fbpx

Een kraamcadeautje: de do’s en don’ts

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een pasgeboren baby’s? Dan zijn er eigenlijk enkele ongeschreven regels waar je goed rekening mee moet houden. Om jou hier een handje mee te helpen, bespreken wij in dit artikel de do’s en don’ts voor het kopen en geven van een kraamcadeau voor een pasgeboren baby.

Na het lezen van dit artikel weet je dus exact welk cadeau je wél kunt geven en over welk cadeau je wellicht nog drie nachtjes moet slapen. Mocht je eenmaal de keuze voor een bepaald cadeau gemaakt hebben, is de kans groot dat je dit cadeau direct via onze webshop aan kunt schaffen. Wij bieden namelijk allerlei soorten cadeaus voor pasgeboren baby’s aan, waarbij je onder meer kunt kiezen tussen speelgoed en kleding.

Wél doen; een gepersonaliseerd cadeau

Wil je graag een goede indruk achterlaten bij de ontvanger van het kraamcadeau? Of wil je duidelijk laten merken dat je héél blij bent voor de kersverse ouders? Ongeacht wat de situatie is, is het altijd een goed idee om een gepersonaliseerd cadeau te geven. Een gepersonaliseerd cadeau is super leuk om te krijgen, terwijl jij ook nog eens duidelijk maakt dat je écht veel tijd en aandacht besteed hebt aan het uitzoeken en geven van een dergelijk cadeau.

Met een gepersonaliseerd cadeau kan je eigenlijk de plank niet misslaan. Je moet daarbij alleen wel even goed bedenken welk cadeau je nou precies gaat personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld een leuk kledingstuk laten bedrukken met de naam van de kersverse baby, maar je kunt ook voor een ander – iets origineler – cadeau gaan. Zo is het ook mogelijk om bijvoorbeeld kledinghangers te personaliseren, waardoor het voor de kersverse ouders super leuk is om elke keer de kleding uit de kledingkast te halen.

Met het personaliseren van een kraamcadeau kan je in ieder geval alle kanten op. Via het internet vind je bovendien meerdere partijen die een cadeau voor een pasgeboren baby kunnen personaliseren. Hoe dat in zijn werk gaat? Nou, koop bijvoorbeeld het betreffende kledingstuk via onze webshop, stuur dit kledingstuk naar de drukker op en wacht enkele werkdagen. Je krijgt vervolgens het kledingstuk volledig gepersonaliseerd terug. Super leuk om te geven en als kersverse ouder is het ook super leuk om te krijgen!

Wél doen; een praktisch cadeau geven

Een kraamcadeau voor een pasgeboren baby hoeft niet altijd heel bijzonder te zijn. Nee, cadeautjes die super praktisch zijn, worden namelijk door kersverse ouders met beide armen open ontvangen. Dat is zeker het geval als je bijvoorbeeld luiers geeft. Luiers zijn wellicht niet het meest originele cadeau, maar je wél 100% zeker dat de kersverse ouders iets aan dit cadeau hebben. Wist je bijvoorbeeld dat luiers de grootste kostenpost vormen voor kersverse ouders?

Door een praktisch cadeau te geven, maak je sowieso een goede beurt bij de kersverse ouders. Uiteraard hoeft dit cadeau niet altijd luiers te zijn, maar vergelijkbare producten doen het ook altijd goed. Je kunt dit ook nog op een creatieve manier aanvliegen door bijvoorbeeld een luiertaart te geven!

Wél doen: om cadeautips vragen

Weet je niet goed wat je moet kopen voor de pasgeboren baby? Dan is het verstandig om hulp te vragen aan de kersverse ouders. Het is namelijk onwijs zonde om bijvoorbeeld 30 of 40 euro uit te geven aan iets waarvan je niet zeker weet of de kersverse ouders het wel leuk vinden. Door het gewoon even snel te vragen, kan je mogelijke miskopen dus op een makkelijke manier voorkomen.

Bijkomend voordeel; je weet zeker dat je iets koopt waar de kersverse ouders blij mee zijn. Als je een cadeau voor een pasgeboren baby geeft, is dat iets wat uiteraard onwijs belangrijk is. Durf dus om een cadeautip te vragen en voel je absoluut niet bezwaard. De kersverse ouders zijn immers ook een stuk blijer als zij een leuk cadeau ontvangen waar zij echt iets mee kunnen.

Niet doen; hele dure cadeaus geven

Twijfel je om een heel duur cadeau te geven? Wil je bijvoorbeeld een bepaald meubelstuk voor in de babykamer of een dure buggy geven? Doe het niet. Met dergelijke dure cadeaus maak je het alleen maar ongemakkelijk voor de kersverse ouders. Zij voelen zich namelijk in de toekomst ook min of meer ‘verplicht’ om een dergelijk duur cadeau aan jou te geven.

Is er een situatie waarin het wel aan te raden is om een duur kraamcadeau te geven? Ja, eigenlijk wel. Dat is de situatie als jouw zoon of jouw dochter zelf een baby heeft gekregen. Het is daarbij super leuk om een duur cadeau aan jouw zoon of dochter te geven, aangezien het toch jouw zoon/dochter blijft. Bovendien ligt het dan niet in de lijn der verwachtingen dat jij direct een duur cadeau terug moet krijgen van jouw kind. Voor jou is het immers ook super leuk om jouw kleinkind alvast te verwennen!

Niet doen; spullen voor in de babykamer kopen

Het inrichten van een babykamer is altijd een lastige klus. De toekomstige ouders moeten namelijk rekening met meerdere factoren houden en hebben uiteraard ook nog hun eigen smaak. Mede daarom is het niet aan te raden om spullen voor in de babykamer te kopen. Het klinkt op papier super leuk om bijvoorbeeld accessoires voor in de babykamer aan te schaffen, maar je weet nooit hoe dit uit gaat pakken. Zijn de accessoires wel naar wens van de ouders en passen deze accessoires wel in de stijl van de babykamer? Dat zijn belangrijke vragen. Geef dus bij voorkeur géén spullen voor in de babykamer, aangezien de kans té groot is dat je een ongewenst product of accessoire geeft.

Moraal van het verhaal; een cadeau voor een pasgeboren baby vinden is absoluut niet makkelijk. Besteed veel tijd aan het zoeken naar een geschikt cadeau en volg bovenstaande tips goed op. Dankzij bovenstaande tips ben je in ieder geval in staat om een leuk, praktisch en waardevol cadeau te geven! Dat cadeau hoeft niet altijd honderden euro’s te kosten.


Achteraf Betalen