fbpx

Hoe rijk worden in 2023: 11 gedurfde manieren die rijkdom garanderen

Heb je jezelf ooit afgevraagd: “hoe kan ik rijk worden?” Iedereen heeft dromen over het winnen van de loterij en hoe je in één enkele nacht rijk kunt worden. Mensen willen nu eenmaal graag rijk worden.

Veel mensen zijn op zoek naar manieren om hun eerste 100.000 euro bij elkaar te krijgen of proberen succes te behalen als ondernemer. Mensen willen genoeg geld hebben om mooie huizen, snelle auto’s en geweldige vakanties te kopen. Maar velen weten niet hoe ze rijk kunnen worden. Want: Hoe word je rijk?

Als je echt heel rijk wilt worden, neem dan deze gedurfde stappen!

Het is een ambitieus doel om rijk te worden en als je dit nastreeft, zijn hier eenvoudige manieren om rijk te worden.

1. Benut je vaardigheid als zelfstandige expert en investeer daarin

Maak het je doel om één ding beter te doen dan iedereen: werk eraan, train, leer, oefen, evalueer en verfijn het. Je zult zien dat de meeste sporters of entertainers miljonair zijn en dat komt omdat ze hun vaardigheden ten volste benutten. Als er iets is waar je goed in bent, is het waarschijnlijk dat je er aanzienlijke beloningen uit kunt halen.

Als je ergens de beste in bent, merk je dat er kansen naar je toe komen. Om ergens een expert in te worden, is het cruciaal om nooit te stoppen om eraan te werken. Succesvolle mensen investeren tijd, energie en geld in het verbeteren van zichzelf. En dat zou wel eens de meest lonende investering kunnen zijn die je ooit kunt doen. Bedenk om te beginnen welke vaardigheid je wil ontwikkelen en bekijk succesvolle voorbeelden uit het verleden.

2. Raak de 100.000 euro aan en investeer dan de rest

Iedereen wil snel rijk worden, maar een doel als dit is niet iets wat je makkelijk in een korte tijd kunt bereiken. In plaats van te bedenken hoe je snel rijk kunt worden, moet je je eerst richten op het verdienen van 100.000 euro.

De kleine bedragen die je dagelijks spaart zijn krachtig, vergeet dat niet. Je kunt misschien maar 5 of 10 per keer opzij zetten, maar elk van deze investeringen zijn je financiële basis. Focus je op je doel en zoek naar manieren om meer geld te kunnen (be)sparen.

3. Wees een uitvinder en help de mensheid

Stop met denken aan snel rijk worden en begin te denken aan datgene dat mensen nodig hebben of dingen die de samenleving kunnen verbeteren. Ga bijvoorbeeld op zoek naar en idee dat een probleem oplost of waar mensen gewoon niet zonder kunnen.

Laat elke minuut van je leven tellen en deel je tijd efficiënt in. Als je een idee hebt bedacht waar veel mensen behoefte aan hebben, probeer dan zoveel mogelijk mond-op-mond reclame te krijgen. In plaats van elke dollar uit je klanten te persen, is het beter om hen te laten zien dat je daadwerkelijk hun leven beter kunt maken.

4. Word lid van een start-up en ontvang aandelen

Overweeg om te investeren in start-ups, in ruil voor het bezitten van aandelen van een of meer startende bedrijven. Dit kan een erg waardevolle investering zijn als het bedrijf floreert en naar de beurs gaat, of wordt verkocht aan een grotere onderneming.

Slechts een kleine minderheid van de starters slaagt erin grote vermogenswinsten te realiseren, dus spreid je kansen. Kies voor bedrijven met een gouden idee en een goed management team. Vroege werknemers bij Apple, Google en Microsoft werden op deze manier miljonair.

5. Investeer in onroerend goed

Het kopen, ontwikkelen en verkopen van onroerend goed is altijd een belangrijke manier geweest voor mensen om kapitaal te vergaren. Lenen kan een sleutelelement zijn voor deze methode. Stel dat u 200.000 euro leent en er zelf 50.000 euro in stopt om een pand te kopen voor 250.000 euro. Vervolgens knap je het pand op en verkoop je het voor 400.000 euro. Het pand is in waarde gestegen met 60%, maar jouw 50.000 euro is nu verviervoudigd tot 200.000 euro.

Het is wel belangrijk om de juiste eigendommen in de juiste gebieden te selecteren en ze op een verstandige manier te verbouwen. Je loopt het risico van pieken en dalen van de vastgoedmarkt, maar op de lange termijn blijft dit echter een beproefde manier om rijkdom te vergaren.

