fbpx

Het aanschaffen van een baby box; waar moet je op letten?

Sta je aan de vooravond van de geboorte van jouw baby? Dan is het onwijs belangrijk om de juiste producten, meubels en hulpmiddelen in huis te gaan halen. De eerste maanden als kersvers ouder zijn niet altijd even leuk. Je hebt ongetwijfeld te kampen met slapeloze nachten en dat kan er op een gegeven moment flink in gaat hakken. Gelukkig kan je de hele situatie iets draaglijker maken door de juiste producten in huis te halen. Daarbij hebben we het onder meer over een baby box.

Een baby box vormt in de eerste maanden/jaren eigenlijk de slaapplek voor je baby. Je baby kan op deze plek tot rust komen en heerlijk slapen. Naarmate je baby iets ouder wordt, biedt de baby box ook voldoende mogelijkheden. Als je baby begint te kruipen of te lopen, biedt de baby box bijvoorbeeld een veilige omgeving. Je hoeft je geen zorgen te maken over je baby, indien hij/zij even in de baby box zit of ligt. Het vormt al met al een veelzijdige en veilige plek voor je baby waar hij/zij ongetwijfeld veel tijd in door gaat brengen.

De aanschaf van een baby box is een onwijs belangrijke aanschaf. Het is namelijk geen kleine investering en je baby gaat ongetwijfeld meerdere jaren veel plezier aan deze box hebben. Voldoende reden dus om veel tijd te besteden aan het uitzoeken van de beste baby box. Maar, aan de hand van welke criteria kan je nou de beste baby box vinden? Is het aan te raden om voor een Prénatal baby box te gaan? Of kan je beter voor een baby box van een ander merk kiezen? Welke kleur moet de baby box hebben? En hoe groot moet de baby box zijn? Al deze vragen spelen een belangrijke rol bij de zoektocht naar de meest geschikte baby box. Om je een handje tijdens deze zoektocht te helpen, hebben wij de belangrijkste criteria hieronder uitgewerkt. Lees deze criteria op je gemakje door en ga vervolgens gericht op zoek naar de geschikte baby box.

Afmetingen & design

Bij de zoektocht is het van belang om op de afmetingen en op het design te richten. Bij de ontwikkeling van een baby box kan een fabrikant voor verschillende vormen kiezen. Zo kan een box een ronde vorm hebben, een rechthoekige vorm of een vierkante vorm. De vorm waar je uiteindelijk voor kiest, is ook bepalend voor de afmetingen. Het belangrijkste is uiteraard dat de box voldoende ruimte biedt aan jouw baby én dat de box op de gewenste plek komt te staan. Bij de afmetingen is het uiteraard ook van belang dat je op de veiligheid let. Des te hoger een baby box is, des te kleiner de kans is dat jouw baby uit de box kan klimmen. Let daar dus ook zeker goed op tijdens het vergelijken van de verschillende boxen.

Ook op het gebied van design moet je belangrijke keuzes gaan maken. Ga je voor een zwarte baby box? Of staat een licht gekleurde baby box fraaier in jouw huis?

Het merk & budget

Door de jaren heen hebben verschillende merken zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en fabriceren van een baby box. Het is bijvoorbeeld voor de hand liggend om voor een Prenatal baby box te gaan. Is dat altijd aan te raden? Nee, zeker niet. Je moet een box kiezen die uiteindelijk aan al jouw voorkeuren voldoet. Daarbij is het merk eigenlijk van ondergeschikt belang; je maximale budget is vele malen belangrijker.

Stel voor jezelf een maximaal budget in. Dit maximale budget kan je spenderen aan de baby box, waardoor je veel gerichter kunt gaan zoeken. Je merkt dat sommige dure merken dan direct wegvallen, maar dat is geen probleem. Het aanbod van baby boxen is behoorlijk uitgebreid te noemen, waardoor er voor elk budget wel een geschikte baby box te vinden is.

Uitvoering & opties

Tot slot willen we je nog wijzen op de uitvoering van de baby box. Wil je bijvoorbeeld een box met lades hebben? Of een box met een verstelbare bodem? Of een box met wieltjes? Dit zijn allemaal belangrijke opties waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe baby box!


Achteraf Betalen