fbpx

Avaressa

De gemeenste vechtscheidingen ooit

Het beste van het slechtste

Hoewel 99% van de scheidingen onaangenaam is, kunnen sommige echtscheidingen ronduit gemeen worden.

Mensen van over de hele wereld verzamelden zich op Reddit om hun duistere verhalen te delen. Van gevechten over papieren poppen tot het verkopen van eigendommen voor centen, en zelfs inbraak, hier zijn enkele van de ergste.

1. Wat van mij is, is van jou

Toen ik bij een firma werkte, observeerde ik een echtscheiding die tientallen jaren duurde. De man had een enorme schikking gewonnen na een ongeluk dat hersenletsel had veroorzaakt. Zijn vrouw bracht de volgende jaren door met het leeghalen van zijn rekening en het overnemen van eigendommen door zijn handtekening te vervalsen of hem papieren te laten ondertekenen die hij niet begreep.

Vervolgens vervalste zij enkele brieven van een belastingdienst en overtuigde hem ervan dat hij op het punt stond naar de gevangenis te gaan. Vervolgens zei ze hem het land te ontvluchten. Uiteindelijk kwam hij jaren later terug om te ontdekken dat alles wat hij bezat op haar naam stond, en een van de documenten die hij had ondertekend waren hun scheidingspapieren. Hij had niets meer.

2. Buitengesloten

Mijn cliënt woonde samen met zijn partner terwijl de gezinswoning te koop stond. Beiden weigerden met de ander te spreken, om welke reden dan ook. Alle communicatie verliep via mij en de advocaat van de tegenpartij factureerde vervolgens aan onze cliënten. Ik moest onderhandelen met de andere advocaat over het delen van hun koelkastruimte.

3. Duistere eenvoud

Mijn ex probeerde een noodverordening aan te vragen wegens “ontvoering” van onze 2-maanden oude zoon, omdat ik na onze scheiding weer thuis was komen wonen. Hij was vaak bij mijn moeder thuis geweest en wist dat ik daar was. Hij probeerde een rechter zo ver te krijgen dat ik terug moest naar de provincie waar hij woonde, ook al had ik geen werk of woning.

De rechter zei hem dit soort verzoeken nooit meer in te dienen, anders zou zijn advocaat zijn vergunning verliezen. Vervolgens spande hij samen met zijn advocaat om de echtscheidingsprocedure vijf jaar te rekken. We waren pas anderhalf jaar getrouwd, en zijn vriendin die bij hem woonde belde me op om me te vertellen dat dit hun plan was.

Het duurde lang en meer dan 60 duizend euro aan kosten voor mijn scheiding. Dit was omdat hij mij eerst had gedagvaard, en daarom was ik de verweerder. Hij verliet vervolgens de staat en weigerde op te dagen voor de rechtbank. Zijn advocaat verwijderde zichzelf als zijn vertegenwoordiging. Dus de rechter vertelde me dat we de procedure moesten uitstellen.

Ze moesten hem een kans geven om te verschijnen. Dus, het duurde vier jaar om mijn status te veranderen en de aanklacht in te dienen. Mijn advocaat behandelt scheidingen van miljoenen euro’s voor zeer rijke mensen. Hij vertelde me dat hij nog nooit een ingewikkelder zaak had gehad voor een stel zonder vermogen.

Mijn ex vermijdt nu actief werk, springt van baan naar baan om loonbeslag te vermijden, en zet alle activa op naam van zijn ouders om geen alimentatie te hoeven betalen.

De gemeenste vechtscheidingen ooit

Het beste van het slechtste Hoewel 99% van de scheidingen onaangenaam is, kunnen sommige echtscheidingen ronduit gemeen worden. Mensen van over de hele wereld verzamelden