fbpx

Houten speelgoed voor baby’s

Sommige klassiekers zijn niet weg te denken uit een babykamer. Dat is onder meer het geval bij houten speelgoed. Speelgoed biedt voor een kind niet alleen vermaak, maar is ook nog eens leerzaam. Met bepaald speelgoed is het namelijk mogelijk om aan de coördinatie, om aan het denkvermogen en om aan de motoriek van een baby te werken. Ben je nog op zoek naar geschikt speelgoed voor jouw baby? Dan kan je eigenlijk niet om houten speelgoed heen. In dit artikel bespreken we graag enkele klassiekers van speelgoed van hout. Deze klassiekers bestaan al onwijs lang en dat heeft zo zijn redenen.

Houten gereedschapskist

Hoe leuk is voor jouw baby om zelf te kunnen zagen en zelf te kunnen knutselen? Met een houten gereedschapskist haal je de timmerman in je baby naar boven. Wellicht wordt het zelfs de nieuwe Bob de Bouwer. Dankzij een houten gereedschapskist kan je jouw baby kennis laten maken met gereedschap. Hij/zij kan hier op een leerzame manier mee aan de slag en kan zich ondertussen prima vermaken.

De houten gereedschapskistjes zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Je kunt deze gereedschapskist eventueel ook nog uitbreiden met een houten werkbank.

Houten speeltje Bird Blue

Ook dit houten speelgoed is al jarenlang een klassieker. Je baby heeft meerdere houten ringen tot zijn/haar beschikking. Met deze houten ringen is het de bedoeling dat jouw baby een vogel na gaat bouwen. De ringen moeten hiervoor op de juiste manier gestapeld worden. Dit biedt niet alleen vermaak voor je baby, maar is dus ook nog eens uiterst leerzaam. Je kind krijgt immers meer ruimtelijk inzicht, verbetert zijn/haar coördinatie en ook logica komt hierbij om de hoek kijken. Bovendien is het nodig om concentratie en geduld op te brengen; ook daarom is een dergelijk speeltje uitermate leerzaam voor jouw kleine wonder.

Houten speelkeuken

Wie heeft er vroeger nou niet met een klein keukentje gespeeld? Dankzij een keukentje kan je jouw baby kennis laten maken met verschillende kookgerei. Het is tegenwoordig mogelijk om voor een houten speelkeuken te gaan; deze speelkeuken bestaat uit bijvoorbeeld een kookplaat, een oven, meerdere draaiknoppen en een kraan. Aan de onderkant is nog een keukenkastje te vinden waarin allerlei potten en pannen staan.

Dankzij een houten speelkeuken kan je de kok in jouw kind naar boven halen. Je baby kan op een leuke manier aan de slag gaan in de keuken. Ook dit is niet alleen vermakelijk, maar is ook leerzaam. Genoeg redenen dus om eens naar een houten speelkeuken te kijken.

Houten poppenhuis

Tot slot mag uiteraard ook een houten poppenhuis niet ontbreken in dit artikel. Een poppenhuis biedt veel plezier en draagt ook bij aan het ruimtelijke inzicht. Bij veel houten poppenhuizen krijg je bovendien veel meubels meegeleverd. Zo kan je in ons assortiment een variant vinden met onder meer een kast, een vissenkom, een televisie, een plant, een spiegel en groentetuintjes. De houten poppenhuizen dus tegenwoordig dus behoorlijk uitgebreid te noemen.

Naar welk van bovengenoemd houten speelgoed gaat jouw voorkeur? Bekijk op je gemak ons assortiment en sla direct je slag!


Achteraf Betalen