je baby flink lang duren. Soms is het dan best lastig om hem zoet te houden, uiteraard slaapt hij ook vaak maar je wil natuurlijk ook dat hij af en toe wakker is zodat hij vervolgens niet de hele nacht aan het spoken slaat!

Hiervoor is het dus handig om ook wat vermaak aan boord te hebben. Het leuke is dan om thuis al wat speelgoed weg te leggen zodat het weer een beetje nieuw is voor je baby als hij het vervolgens in de auto krijgt. Op deze manier kan hij het in de auto opnieuw ontdekken en er zijn voordeel mee doen!

Wel is het nog een slimme tip om speelgoed voor je baby aan touwtjes te binden zodat je het altijd weer makkelijk omhoog kunt heisen als je baby het per ongeluk laat vallen. Dat is anders namelijk niet zo makkelijk vanaf de voorstoel maar met een touwtje hijs je het heel makkelijk zo weer omhoog!

Lekker slapen

Maar je hoopt naast spelen natuurlijk ook wel gewoon dat je baby lekker zal slapen in de auto! Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat het misschien net wat makkelijker gaat! Ten eerste kun je bijvoorbeeld zorgen voor zijn slaap knuffel, zodat het net lijkt of hij thuis gaat slapen , maar ook zijn favoriete dekentje kan een slimme tip zijn! Zorg dat je dit allemaal bij je hebt zodat je baby zo comfortabel mogelijk kan liggen in de auto en lekker zijn dutje kan doen!

Fijne vakantie

Je ziet er zijn een aantal handige tips die ervoor zorgen dat een auto rit met je baby geen enkel probleem zal zijn! Je baby zal hier onder de juiste omstandigheden dan ook zeker weinig last van hebben. Ten eerste is het natuurlijk vooral heel erg belangrijkom alles goed voor te bereiden zodat je goed beslagen ten ijs komt. Zorg dat je alles bij je hebt wat je baby eventueel nodig kan hebben dat scheelt al zo ongelofelijk veel!

Op deze manier verzeker je jezelf ervan dat je een fijne tijd samen met je kleintje kunt beleven! En is het een voorbode voor een hele fijne vakantie!


Achteraf Betalen