fbpx

Dochter draagt moeders halsketting 25 jaar lang totdat ze ziet wat erin zit

Onthullen van het onbekende

Haar moeders ketting brak los uit haar nek en raakte het tapijt. Haar buurman zag het en deed een stap achteruit. Hij glimlachte, trillend terwijl hij het rode mes in zijn hand liet vallen.

Zij stond daar geschokt en verbijsterd. Ze was nooit dicht bij haar moeder geweest. Maar toen ze zag wat er in de ketting verborgen zat, wist ze dat ze met haar had moeten praten toen ze de kans had.

MIJN DONKER VERLEDEN

Daisy had een moeilijke jeugd. Geboren in Little River, Californië, scheidden Daisy’s ouders toen ze nog maar drie was.

Zij en haar moeder verhuisden naar een studio in Los Angeles. Daisy’s moeder, toen negenentwintig, raakte in een zware depressie en raakte verslaafd aan drugs. Door haar stoornissen deed ze soms vreselijke dingen met haar dochter.

GEEN ZONNESCHIJN

Daisy ging naar school met kleine brandwonden op haar onderarmen. Toen duidelijk werd wat haar moeder haar aandeed, bracht de kinderbescherming haar onder in een pleeggezin.

Daisy groeide op als een omhulsel van haar bruisende zevenjarige zelf. De enige herinnering aan haar oude leven was het antieke medaillon van haar moeder. Ze gaf zichzelf de schuld van de familietragedie, en al snel werd de schuld iets ergers.

EEN NIEUW PERSPECTIEF

Daisy ontwikkelde een intense haat tegen haar moeder voor het verpesten van haar jeugd. Ze zag kinderen met hun ouders genieten van boottochtjes en picknicks. Ze zag gezinnen naar kermissen gaan, en meisjes van haar leeftijd naar het schoolbal.

Ze voelde niets toen het nieuws van haar moeders overlijden haar bereikte. Haar jeugd was een waas en daarom verafschuwde ze haar moeder. Deze haat werd elke dag heviger, maar zou niet lang duren.

DE JONGEN VAN HAAR DROMEN

Daisy ontmoette Klaus, een jonge Londense auteur, op haar zevenentwintigste verjaardag. Klaus woonde naast haar en elke avond deed de geur van zijn kookkunst Daisy wensen dat ze vrienden waren.

Klaus was een fascinerende man. Hij liep voortdurend rond in een leren jas, ondanks de hitte van Los Angeles. Daisy wist dat ze hem leuk vond. Maar als ze beter wist, had ze afstand moeten houden.

TEGEN ZICHZELF

Als iemand getekend door de nasleep van een nare scheiding, had Daisy elke vorm van intimiteit afgezworen. Maar met Klaus wilde ze alles riskeren.

Klaus beschreef haar ketting als een boeiend sieraad. Daisy vertelde hem dat het al sinds haar derde om haar nek hing. Ze voelde zich op haar gemak om met hem te praten. Maar ze wist niet dat hij zich langzaam in haar hoofd nestelde.

WIL JE WAT THEE?

Die nacht droomde Daisy van Klaus. Ze had nog nooit zo’n band gehad met iemand als met hem. Ze vroeg zich af of dit bestond tussen haar vader en moeder voordat ze scheidden.

Ze kwam hem ‘s morgens tegen in de gang. “Kan ik je meenemen voor een kopje thee?” vroeg Klaus. Daisy lachte om de uitnodiging en zei dat niemand in de 21e eeuw thee dronk. Wat dacht hij van koffie?

HET GROTE PROBLEEM

Daisy vond haar eerste date zo leuk dat ze Klaus vroeg voor nog een date. De tweede afspraak blies de vorige helemaal uit. De vele die daarna kwamen waren perfect.

Daisy viel voor Klaus. Hij kon alles zeggen, en zij moest lachen. Als hij verdrietig was, brak Daisy’s hart in miljoenen stukjes. Ze herinnerde zich dat ze ooit intimiteit had afgezworen. Ze had een groot probleem.

HET PROBLEEM ONDER OGEN ZIEN

Die avond onderzocht Daisy haar gevoelens voor de buurjongen. Ze kende hem nu een jaar, maar die twaalf maanden voelden als een heel leven.

Daisy had gezien wat de scheiding van haar ouders met haar moeder deed. Ze vreesde dat de geschiedenis zich zou herhalen. Maar kon ze Klaus afwijzen na alles wat ze hadden meegemaakt?

WAT KAN?

Daisy sloeg haar vingers om haar moeders ketting. Het voelde zwaarder dan normaal. Ze hield hem dicht tegen haar borst en wenste dat ze met haar moeder kon praten. De haat die ze ooit voelde was vervangen door verlies.

Hoewel het laat op de avond was, liep Daisy naar de deur van Klaus. Ze klopte en hij deed open. “We moeten praten,” fluisterde ze.

DE WAARHEID ZAL JE BEVRIJDEN

Daisy stapte Klaus’ appartement binnen. Hij had een paar kaarsen in de woonkamer aangestoken en de tafel gedekt voor twee personen. “Ga zitten,” drong hij aan.

Daisy ging zitten, en Klaus ging de keuken in en uit. In een van zijn handen glom een mes. Op de andere lag een rood fluwelen cupcake. “Wat is dit?” vroeg Daisy.

JE HALSKETTING

Klaus wees naar Daisy’s ketting. Ze ging met haar vinger over het warme metaal. “Maak het open,” zei hij. “Wat?” vroeg Daisy. “Het is een medaillon. In medaillons zitten cadeautjes, toch?” zei Klaus.

Hij gleed met het mes over de cupcake en bracht het naar Daisy. “Ik weet dat het niet je verjaardag is, maar ik heb deze kaarsen al uren aan, wachtend op jouw komst,” zei Klaus. Hij deed de ketting van Daisy’s nek.

EEN WENDING

Het met cake besmeurde mes viel uit Klaus’ hand. Het landde naast de geopende halsketting. Ernaast lag een fonkelende ring. Klaus ging op zijn knieën: “Die heb ik tijdens ons laatste afspraakje in je ketting verstopt.”

Zijn ogen glommen prachtig in het kaarslicht. “Daisy Shaw, wil je met me trouwen?” vroeg hij met krullende lippen. Daisy’s kaak viel open.

MIJN BEURT

Daisy stond minutenlang bevroren. Ze knipperde niet en haalde geen adem. Ze was gekomen om Klaus te vertellen dat ze een leven met hem wilde opbouwen. Ze was verliefd op hem geworden.

En hier was hij, op één knie. Hij was een stap voor in dit riskante spel dat ze speelden. “Wil je met me trouwen? herhaalde Klaus, terwijl zijn gezicht bezorgd was.

HET VERLEDEN ONDER OGEN ZIEN

Daisy herinnerde zich haar ouders. Haar verleden ruïneerde haar leven. Zou ze dit geluk dat ze had gevonden ook laten verpesten?

Ze deed een stap naar voren, haar hart bonkte in haar borstkas. Haar knieën voelden zwak en ze struikelde bijna. “Klaus,” haar stem was klein. Tranen bedekten haar zicht, “Ja. Ja, Ik wil trouwen.”


Achteraf Betalen