fbpx

Geschikte eerste hapjes voor een baby

Tijdens het opvoeden van een baby is het altijd tijd voor de ‘eerste keer’. Dit kan de eerste keer lopen zijn, kan het eerste voeding van de baby zijn of kan de eerste keer zijn dat jouw baby gaat praten. Het is onwijs om dergelijke dingen bij te houden, maar je bent uiteraard ook bezig om alle ‘eerste keren’ zo comfortabel mogelijk voor jouw baby te maken.

In onze webshop kan je verscheidene producten vinden om het leven van jouw baby een stuk comfortabeler te maken. Bijkomend voordeel is dat het leven voor jou ook een stuk aangenamer wordt. Met de juiste producten in huis wordt het simpelweg makkelijker en leuker om kinderen op te voeden. In dit artikel richten we ons graag op de eerste hapjes van jouw baby. De eerste hapjes zijn ook een belangrijke ‘eerste keer’ in het leven van jouw zoon/dochter. Je kunt hieronder dan ook lezen wat de meest geschikte eerste hapjes voor jouw baby zijn.

Wanneer begin je met eerste hapjes?

Een baby heeft ongeveer vanaf 4 maanden behoefte aan de eerste hapjes. Tot die tijd kan je het prima af met borstvoeding en flesvoeding. Na deze 4 maanden is het dus tijd om de eerste hapjes aan jouw kind te ‘voeren’.  Daarbij geeft het Voedingscentrum ook nog als advies om vanaf 6 maanden te starten met vaste voeding naast de borstvoeding of flesvoeding.

Feit is dat jouw baby enige tijd nodig heeft om te wennen aan de eerste hapjes. Het advies vanuit onze kant is dan ook om alvast de eerste hapjes te gaan oefenen. Door dit oefenen, laat je jouw baby alvast kennismaken met dit nieuwe fenomeen. Op het moment dat het moment aangebroken is, heeft jouw baby niet opeens met iets compleet nieuws te maken. Uit ervaring weten we dat dit veel prettiger voor een baby is.

Wat geef je bij de eerste hapjes?

Loop een rondje door de supermarkt en je komt vanzelf de afdeling babyvoeding tegen. Op deze afdeling zie je allerlei potjes staan met daarin babyvoeding. Eigenlijk zijn al deze potjes geschikt voor de eerste hapjes. Het belangrijkste is dat er fruit en/of groenten in het potje aanwezig zijn. Ons advies is daarbij om te beginnen met zachte smaken. Dit zijn smaken die niet al té pittig of al té zuur zijn. Bekende voorbeelden van potjes met zachte smaken zijn pompoen, boontjes, bloemkool en broccoli.

Daarnaast houden baby’s ook vaker van zachte zoete smaken op het gebied van fruit. Onder andere mango, peer, appel en banaan zijn daarom de favorieten van baby’s. Deze fruitsoorten zitten ook verwerkt in de hierboven genoemde potjes.

De geschikte eerste hapjes zijn uiteindelijk ook afhankelijk van de smaak van jouw baby. Probeer daarom verschillende smaken uit en schaf dus meerdere soorten potjes aan. Probeer te experimenteren en houd bij welke potjes jouw baby direct helemaal leeg eet. De potjes die door jouw baby leeg gegeten worden, hebben hoogstwaarschijnlijk een smaak die naar wens is!


Achteraf Betalen