fbpx

Help, wat draagt mijn baby in de herfst

De zomer is nu toch echt wel op zijn einde en de herfst heeft zijn intrede gedaan. Dit resulteert in flinke regenbuien en de temperatuur die toch echt wel flink gezakt is. Daarnaast gaat de wind ook steeds meer en harder waaien en is het plaatje zo compleet. De herfst is toch echt aangekomen hier kunnen we niet meer omheen!

Vaak moeten we hier met zijn allen wel even aan wennen. We zijn net de heerlijke warme temperaturen van de zomer gewend. We konden heerlijk veel buiten zijn en het was warm en soms zelfs heet te noemen. Ook qua kleding was dit een erg makkelijk seizoen. Een paar korte broeken, shirtjes of jurkjes en je was eigenlijk wel klaar. En op echt warme dagen was het ook zelfs voldoende om in je badkleding te lopen.

Maar die tijden zijn nu toch echt wel voorbij. We zijn nu in een heel ander seizoen terecht gekomen waarbij er toch wel wat anders van onze kleding gevraagd wordt. In dit seizoen moeten we onszelf toch echt wel wat warmer gaan kleden en dat is toch echt wel even een flinke omschakeling,.

Nu kan dit voor onszelf soms al flink lastig zijn, want wat doe je nu toch aan op deze dagen. Vooral het begin van de herfst vormt hierbij een uitdaging de temperaturen kunnen dan nog enorm wisselen op een dag. Maar voor de garderobe voor je baby is dit soms helemaal lastig. Juist bij een baby is het belangrijk dat je ze niet te warm of te koud kleed. Dus waar doe je dan goed aan in de herfst? In deze blog geven wij je wat handige tips voor de garderobe van je baby in de herfst. Lees je met ons mee?

Heel veel verschillende lagen

We gaven het net al even aan maar in de herfst kan de temperatuur in een dag tijd soms enorm verschillen. Het kan in de ochtend heel koud starten en eindigen met een lekker zonnetje en omgekeerd. Dit maakt het dus heel lastig om jezelf hierop te kleden. Het ene moment wil je een dikke trui aan en het volgende moment is die toch echt veel te warm!

Gelukkig is hier een hele handige oplossing voor. Zeker ook voor je baby is het heel erg handig om in laagjes te werken. Op deze manier kun je dus gemakkelijk een laagje toevoegen of weglaten wanneer je baby het te warm of te koud krijgt en wanneer de temperatuur dus veranderd. Je kunt dus heel makkelijk een vestje even aan of uittrekken en op deze manier voor meer warmte of wat verkoeling zorgen. Een leuke bijkomstigheid is dat laagjes vaak ook nog eens erg leuk en gezellig staan! Daarnaast kun je er dus echt alle kanten mee op en zal jouw baby altijd lekker op temperatuur zijn!

Een dikke of een dunne jas

Voor veel ouders is dit echt een lastige vraag, welk soort jas moet je baby aan met dit weer in de herfst. Kies je dan voor een dikke jas of juist voor een dunne jas? Dit kan soms best nog lastig zijn. als op een bepaald moment de temperaturen gaan zakken dan is een dunne jas vaak niet meer afdoende. Maar het kan dan ook juist weer veel te koud zijn om een dikke winterjas aan te trekken. Vaak zien we dan dat ouders ervoor kiezen om bijvoorbeeld een lekkere dikke trui onder de zomerjas aan te trekken maar dit is natuurlijk niet ideaal. Op deze manier moet je die trui dan samen met de jas ook steeds weer aan en uit trekken en dat is natuurlijk totaal niet handig.

Gelukkig is er ook nog een andere oplossing namelijk een zogenaamde tussenjas. Deze zijn echt ontzettend fijn en zorgen ervoor dat jouw baby het niet te koud of te warm zal hebben. Daarnaast zijn deze jassen vaak ook water en wind dicht wat er dus voor zorgt dat ze echt heel erg behagelijk zijn en dat is natuurlijk wel waar je naar op zoek bent!

Een tussen jas is dus een hele goede tussen oplossing waar je heel veel plezier en profijt van kunt hebben! Wij zouden je dan ook zeker aanraden om voor een goede tussenjas te kiezen zodat jouw kleine spruit het niet te warm of te koud zal hebben. Uiteraard dragen kleine baby’s  nog geen jas maar dan zou je ook kunnen kiezen voor een pakje en hierin zijn ook zeker verschillende diktes te koop! Zo kun je dus echt alle kanten op en er makkelijk voor zorgen dat jouw baby het niet te koud zal krijgen!

