fbpx

De kinderwagen van je dromen

Vaak kijk je er al tijdens je zwangerschap naar uit, het moment dat je straks heerlijk trots met je kinderwagen met pasgeboren baby over het dorp kunt paraderen. Wat een mooi moment voor het eerst met je kleintje naar buiten en genieten van de frisse lucht en wellicht wat eerste zonnestralen op je gezicht. Je bent natuurlijk apetrots op je baby en iedereen mag dat zien. Na al dat wachten ligt je baby dan eindelijk heerlijk in zijn kinderwagen te slapen en jij bent zo trots als een pauw!

Naast de kinderkamer is de keuze voor de kinderwagen toch vaak wel een van de grootste aankopen die je vaak doet voor je baby. Het is dan ook een item waar je heel veel gebruik van zal gaan maken en daarom is het juist enorm belangrijk om een goede keuze te maken en een kinderwagen te kiezen die helemaal bij je wensen past!

Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal op letten bij de aanschaf van een kinderwagen? En welke kinderwagen past er nu eigenlijk het beste bij jou? Wij zochten het voor je uit!

Het kiezen van een kinderwagen

Als je op zoek gaat naar een geschikte kinderwagen dan begin je vaak eerst met een beetje om je heen te kijken. Je gaat je oriënteren op wat er allemaal te koop is en leert de markt zo kennen. Op een gegeven moment heb je vaak wel een lichte voorkeur voor een bepaald merk. Ieder merk heeft natuurlijk zo zijn eigen uitstraling en vaak word je eerst aangetrokken tot deze buitenkant en kijk je wat er bij je past.

Vervolgens ga je natuurlijk ook wat verder kijken en verdiep je jezelf in de mogelijkheden van deze kinderwagen en kijk je of dit aansluit bij al je wensen! En zo kom je stapje voor stapje bij een kinderwagen uit die helemaal bij jou en al je wensen past en maak je uiteindelijk je keuze!

Dit is dus een heel proces wat vaak ook best wel wat tijd kost! Vaak ga je ook meerdere winkels af om de kinderwagens in het echt te bekijken en wellicht zelfs een stukje proef te rijden. Ook zit er nog een levertijd op een kinderwagen dus het is vaak wel aan te raden om op tijd te beginnen met zoeken!

Goede informatie

Zoals we net al even aangaven is het raadzaam om je goed te laten informeren. Er is namelijk enorm veel keuze en soms zie je door de bomen het bos niet meer.  Het kan dan erg fijn zijn om iemand te hebben die met je meedenkt en die antwoordt geeft op al je vragen.

Ook is het vaak zo dat het winkelpersoneel heel goed weet waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een kinderwagen en dat ze soms zelfs zaken aanhalen waar je zelf helemaal niet aan had gedacht. Alleen al daarom kan het fijn zijn als ze met je meekijken.

Ook heb je op het internet de zogenaamde kieswijzers. Hier kun je al je wensen invullen en komt er uiteindelijk een advies uit van een kinderwagen die bij je past! Dit kan echt heel handig zijn want zo weet je zeker dat je kinderwagen aan al je wensen zal voldoen!

Laat je dus op verschillende manieren goed informeren voordat je tot een aankoop overgaat.

Waar moet je allemaal op letten?

Maar waar moet je dan eigenlijk allemaal op letten bij de aankoop van een kinderwagen? Ten eerste is het goed om te kijken of de kinderwagen bij je past qua formaat. Loop je er lekker achter? Is hij niet te laag of te hoog voor je en is hij anders eventueel in hoogte te verstellen zodat hij beter bij jou lichaamslengte past? Maar past het formaat ook opgevouwen in je auto? Het kan vaak heel fijn zijn om lekker op stap te gaan wat verder weg van huis en dan de kinderwagen mee te nemen. En dan is het natuurlijk wel zo fijn als hij achterin je auto past! Gelukkig zijn de meeste kinderwagens tegenwoordig heel goed klein in te klappen maar dan nog is het raadzaam om het eerst even te proberen zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Ook kun je kijken naar de eigenschappen die de kinderwagen verder bezit! Is de wagenbak bijvoorbeeld groot genoeg, en kun je een wagenspanner aan de wagen bevestigen? Kies je voor luchtbanden of niet, kan er een regenhoes over de wagen heen. Allemaal zaken die van belang zijn en waar je goed naar moet kijken voordat je tot de aankoop overgaat.

Ook als er bijvoorbeeld nog kleine broertje en zusjes in het spel zijn kan het handig zijn om te kijken of er bijvoorbeeld een zitje aan de wagen bevestigd kan worden zodat ze op deze manier handig mee kunnen rijden!

