fbpx

De musthaves in een babykamer

Ben je helemaal in de wolken dat er een klein wondertje aankomt? Stel je jezelf vaak de vraag wat je dan allemaal moet aanschaffen? Logisch! Een van de belangrijkste plekjes voor jouw baby is de slaapkamer. Wat moet daar allemaal aanwezig zijn? In dit artikel worden jouw vragen beantwoord!

Wanneer beginnen aan de babykamer?

De eerste tip voor jou is om in ieder geval de babykamer af te hebben, voordat het kleine wondertje ter wereld komt. Als hij of zij eenmaal geboren is dan wil je alle aandacht daarop richten en niet aan een inrichting. Maar hoe ver van te voren dan? Ons advies is om eerst te genieten van het feit dat je zwanger bent maar om vervolgens toch wel inspiratie op te gaan doen. Inspiratie op doen geldt als de basis van dit proces.

Welke kleuren wil je hebben? Moeten deze kleuren gericht zijn op het geslacht van je baby of wil je een uniseks kamer creëren? Het beantwoorden van deze vragen kan niet vroeg genoeg beginnen tijdens je zwangerschap!

Volgende vraag; waar begin ik in de babykamer?

Het begin van een project is altijd de basis, zo ook bij het inrichten van de babykamer. De basis van deze kamer is de vloer en de kleur op de muren. Indien er al een mooie vloer aanwezig is dan is ons advies om dit te laten liggen. Er komen nog voldoende andere taken aan om je voor te bereiden op de komst van de baby dus maak het jezelf niet te moeilijk.

Daarnaast is de kleur op de muren ook bepalend voor de sfeer in de kamer. Als je inspiratie hebt opgedaan, ben je erachter gekomen welke kleur jij graag wil in de kamer. Dit betekent niet dat alle muren direct deze kleur moeten worden. Je kan er ook voor kiezen om één of twee muren een andere kleur te geven.

Welke meubels moet ik aanschaffen?

Zodra de vloer en de muren afgerond zijn kan de babykamer gevuld worden met meubels. De grootte van de babykamer is natuurlijk afhankelijk voor het aantal meubels die mogelijk zijn. Desalniettemin zijn er een aantal noodzakelijke meubels die niet in babykamer kunnen ontbreken.

Ten eerste moet er een ledikantje of wiegje aanwezig zijn. Dit zorgt voor een veilige slaapplek voor de baby. Het voordeel van een ledikantje is dat je kindje hier langer gebruik van kan maken dan van een wiegje. In onze webshop bieden wij verschillende soorten ledikanten en wiegen aan.

Het ledikantje of wiegje dient natuurlijk ook voorzien te worden van slaapspulletjes, zoals een matras, een lakentje en een dekentje. Ook dit is aan te schaffen in onze webshop.

Tevens is een commode absoluut aan te raden. Door alle opbergruimte is het geschikt voor het opbergen van alle babykleertjes en luiers. Tegelijkertijd biedt de bovenkant van de commode de ruimte om je kindje te verschonen. Terwijl jij je kindje aan het verschonen bent, heb je alles direct bij de hand. Ideaal als je het ons vraagt.

Ook adviseren wij om een kast neer te zetten in de babykamer waar ruimte is voor het opbergen van onder andere alle babykleertjes. Er zijn allerlei soorten kasten die verschillen in maten en indelingen. Het belangrijkste van een kast is dat deze stevig is en beschikt over voldoende opbergruimte.

Vervolgens is het handig wanneer een babykamer over licht beschikt. Het maakt niet zo zeer uit wat voor een lamp er hangt, áls er maar een lamp aanwezig is. Het kleine wondertje zal ’s nachts ook wel eens van haar/zich laten horen en dan is het handig wanneer er een lamp aan kan in het donker. Hiervoor kan een hang- of wandlamp opgehangen worden.

Tot slot raden wij ook raam verduistering aan. Dit kan in de vorm van gordijnen, jaloezieën of shutters. Het is een feit dat een donkere ruimte je hersenen stimuleert tot het afgeven van melatonine. Dit zorgt er vervolgens voor dat je baby makkelijker in slaap komt.

Hoe kan ik de babykamer opfleuren?

Inmiddels hebben we alle musthaves in een babykamer benoemd. Natuurlijk kan je de babykamer opfleuren met wat leuke details.

Een voorbeeld om de babykamer op te fleuren is een leuk kleedje op de grond. Dit zorgt voor sfeer en is tevens lekker warm als je er met blote voeten opstaat.

Daarnaast is het van belang dat zowel jij als de baby zich op haar/zijn gemak voelt. Een lekkere stoel draagt hieraan bij. Hier kan je in zitten bij het geven van borstvoeding of bij het troosten in de nachtelijke uurtjes. Knuffelen met de kleine is ook heerlijk in zo’n aangename stoel.

Als laatste kan je de muren aankleden. Dit is mogelijk door middel van muurstickers maar die zijn aan de prijzige kant. Als je zelf een beetje creatief bent, kan je zelf ook een muurschildering maken. Een kleine tip hierbij is om de muurschildering eerst met potlood te tekenen, voordat je direct met verf aan de slag gaat. Maar een leuk spiegeltje of een mooie foto aan de muur is natuurlijk ook een ontzettend leuke manier om de babykamer meer aan te kleden.


Achteraf Betalen