fbpx

De voordelen van een uitschuifbare tafel

Bij het inrichten van een klein huis moet je belangrijke keuzes gaan maken. Voor welke meubels moet je gaan? Welke vormen moeten deze meubels hebben? Hoe groot kunnen deze meubels zijn? En hoe maak je van deze meubels een fraai geheel? Dat zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je een passend antwoord op moet zien te vinden.

Voor huizen met een niet al te grote woonkamer hebben wij een prima suggestie: een uitschuifbare tafel. Met een dergelijke tafel geniet je van enkele zwaarwegende voordelen. Bovendien zijn deze tafels in allerlei soorten en maten te verkrijgen, zodat je altijd een passende tafel kunt vinden. In dit artikel willen we jou graag meer over een uitschuifbare tafel vertellen. We kijken daarbij niet alleen naar de voordelen, maar ook naar de verschillende varianten die momenteel op de markt aanwezig zijn. Het aanbod van uitschuifbare tafels is immers behoorlijk uitgebreid te noemen. We willen je dan ook graag wijzen op verschillende varianten die in bepaalde huizen prima van pas kunnen komen.

Wat zijn de voordelen?

Het belangrijkste voordeel van een uitschuifbare tafel is terug te vinden in de ruimtebesparing. Ga voor jezelf bijvoorbeeld maar eens na hoeveel uren per dag je plaats neemt aan de eettafel? Dit is hoogstwaarschijnlijk bij het ontbijt, eventueel bij de lunch en sowieso bij het avondeten. Dit komt dus neer op maximaal 1 tot 1,5 uur per dag. Is het dan écht noodzakelijk om een tafel te hebben die een groot deel van jouw huis in beslag neemt? Nee, absoluut niet. Tegelijkertijd wil je wel op een comfortabele manier, met voldoende ruimte, kunnen eten. Dat kan je voor elkaar krijgen met behulp van een uitschuifbare tafel.

Op het moment dat je gaat eten, schuif je tafel namelijk uit. Je creëert daarmee extra tafelruimte en kunt op een comfortabele manier van je eten genieten. Bovendien zorg je er hiermee voor dat voldoende mensen aan de tafel plaats kunnen nemen. Als je klaar met eten bent, schuif je de tafel weer in. De tafel neemt daardoor geen extra ruimte in beslag. Je kunt dus moeiteloos in je huis rondlopen en genieten van de aanwezige ruimte.

Een ander voordeel is terug te vinden in het gemak. Het uitschuiven van de tafel kost namelijk bijzonder weinig moeite. Daarbij is het wel goed om te weten dat er verschillende uitschuifmogelijkheden bestaan. Bij sommige tafels kan alleen het tafelblad uitgeschoven worden, terwijl bij andere modellen de volledige tafel uitgeschoven kan worden. Als dat laatste het geval is, kan je dus ook meerdere stoelen om je tafel heen plaatsen. Dat is wenselijk als je bijvoorbeeld veel visite over de vloer hebt.

De verschillende varianten van een uitschuifbare tafel

In onze webshop zie je een uitgebreid aanbod van tafels. Ook van uitschuifbare tafels hebben wij een uitgebreid assortiment, aangezien deze tafels in allerlei soorten en maten te verkrijgen zijn. We kunnen daarbij onderscheid maken op het gebied van kleur, vormgeving en materiaalgebruik.

Kleur: gaat je voorkeur uit naar een licht gekleurde eettafel? Of heb je liever een donker gekleurde eettafel? En moet de tafel één kleur hebben of zijn meerdere kleuren ook mogelijk? Op deze vragen moet je een passend antwoord voor jezelf zien te vinden. Het is in ieder geval prettig om te weten dat de uitschuifbare tafels in allerlei soorten kleuren te verkrijgen zijn.

Vormgeving: ook op het gebied van vormgeving bestaan er onwijs veel verschillende varianten. Ga je voor een rechthoekige tafel? Of heb je liever een ronde tafel die uitschuifbaar is? Zelfs dat is mogelijk. Ja, ook een ronde tafel kan je zonder enige moeite uitschuiven, zodat je van meer ruimte kunt profiteren.

Materiaal: de uitschuifbare tafels worden van allerlei soorten materialen vervaardigd. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een houten tafel, maar ook allerlei andere materialen behoren tot de mogelijkheden. Eigenlijk kan je dit vergelijken met het aanbod van ‘reguliere’ tafels.

Het mag duidelijk zijn; een uitschuifbare tafel is om meerdere redenen absoluut aan te raden. Bekijk goed de verschillende varianten, bepaal welke variant het meeste aansluit op jouw wensen en schaf dit perfecte meubelstuk direct aan! Mogen wij je nog één tip geven; kijk ook eens naar een ronde tafel die uitschuifbaar is.


Achteraf Betalen