fbpx

Hoe kan je gemakkelijk met 2 kinderen op stap gaan?

Ben jij twee keer relatief kort achter elkaar zwanger geworden? Heb je daardoor nu te maken met de opvoeding van 2 jonge kinderen? Of ben je wellicht de gelukkige ouder dan een tweeling of een drieling geworden? Indien je twee kinderen tegelijkertijd op moet voeden, moet je met de nodige zaken rekening houden.

Je moet er sowieso rekening mee houden dat je hier behoorlijk veel tijd aan moet besteden. Over het algemeen vraagt één kind al om behoorlijk veel aandacht. Je kunt je dus voorstellen dat dit bij twee kinderen nog veel meer het geval is. Daarbij moet je ook rekening houden met het feit dat veel producten voor slechts één kind geschikt zijn.

Dat is bijvoorbeeld het geval bij een buggy of een kinderwagen. Je kunt er voor kiezen om twee losse buggy’s of twee losse kinderwagens te kopen, maar dat is niet al te handig. Je hebt immers maar twee handen waarmee je dan beide kinderwagens voort moet duwen; dat is absoluut niet prettig en ook niet super veilig te noemen.

Mocht je de ouder van een baby én van een peuter zijn, is er gelukkig een ideale optie. Je kunt er namelijk voor kiezen om een duo kinderwagen voor een baby en voor een peuter aan te schaffen. In dat geval geniet je van een kinderwagen waarmee je met jouw twee kinderen tegelijkertijd op pad kunt gaan. Hoe leuk is dat?

In dit artikel laten we jou graag kennis maken met een dergelijke duo kinderwagen voor een baby en voor een peuter. We bespreken wat voor een soort kinderwagen dit precies is, we bespreken wat de voordelen zijn en we bespreken in hoeverre de aanschaf van een dergelijke kinderwagen aan te raden is.

Mocht je na het lezen van dit artikel direct een duo kinderwagen baby en peuter aan willen schaffen, zit je daarvoor bij avaressa.com goed. Wij bieden namelijk allerlei soorten kinderwagens aan, waardoor je meer dan voldoende keus hebt. In ons assortiment vind je enkele kinderwagens (dus voor één baby/peuter), maar ook verschillende soorten duo kinderwagens. Juist over die kinderwagens willen wij je het een en ander laten weten in dit artikel!

Wat is een duo kinderwagen precies?

Zoals de naam het al doet vermoedden, is een duo kinderwagen eigenlijk een dubbele kinderwagen. Het is wel een kinderwagen met dezelfde vormgeving als een ‘normale’ kinderwagen, alleen is de plaatsing van de zitjes voor jouw kinderen net iets anders. Je hebt hierbij de keus tussen twee verschillende vormgevingen:

  • Je kunt kiezen voor een variant waarbij de twee zitjes achter elkaar aan zitten. Dit betekent dat jouw baby/peuter vanaf het achterste zitje geen al te goed zicht heeft. Dat maakt echter niks uit als jouw baby toch alleen maar ligt te slapen; jouw peuter kan dan op het voorste zitje plaatsnemen en heerlijk om zich heen kijken.
  • Je kunt ook kiezen voor een variant waarbij de zitjes naast elkaar geplaatst zijn. In dit geval is de duo kinderwagen relatief breed, maar jouw baby en peuter genieten daardoor wel van een super comfortabele kinderwagen.

Met een duo kinderwagen voor een baby en een peuter ben je al met al in staat om moeiteloos twee kinderen met je mee te nemen. Handig als je een baby én een peuter hebt of als je op jouw kleinkinderen gaat passen.

Wat zijn de voordelen van een duo kinderwagen?

Met een duo kinderwagen geniet je van behoorlijk veel gemak. Je hoeft immers maar één kinderwagen voort te duwen, terwijl je wel met jouw twee kinderen op stap kunt gaan. Bovendien is de kinderwagen bijzonder comfortabel, ziet de kinderwagen er gaaf uit en is de kinderwagen veilig.

Het is in ieder geval een stuk minder veilig als je twee kinderwagens tegelijkertijd voort gaat duwen. Je hebt dan simpelweg niet de optimale controle over beide kinderwagens, terwijl dat bij een dergelijke duo kinderwagen wél het geval is. Je hebt hierdoor altijd de controle tijdens het maken van een wandeling met jouw twee kinderen.

Bijkomend voordeel is dat een duo kinderwagen super gezellig voor jouw kinderen is. Zij bevinden zich lekker dicht bij elkaar en kunnen dus samen genieten van een leuke wandeling. Ondertussen ben jij er ook nog eens bij, waardoor jullie écht van quality time genieten. Al met al zijn er voldoende voordelen om een duo kinderwagen aan te gaan schaffen.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een duo kinderwagen?

Heb je voor jezelf besloten dat je ook graag een duo kinderwagen wenst te hebben? Wil je graag van de bovengenoemde voordelen gaan profiteren? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen; de juiste duo kinderwagen voor jouw baby en voor jouw peuter uit te zoeken. Maar, waar moet je dan precies opletten bij het uitzoeken van deze duo kinderwagen? Op welke vlakken kan je de verschillende duo kinderwagens het beste met elkaar vergelijken?

Allereerst willen wij je wijzen op de samenstelling van de duo kinderwagen. Kies je voor een variant die de zitjes achter elkaar geplaatst heeft? Of heb je liever een variant waarin de twee zitjes naast elkaar geplaatst zijn? Deze keuze is eigenlijk zeer bepalend voor de verdere zoektocht, aangezien je hiermee al een flinke schifting kunt maken.

Daarnaast moet je ook goed naar het design, de fabrikant en de prijs-kwaliteitsverhouding kijken. Wij willen je hierbij wel graag adviseren om te durven investeren in een hoogwaardige duo kinderwagen. Met een goede duo kinderwagen heb je namelijk helemaal niks te klagen; je geniet alleen maar van alle voordelen. In onze ogen is dat de aanschaf van een nét iets duurdere duo kinderwagen dubbel en dwars waard.

Let daarbij dus ook goed op de vormgeving, de kleurstelling en de gebruikte materialen. Ga sowieso voor een duo kinderwagen van een gerenommeerd merk; die kinderwagens hebben hun werking en voordelen reeds bewezen! In het aanbod van Avaressa.com vind je in ieder geval meerdere duo kinderwagens voor een baby en voor een peuter terug; naar welke variant gaat jouw voorkeur?


Achteraf Betalen