fbpx

Een groot speelkleed voor jouw baby kopen? Zeker doen!

Vind jij het belangrijk dat jouw kind lekker met speelgoed bezig is? Dan is het voor jou aan te raden om veel aandacht te besteden aan het creëren van een leuke speelhoek in jouw huis. In deze speelhoek kan jouw kind veilig, leuk en gezellig genieten van al het leuke speelgoed.

Uiteraard staat de veiligheid in een dergelijke speelhoek zeker centraal. Maar, hoe kun je nou de veiligheid in een speelhoek voor jouw kind gaan creëren? Daar kun je verschillende hulpmiddelen voor gebruiken, terwijl het gebruik maken van het gezonde verstand ook aan te raden is. Zo kun je al snel erachter komen dat het niet zo handig is om voor harde materialen of voor scherpe hoekjes te kiezen.

Ook bij het uitkiezen van speelgoed is het van belang om goed naar de veiligheid te kijken. Je wilt immers niet dat jouw kind het speelgoed zomaar in kan slikken; kies daarom altijd voor veilig en relatief groot speelgoed. Daarmee weet je nóg beter een veilige speelhoek voor jouw kind te creëren.

Maar, nog even terugkomend op een speelhoek: welke objecten mogen nou echt níet in een speelhoek ontbreken? In onze ogen is het absoluut aan te raden om te kiezen voor een speelkleed. Of beter gezegd: voor een groot speelkleed. Waarom wij een dergelijk speelkleed zo aan kunnen raden? Dat heeft met name te maken met de vele voordelen van een groot speelkleed voor een baby. In dit artikel vertellen we jou daar graag van alles over!

Wat is een groot speelkleed precies?

Als jouw baby of kind aan het spelen is, doet hij/zij dit hoogstwaarschijnlijk zittend. Als jouw kind daarbij op een harde vloer zit, krijgt hij/zij al snel last van zijn billetjes. Aangezien het lichaam van een (jong) kind vrij gevoelig is, is het aan te raden om hier voorzichtig mee om te springen. Mede daarom is ons advies om altijd voor een zacht speelkleed te kiezen, aangezien een speelkleed het nodige comfort aan jouw baby biedt.

Hiermee hebben we ook al direct uitgelegd wat een speelkleed precies is. Dit is een zacht kleed die je op de grond neer kunt leggen, waardoor jouw kind heerlijk op de grond met zijn/haar speelgoed kan spelen. Het kleed biedt daarbij niet alleen het gewenste comfort, maar zorgt er ook nog voor dat jouw kind eigenlijk niet meer wilt stoppen met het spelen met zijn/haar speelgoed.

Met het oog op de ontwikkeling van jouw kind is dat mooi meegenomen. Onder meer voor de motorische vaardigheden en hersencapaciteit van jouw kind is het absoluut wenselijk dat jouw kind voldoende met speelgoed speelt. Dankzij een speelkleed (en het juiste speelgoed) kun je dat probleemloos voor elkaar gaan krijgen.

Maar, waarom dan specifiek voor een groot speelkleed kiezen? Is een klein speelkleed niet voldoende? Nou, in onze ogen zijn er meerdere redenen waarom het aan te raden is om voor een groot speelkleed te kiezen. Meer informatie daarover vind je in het restant van dit artikel; in het restant van dit artikel vind je namelijk de specifieke voordelen van een groot speelkleed!

Voordeel 1: jouw kind heeft voldoende ruimte

Als jouw kind met zijn/haar speelgoed aan het spelen is, gaat dit niet altijd even geconcentreerd of serieus. Het is dan ook goed mogelijk dat jouw kind de gehele vloer al snel met allerlei speelgoed weet te bedekken. Als je voor een groot speelkleed hebt gekozen, is dat echter geen probleem. Het grote speelkleed biedt immers voldoende ruimte aan jouw baby of kind om lekker te spelen.

Voordeel 2: nóg veiliger

Daarnaast is een groot speelkleed in onze ogen ook nóg veiliger dan een klein vloerkleed. Dit komt puur doordat een groter oppervlakte bedekt wordt, waardoor jouw kind nog minder risico loopt tijdens het spelen. Zo vangt een groter speelkleed op een groter oppervlakte een val van jouw kind op en zorgt een groter speelkleed er dus ook voor dat jouw kind op verschillende delen van het speelkleed heerlijk kan zitten.

Voordeel 3: leuk design

Zie je het speelkleed aan de bovenkant van dit artikel? Dat speelkleed is niet alleen groot, maar kent ook nog een super leuk design. Juist door dit leuke design is het voor jouw kind nóg leuker om op het speelkleed te spelen. Bovendien zie je bij de grotere speelkleden bijvoorbeeld ook dat er een weg op het speelkleed aangebracht is of een compleet dorp. Juist door een dergelijke opdruk kan jouw kind nóg meer genieten van zijn/haar speelgoed.

Voordeel 4: leuke aanvulling op de uitstraling van jouw huis

Bij het uitkiezen van een speelkleed is het absoluut aan te raden om goed naar het design van het speelkleed te kijken. Waarom dit aan te raden is? Omdat het speelkleed een vrij prominente rol gaat krijgen én dus bepalend is voor de uitstraling van jouw huis. Als je bewust voor een groot speelkleed kiest, kun je daardoor ook de uitstraling van jouw huis op een positieve manier beïnvloeden.

Al met al biedt een groot speelkleed voor jouw baby dus tal van voordelen. Wel moet je rekening houden met een forser prijskaartje. Des te groter het speelkleed is, des te duurder het speelkleed is; die regel gaat in 99% van alle gevallen op.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een groot speelkleed?

Heb jij jouw pijlen gericht op de aanschaf van een groot speelkleed? Dan is het goed om te weten dat je op verschillende criteria goed moet letten. Let in ieder geval goed op de exacte afmetingen, op de kleurstelling, op het materiaalgebruik en op het prijskaartje.

Als je de grote speelkleden met elkaar gaat vergelijken, merk je al snel op dat de prijskaartjes behoorlijk variëren. Ons advies is daarom om voor jezelf een budget vast te stellen; binnen dat budget kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar het beste grote speelkleed voor jouw baby. Daarvoor ben je sowieso bij Babynow.nl aan het juiste adres; bij ons vind je namelijk een uitgebreid aanbod van de beste én voordeligste speelkleden voor jouw baby. Check direct ons assortiment en laat je verrassen!


Achteraf Betalen