fbpx

Het kopen van een zitverhoger; waar moet je op letten?

Het is bijna onwerkelijk als je beseft dat alle volwassenen ooit klein zijn geweest. Als een baby geboren wordt, is hij/zij gemiddeld zo’n 46 tot 56 centimeter groot. In de eerste levensmaanden groeit je baby echter als kool, waardoor je baby al snel groter en groter begint te worden. Uiteindelijk groeit de baby dus uit tot een ware volwassene.

Tijdens dit gehele proces, het hele leven een baby dus, moet je rekening houden met zijn/haar lengte. Zo is het bijvoorbeeld nog niet mogelijk voor een baby of voor een jong kind om op een normale stoel te zitten. Dat is dan ook de reden waarom alle ouders pleiten voor de aanschaf van een kinderstoel. Met een dergelijke kinderstoel zorg je er alsnog voor dat je baby een comfortabele zithouding aan kan nemen tijdens bijvoorbeeld het avondeten.

Niet alleen voor in huis is het belangrijk om een goede zitpositie voor je baby te creëren, maar ook voor op reis. Als je met jouw baby in de auto stapt, moet je absoluut een hoogwaardige kinderstoel hebben. Naarmate je baby ouder wordt, wordt deze kinderstoel echter te klein. In dat geval is het aan te raden om eens naar een zitverhoger te kijken. Een reguliere zitverhoger is geschikt voor kinderen die tussen de 15 en 36 kilogram wegen.

Heb je interesse om een zitverhoger aan te schaffen? Is de autostoel van je kind bijvoorbeeld te klein geworden? Of vind je dat een zitverhoger veel praktischer is dan zo’n zware en grote autostoel? In dat geval is het raadzaam om de nodige tijd en aandacht te besteden aan het uitzoeken van een zitverhoger. Door de jaren heen zijn er namelijk behoorlijk veel varianten van op de markt verschenen. Het aanbod is hierdoor onwijs uitgebreid te noemen, waardoor het lastig is om de perfecte zitverhoger voor jouw situatie te vinden.

Met dit artikel helpen we jou een handje om alsnog de perfecte zitverhoger te kunnen vinden. in dit artikel bespreken we namelijk wat de belangrijkste criteria zijn bij het uitzoeken van een nieuwe zitverhoger. Heb je interesse om zo’n zitverhoger aan te schaffen? Neem het artikel op je gemakje door en voorzie jezelf van de juiste informatie. Aan de hand van deze informatie kan je vervolgens de perfecte zitverhoger uitkiezen die aansluit op jouw situatie, wensen en voorkeuren!

Leeftijd

Allereerst is het goed om naar de leeftijd van jouw kind te kijken. Veel zitverhogers zijn namelijk geschikt voor kinderen die minstens 3 jaar oud zijn. Is jouw kind nog iets jonger? Dan is het niet altijd raadzaam om voor een zitverhoger te zijn. Mogelijk is het beter om nóg iets langer te wachten met de aanschaf en het gebruik van een zitverhoger. Tot die tijd kan je beter een reguliere autostoel gebruiken, aangezien dat een stuk veiliger is.

Design

Zoals gezegd zijn de zitverhogers in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. De verschillen zijn onder meer duidelijk zichtbaar in het design. De meeste zitverhogers hebben dezelfde vormgeving, maar onderscheiden zich op het gebied van kleurstelling. Bepaal dus voor jezelf welke kleurstellingen je wel en niet mooi vindt. Op basis daarvan kan je al een grote groep zitverhogers uitsluiten.

Opties

De zitverhogers worden tegenwoordig geleverd met meerdere soorten opties. Zo hebben sommige verhogers een verstelbare hoofdsteun, een rugleuning of verwijderbare bekleding. Wij zijn met name onder de indruk van de zitverhoger met rugleuning. Deze zitverhogers bieden simpelweg veel meer comfort aan je kind. Je kin kan heerlijk achterover leunen, naar de prachtige natuur kijken of zijn/haar oogjes sluiten. Door voor een zitverhoger met rugleuning te gaan, doe je in onze ogen absoluut een verstandige aankoop.

Budget

Tot slot is het ook goed om te weten dat de aanschafprijzen van zitverhogers behoorlijk kunnen variëren. Sommige varianten koop je voor nog geen 30 euro, terwijl je voor andere varianten rond de 50 euro moet betalen. Het is aan jou om te bepalen hoeveel geld je aan een zitverhoger wilt besteden. Aangezien het een ware aanvulling voor de veiligheid van jouw baby is, willen wij je adviseren om hier níet op te besparen. Je kunt beter enkele euro’s meer uitgeven, zodat je verzekerd bent van de optimale veiligheid van jouw kleine wonder!


Achteraf Betalen