Heerlijke warme slofjes

Een baby draagt over het algemeen nog geen schoenen. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd want je baby heeft deze ook nog helemaal niet nodig. Maar het kan wel zo zijn dat je baby graag iets aan zijn voetjes heeft zeker als de temperaturen dalen. Veel ouders geven baby’s namelijk sokjes aan. In de zomer kun je jezelf hier prima mee redden maar in de winter is dit toch wel wat koud aan die kleine baby voetjes. Gelukkig kun je dan ook heel goed voor slofjes kiezen. Dit is een ontzettend handig alternatief waarmee je de babyvoetjes toch lekker warm gaat houden en waarmee je niet meteen aan de schoenen hoeft. Daarnaast zitten de slofjes voor een baby vaak ook nog eens heerlijk zacht aan de voetjes dus dit voelt natuurlijk heel prettig voor je baby!

Let er overigens wel op dat de slofjes wat hoger zijn zodat ook de enkeltjes lekker warm zijn. anders liggen deze soms al snel zo bloot en kan je baby het als  nog ongemerkt heel koud krijgen!

Lekkere truien en broeken

En dan vragen veel ouders zich af welke items heb je dan eigenlijk allemaal wel niet nodig voor je baby in de herfst. Dit is natuurlijk heel erg verschillend, want het ligt ook aan wat je zelf als ouders leuk vindt en natuurlijk of je een jongetje of een meisje hebt, over het algemeen zien we vaak dat ouders ervoor kiezen om een lekker warm boxpakje aan te doen en dan bijvoorbeeld er een vestje overheen te doen. Op deze manier is het net even wat warmer voor je baby, vervolgens kun je het vestje natuurlijk ook weer heel makkelijk verwijderen. Op deze manier kun je ook weer voor warmte of verkoeling zorgen.

Daarnaast kun je natuurlijk ook een lekker broekje met een truitje aan doen. Ook hierin heb je natuurlijk ongelofelijk veel keuze en kun je kiezen voor verschillende soorten stoffen en diktes. Daarnaast kun je ook kiezen voor wel of geen vestje of een dikkere trui erbij. En voor de meisjes zijn er natuurlijk ook heel veel leuke jurkjes te vinden, deze kun je dan weer goed combineren met verschillende soorten maillots of een legging. Op deze manier is het toch lekker warm aan de beentjes en kunnen ze daarnaast wel een lekker jurkje aan!

Er zijn dus heel veel basis items waarmee je kunt zorgen voor een goede herfst garderobe. Het is vooral ook handig om te kijken of je in laagjes kunt werken een baby heeft iets vaak maar zo kort aan dat het vaak zonde is om heel veel te kopen. Op het moment dat je dan in laagjes werkt kun je er nog wat verschillende kanten mee op!

Kleding voor je baby in de herfst

Zo zie je dus maar er zijn heel veel keuzes te maken als het gaat om kleding voor je baby in de herfst. Zo zijn er dus verschillende soorten pakjes, jasjes en andere items te kiezen en is het vooral ook heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je baby het niet te warm of te koud zal hebben. De wisselende temperaturen maken dit soms wel heel erg lastig maar gelukkig kun je nog genoeg kanten op.

Zo kun je heel makkelijk in laagjes werken. Dit is dan eigenlijk ook wel de nummer 1 tip. Door met de kleding voor je baby in laagjes te werken zorg je ervoor dat je altijd iets aan of uit kunt trekken om het wat warmer of kouder te maken. Op deze manier zorg je ervoor dat je baby het altijd heel behaaglijk zal hebben! En dat is natuurlijk wel de bedoeling. Een baby heeft namelijk meer moeite met het reguleren van de temperatuur dan wij volwassenen dus ze hebben hier dan ook zeker soms wat hulp bij nodig. Het is heel fijn als jij jouw baby deze hulp kan geven door te zorgen voor fijne  kleding waarmee ze op de juiste temperatuur kunnen blijven!

Daarnaast is het vooral ook zaak om de voetjes niet te vergeten. Ook deze kunnen het namelijk flink koud krijgen en ook dit kun je gelukkig wel goed voorkomen door goed zittende slofjes die ook de enkeltjes bedekken! Met al deze tips kan jouw baby zonder zorgen de herfst door en zal hij of zij het niet snel koud hebben! Kijk vooral ook vaak naar hoe je het zelf hebt qua temperatuur en pas de kleding van je baby hierop aan!


Achteraf Betalen