fbpx

Hoeveel drinkt een baby?

Hoeveel drinkt een baby?

Als kersverse ouder kom je continue voor nieuwe gebeurtenissen te staan. Je baby leert om te kruipen, je baby leert om te zitten en je baby leert om te lopen. Kortom; een baby leert behoorlijk veel tijdens de eerste maanden van zijn/haar leven. Maar, sommige dingen kan een baby vlak na de geboorte al; dat is bijvoorbeeld het drinken van melk. In eerste instantie krijgt een baby – in de meeste gevallen – borstvoeding, maar de borstvoeding kan al relatief snel ingewisseld worden voor een drinkflesje.

In dit artikel bespreken we graag hoe aak je dit drinkflesje gemiddeld bij moet vullen. We geven een uitgebreid antwoord op de vraag ‘Hoeveel drinkt een baby?’, zodat jij niet meer voor verrassingen komt te staan. Bovendien kan je jezelf hiermee een vast patroon aanleren; vul bijvoorbeeld elke ochtend om 10.00 uur flesje van je baby en doe dit in de middag nogmaals. Hoe vaak je het flesje bij moet vullen, is echter ook afhankelijk van de dranklust van je baby. Ook daarover vertellen we je graag.

Hoeveel drinkt een baby aan de borst?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, staan de meeste moeders open voor borstvoeding. Dankzij borstvoeding kan je de benodigde groeistoffen en energie aan je baby meegeven. Maar, hoeveel drinkt een baby nou aan de borst? Een gemiddelde baby drinkt tussen de 750 en 800 millimeter melk uit de borst per dag. Let op; dit betreft een gemiddelde. Je moet niet raar opkijken als jouw baby rond de 1000 milliliter drinkt; dit verschilt namelijk van baby tot baby.

Ons advies is dan ook om simpelweg uit te testen hoeveel jouw baby wilt/moet drinken. Je merkt het vanzelf als je baby vol zit; hij/zij weigert dan om nog meer te gaan drinken. Dat is voor jou een duidelijk signaal dat je baby voldoende heeft.

Hoeveel drinkt een baby uit de fles?

Uiteraard zijn er ook nog andere factoren die invloed op het drinkpatroon hebben. Naarmate het warmer wordt, gaat je baby ook meer en meer drinken. Daarnaast kan ook de omschakeling van borstvoeding naar de fles voor een wisseling in het drinkpatroon zorgen. Moraal van het verhaal; vang de signalen van je baby goed op, let goed op de inhoud van de luiers en geef je baby liever té veel van dan te weinig drinken.

 


Achteraf Betalen