fbpx

Hoeveel luiers verbruikt een baby per dag?

Het groot brengen van een baby is een behoorlijk verantwoordelijke klus. Je moet bovendien met de nodige zaken rekening houden en je bent eigenlijk de gehele dag met jouw kleine wonder bezig. Dat is echter de moeite waard, aangezien het krijgen van een kind volgens veel ouders ‘het mooiste moment van het leven is’.

Mocht jezelf ook een baby hebben, weet je ongetwijfeld dat er de nodige luiers door heen gaan. Eén van de grootste kostenposten is dan ook het continue kopen van nieuwe luiers. Mogelijk ben je op dit moment nóg geen ouder, maar verwacht je op korte termijn wel jouw eerste kind. In dat geval ben je uiteraard benieuwd naar het aantal luiers dat jouw baby per dag gaat verbruiken. Nou, op die vraag vind je in dit artikel een uitgebreid antwoord.

In dit artikel bespreken we namelijk hoeveel luiers een gemiddelde baby per dag verbruikt. Op basis van de informatie uit dit artikel kan je vervolgens direct voor jezelf een bepaalde strategie gaan bepalen. Om de hoeveel dagen/weken ga je nieuwe luiers kopen? Voor welke luiers kies je überhaupt? Waar ga je de luiers kopen? En ga je profiteren van kortingen, grootverpakkingen en dergelijke? De antwoorden op deze vragen moet je voor jezelf zien te formuleren, maar wij helpen jou daar uiteraard wel graag mee.

Dat doen we niet alleen door dit artikel, maar ook door ons uitgebreide aanbod. In onze webshop vind je namelijk onwijs veel artikelen voor baby’s terug, waaronder luiers en luiertassen. Als je in de menubalk op ‘Verzorging’ klikt, kan je vervolgens voor de categorie ‘Luiers’ kiezen. In die categorie vind je allerlei soorten luiers terug, waarbij wij vooral waarde hechten aan een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Wij bieden de luiers bewust tegen een zo’n laag mogelijke prijs aan, waardoor het voor jou een stuk leuker is om de luiers te kopen.

Aantal luiers per dag

Hoeveel luiers denk je dat jouw baby per dag gaat verbruiken? Het lastige van deze vraag is dat je met meerdere factoren rekening moet houden. Onder meer het gedrag van jouw baby speelt hier een belangrijke rol bij; sommige baby’s verbruiken meer luiers dan andere baby’s.

Het is hierdoor lastig om een specifiek aantal per dag aan te geven. Wel kunnen we enkele richtlijnen op een rijtje zetten. Normaliter zijn het aantal luiers dat verbruikt worden conform de onderstaande tabel:

  • 0 tot 12 maanden: 7 luiers per dag
  • 12 tot 24 maanden: 5 luiers per dag
  • 24 tot 36 maanden: 4 luiers per dag
  • 36 tot 48 maanden: 4 luiers per dag

Het aantal luiers per dag is dus óók afhankelijk van de leeftijd van jouw baby. Wat in bovenstaande lijst opvalt? Onder meer dat je in het eerste jaar de meeste luiers aan moet schaffen. Als je uit gaat van een gemiddelde van 7 luiers per dag, ben je per jaar zo’n 2555 luiers verder. Dat is een behoorlijk aantal en daar moet je dus goed op zien te anticiperen. Hoe je dat kunt doen? Daarover vertellen we je graag later iets meer.

Daarnaast speelt ook het moment van het zindelijk worden een belangrijke rol. Des te eerder jouw baby zindelijk is, des te minder luiers jouw baby verbruikt. Mede hierom is het advies om zo snel mogelijk jouw baby op de juiste manier te leren plassen. Des te eerder je dát voor elkaar weet te krijgen, des te meer geld je kunt besparen.

Het is namelijk zo dat de aanschaf van luiers behoorlijk prijzig is. Dat is zéker het geval als jouw baby, zoals in zijn/haar eerste levensjaar, ruim 2500 luiers verbruikt. Je moet er daarbij rekening mee houden dat je een behoorlijk bedrag uit moet geven, maar je moet uiteraard hier ook de nodige tijd aan besteden. Je moet immers ook 2500 luiers verschonen; daar gaat logischerwijs ook de nodige tijd in zitten.

Over het kopen en het gebruiken van luiers geven wij hieronder graag nog iets meer informatie. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat een baby behoorlijk veel luiers per dag verbruikt. Als jouw baby ongeveer 2 jaar oud is, verbruikt jouw baby namelijk alsnog 4 luiers per dag. Dat komt neer op zo’n 28 luiers per week; dat is behoorlijk fors te noemen, niet waar? Stel je hier dus goed op in en volg onderstaande tips op.

Koop grootverpakkingen

Een absolute tip is om altijd grootverpakkingen van luiers te kopen. Je hebt in dit artikel immers kunnen lezen dat een baby veel luiers verbruikt, waardoor de grootverpakkingen ook weer binnen de kortste keren op zijn. Door de grootverpakkingen aan te schaffen, bespaar je echter behoorlijk veel geld. Tijdens het groot brengen van een baby is de kostenpost ‘luiers’ eigenlijk de grootste kostenpost. Door grootverpakkingen aan te schaffen, voorkom je dat je helemaal leeg loopt op de aanschaf van de luiers.

Gebruik luiers van gerenommeerde merken

In ons aanbod vind je louter luiers van gerenommeerde merken terug. Waarom wij daar voor gekozen hebben? Nou, deze merken hebben bewezen dat zij hoogwaardige en comfortabele luiers fabriceren. Mocht je luiers van een matige kwaliteit krijgen, krijgt jouw baby met irritaties te maken. aangezien het lichaam en de huid van een baby behoorlijk gevoelig is, wil je dat ten koste van alles zien te voorkomen. Kies daarom altijd voor luiers van gerenommeerde merken; daar ga je geen spijt van krijgen!

Schaf een luiertas aan

Als laatste tip hebben we nog een zeer praktische tip; koop een luiertas. Met dank aan de luiertas heb je altijd alle benodigdheden in huis om de luiers van jouw baby te verschonen. Deze luiertas komt met name van pas als je van huis bent, als je bijvoorbeeld naar vrienden gaat of als je op vakantie bent. Neem dus altijd een luiertas mee, stop hier voldoende luiers in en maak het leven voor jezelf een stuk makkelijker. Dat doe je dus óók door luiers van gerenommeerde merken te gebruiken en grootverpakkingen van de luiers aan te schaffen!


Achteraf Betalen