6. Bouw een portefeuille op van aandelen

Als je gedurende een lange periode gestaag kunt investeren in aandelen, verstandig kiest en de dividenden herbelegt, kunt je een groot aandeel aan vermogen opbouwen. Natuurlijk kunnen aandelen beide kanten op gaan en veel kleine beleggers verliezen de moed als hun portefeuille keldert.

Maar op lange termijn zijn aandelen een even goede belegging net zoals onroerend goed en veel liquider. Beurscrashes zijn geweldige koopkansen voor mensen met geld en sterke zenuwen.

7. Begin je eigen bedrijf en verkoop het uiteindelijk

Meer en meer start-ups hebben de laatste jaren succes geboekt met een groot rendement. Als je een nieuwe aanpak kunt vinden voor een specifieke niche van de markt en een bedrijf kunt opbouwen die in deze behoefte voorziet, dan heb je kans op succes.

Het kan letterlijk van alles zijn: een schoonmaakbedrijf, een voedsel bezorgdienst of een blog. Het zal waarschijnlijk jaren van heel hard werken vergen om de onderneming op te bouwen, maar dit is hoe veel echte rijke mensen het hebben gedaan.

8. Vind een baan die bij je past

Kies een baan waar je kunt doen waarvan houdt, want niemand slaagt erin te doen wat hij of zij haat. Misschien moet je onderaan beginnen en je omhoog werken. Maar de kans is groot dat als je houdt van wat je doet, je dit makkelijker voor elkaar krijgt. Je zult echt genieten van het proces om de top te bereiken.

Doe ervaring op en als je het gevoel hebt dat je er alles uit hebt gehaald wat erin zit, kun je overwegen om bij andere bedrijven te gaan werken om je horizon te verbreden. Bedenk hoe de rijken in staat zijn om bij de juiste bedrijven binnen te komen, waar volop groeimogelijkheden zijn. Solliciteer op banen waar je jouw vaardigheden kunt laten groeien en je jouw maandelijkse inkomen vele malen kunt vermenigvuldigen.

9. Snij in je uitgaven

Het grootste probleem bij sommige mensen om rijk te worden, is dat ze altijd meer uitgeven dan ze verdienen. Leven onder je middelen is de makkelijkste manier om rijk te worden. Houd consequent bij hoeveel je uitgeeft, door bijvoorbeeld een app te gebruiken. Noteer hoeveel geld je hebt en waar het naartoe gaat. Dit geeft je een goede idee om te verfijnen wat wel en niet zinvol is qua uitgaven.

Begin te snijden in de onnodige uitgaven in je leven en doe wat je kunt om je rekeningen te verlagen. Doe het licht uit, plan je maaltijden en wees gedisciplineerd tijdens het winkelen. Richt je leven met alleen de noodzakelijkheden en binnen de kortste keren zul je veel meer besparen dan wat je voorheen deed.

10. Gebruik een spaarrekening

Stel spaardoelen en routines om jouw doelen te ondersteunen. Zoek naar manieren die voor jou werken om geld te besparen en pas aan wat niet werkt. Veel banken hebben de mogelijkheid om aparte spaarrekeningen aan te maken, evenals automatische overboekingen. Door deze automatische overboekingen in te stellen, spaar je passief en hoeft je geen moeite te doen om te sparen.

Wat je ook kunt proberen is het spaarbedrag met 1% te verhogen, bijvoorbeeld iedere maand. In het begin zal het een onbeduidende verandering zijn, maar na verloop van tijd zul je een groot verschil merken. Geef jezelf ook een reden en motivatie om te sparen om jezelf te blijven overtuigen om weg te blijven van buitensporige uitgaven.

11. Verstandig investeren

Beleggen is veel meer dan puur geluk. Met één beleggingsfout kun je een groot deel van je vermogen wegspelen, dus zorg ervoor dat je verstandig investeert. Of het nu gaat om onroerend goed of aandelen, denk er twee keer overna.

Om je een idee te geven, de legendarische belegger Warren Buffett stelde voor om 10% van het geld in kortlopende staatsobligaties te steken en 90% in een zeer goedkoop S&P 500 indexfonds. Zodat als de markt crasht, je nog steeds goed zit door de 10% te verzilveren in plaats van de aandelen met een slechte prijs te verkopen.

Rijk worden op de verstandige manier

Er zijn veel belangrijkere dingen in het leven dan het vergaren van rijkdom. Want wie wil er rijk, onbemind, eenzaam en in slechte gezondheid eindigen? Maar als je kunt genieten van een evenwichtig leven en tegelijkertijd rijk kunt worden, waarom zou je dat dan niet doen?

Het uitvoeren van combinaties van bovenstaande suggesties staat misschien niet garant voor een welvarende toekomst, maar het zal zeker een hoop financiële problemen wegnemen en wie weet heb je veel succes en mag je je aan het rijtje toevoegen van de rijkste mensen ter wereld.


Achteraf Betalen