En ook wil je meestal graag weten of de kinderwagen gemakkelijk tot wandelwagen is om te bouwen. Nu is dat zeker niet altijd het geval en kies je soms ook los voor een kinderwagen en later voor een aparte wandelwagen maar vaak is het ook zo dat je alles als een geheel koopt en dat de kinderwagen later makkelijk tot wandelwagen om te bouwen is. En dan is het handig om te kijken of dit een beetje gemakkelijk gaat en hoe het werkt.

En tot slot wil je natuurlijk heel erg graag weten hoe de wagen rijdt! Tegenwoordig zie je in de winkels vaak een heel parcours waar je de kinderwagen op verschillende ondergronden uit kunt proberen! Enorm handig dus en je weet meteen of je wagen geschikt is voor het gebruik wat je ermee in gedachten hebt. Ben je bijvoorbeeld van plan om veel boswandelingen te maken omdat je in een bosrijke omgeving woont dan is het fijn om te weten dat de kinderwagen makkelijk over deze ondergrond kan rijden zonder dat je baby te veel heen en weer hobbelt in de wagen. Met een parcours kun je dit dus vaak allemaal uitproberen en kies je zo de wagen die bij je wensen past.

Speciale kinderwagens

En dan zijn er naast de meest standaardmodellen ook nog een aantal speciale kinderwagens. Zo heb je bijvoorbeeld kinderwagens die speciaal geschikt zijn om achter hard te lopen, deze hebben vaak 3 wielen en zijn heel licht van gewicht.

Maar ook zijn er speciale tweeling kinderwagens, of kinderwagens waarbij je zowel een kinderwagenbak als een wandelwagen inzet hebt zodat je zowel een baby als een peuter kunt vervoeren dit kan enorm handig zijn namelijk!

En tot slot heb je ook nog kinderwagens die je heel erg klein in kunt klappen en die dus heel erg geschikt zijn voor als je op reis gaat! Je vouwt ze zo dubbel tot een heel klein formaat wat ervoor zorgt dat ze ideaal zijn om mee op reis te nemen omdat ze zo weinig plek innemen. Ook deze kinderwagens zijn vaak erg licht van gewicht.

De juiste accessoires

En dan heb je ook nog eens allerlei losse accessoires bij je kinderwagen te koop. Ook hier kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Er is ook zo ongelofelijk veel keuze! Zo heb je de keuze uit boodschappen netjes of mandjes, regenhoezen, parasolletjes, zonnedoeken, speciale ademende matrasjes en noem maar op.

Het is dan ook vooral heel handig om te kijken naar waar jij gebruik van zou gaan maken en wat dus raadzaam is om bij je kinderwagen aan te schaffen. Het is dus absoluut niet zo dat je al deze accessoires nodig hebt, dit ligt echt helemaal aan je eigen wensen. En het is natuurlijk zonde om deze zaken aan te schaffen zonder er ooit gebruik van te maken.

Zo zijn er bijvoorbeeld ook bekerhouders te koop of speciale wagenspanners, ook hierbij is het maar de vraag of je ze gaat gebruiken en of het bij je past. Als dit niet het geval is zou ik het ook zeker achterwege laten!

Alle kleuren van de regenboog

Kinderwagens zijn ernaast in heel veel modellen ook nog eens in heel veel kleuren! Je zou echt letterlijk kunnen zeggen dat ze in alle kleuren van de regenboog te koop zijn. En naast in alle kleuren ook in verschillende printjes!

Ook is het tegenwoordig een hele trend om je kinderwagen te personaliseren. Dus een naam of de initialen van je baby op de kap van de wagen. Dit zie je enorm veel en maakt het natuurlijk wel heel uniek of persoonlijk.

Ook kun je tegenwoordig je kinderwagen tot op zekere hoogte helemaal zelf samenstellen. Zo kun je vaak de kleur van de kap en de bekleding los van elkaar kiezen net als de kleur van het frame en de wielen. Dit zorgt ervoor dat je een kinderwagen echt helemaal volledig naar wens kunt maken en veel mensen vinden dit toch wel heel erg fijn! Vaak zou je bij het standaardmodel net even iets anders willen en tegenwoordig is dat dus bijna altijd wel mogelijk!

De wagen van je dromen

En dan is het eindelijk zover, alle keuzes zijn gemaakt en na een lange levertijd is je kinderwagen er dan eindelijk! Helemaal naar wens precies zoals je voor ogen had met alles erop en eraan naar je eigen keuze!

Nu is het enkel nog wachten op de geboorte van je baby en dan kan het genieten gaan beginnen! Heerlijk wandelen met je kleintje in de wagen die je met zoveel zorg en liefde hebt uitgezocht! Wat zal je op deze manier veel mooie momenten meemaken en heerlijk genieten!


Achteraf Betalen