fbpx

De nieuwe trends op het gebied van kinderkleding

De zon begint alweer te schijnen en de zomer is voorzichtig in aantocht. Dit betekent dat je kindje kleertjes nodig heeft die hij of zij in de zomer aan kan. Grote kans dat de kleding van vorig jaar te klein is geworden dus kan je weer op zoek naar nieuwe kleding. Hiervoor hebben wij de aanstaande trends voor kinderkleding op een rijtje gezet.

Kleuren

Kinderkleding is vaak voorzien van veel kleur. Dit sluit goed aan op de aankomende trend. Er komt namelijk een trend aan waar er veel gebruik wordt gemaakt van kleur. We zullen, zoals altijd, veel felle kleuren gaan zien maar tegelijkertijd krijgen de neutrale kleuren meer ruimte om zich te laten zien. In de zomer collectie voor dit jaar wordt ontzettend veel gebruik gemaakt van aardse tinten. Camel, bruine en groene tinten zijn kleuren die het absoluut goed gaan doen.

Printjes

Vooral voor jongenskleding komt er een trend aan met veel printjes. Printjes waar de dierlijke thema’s centraal staan blijven een trendy. Deze printjes hoeven niet alleen op de kleding aanwezig te zijn maar gaan we ook steeds meer terug zien bij de accessoires zoals schoenen en rugzakken.

Daarnaast is er bij de meisjeskleding al een langere tijd een trend op het gebied van de panterprint. Dat zal dit jaar niet anders zijn en veel terugkomen. Doordat deze print met veel kleuren te combineren is, is het een blijvertje. Tegelijkertijd heeft de panterprint een stoere maar ook een schattige uitstraling.

Onder de printjes wordt ook de tie-dye geschaard. Dit is voor zowel jongens en meisjes de absolute nieuwe musthave. Tie-dye kan op vrijwel alle kledingstukken gebruikt worden; een jurkje, een broek, shirt of sokken. Het maakt niet uit! Alles kan je tegenwoordig tie-dyen. 

Comfy

Afgelopen jaar hebben we allemaal te maken gehad met veel thuis zitten door de pandemie. Dit heeft een bijdrage gehad aan het feit dat comfy en lounge kleding enorm populair is geworden, ook onder kinderkleding. Kleding die geschikt zijn voor thuisgebruik zijn enorm populair geworden. De verwachting is dat deze trend ook nog wel even zal blijven.

Onder de comfy trend vallen heerlijke sweaters en hoodies. Voorheen zagen we de hoodie ookal veel, omdat dit comfort biedt en tegelijkertijd beschikt over een capuchon. Het ziet er stoer uit en het is ook nog eens heerlijk om te dragen. Dat zijn twee vliegen in één klap.

Naast de hoodies en sweaters worden huispakken ook steeds populairder. Tegenwoordig zijn huispakken in allerlei kleuren en printjes te koop, wat ervoor zorgt dat deze huispakken er enorm tof uit zien. Dit is dus ideaal voor een lekkere dag thuis maar kan ook naar school aangetrokken worden.

Denim

Nog een trend die het ook dit jaar weer zal doen is de denim trend. Deze trend is vrij oud maar komt toch elk jaar weer op een andere manier terug in het modebeeld. Dit jaar zal de denim trend vooral naar voren komen in de jogdenim. Jogdenim zijn items die heerlijk zacht zitten maar tegelijkertijd zorgen voor een stoere jeanslook. Dit is natuurlijk de perfecte combinatie!

Aankomende zomer kan je alle soorten en wassingen van denim met elkaar combineren. Een denim jasje op een denim broekje? Geen probleem, in 2021 kan het allemaal. Een jurkje van denim stof zorgt bij een meisje ook voor een stoere maar tegelijkertijd hele schattig look. Wie wil dit nou niet?

Flared pants, culotte broek en paperbag broek

Daarnaast hebben we nog een andere trend die ook dit jaar weer naar voren komt maar vooral gericht is op meisjeskleding. Dit is vooral gericht op broeken met een statement en tegelijkertijd zorgt voor comfort.

Een van deze broeken is de flared pants. Deze zie je in allerlei verschillende soorten en materialen. Het maakt niet uit voor welk materiaal je kiest, ze zijn altijd makkelijk te combineren.

Een andere broek is de culotte broek. Dit is een driekwart broek die je draagt als een rok maar het gemaakt van een broek biedt. Voor de zomer is dit dus ideaal en in de winter kan je deze outfit stoer maken door het te combineren met een hogere laars.

Tot slot gaat de paperbag broek ook tot de trends van het jaar 2021 horen. De broek heeft een lossere pasvorm met een hogere taille. Hierdoor is deze broek heel comfortabel. Tegenwoordig zijn deze broeken in vele soorten prints te koop waardoor je meisje vrijwel elke dag zo’n broek aan kan!

Duurzame kleding

Daarnaast is in de huidige tijd het onderwerp duurzaamheid altijd van belang, zo ook bij kinderkleding. Als ouders voor zichzelf rekening houden met duurzame kleding dan doen ze dit ongetwijfeld ook bij de kleding voor hun kinderen. Dit betekent dat het belangrijk is dat de koper weet waar de kleding vandaag komt en ook wie het gemaakt heeft. Aansluitend hierop doen kledingmerken steeds meer hun best om de consument van deze informatie te voorzien en ook daadwerkelijk zorgen voor duurzame kleding.


Achteraf Betalen