fbpx

Je baby leren spelen

Als je baby een bepaalde leeftijd krijgt dan zal je zien dat je baby interesse krijgt in speelgoed. Dit vinden veel ouders een hele leuke fase omdat ze dan ook echt het gevoel hebben dat ze meer interactie met hun baby hebben en dat is in zekere zin ook zo. Als je baby gaat spelen kun je namelijk ook veel meer samen gaan spelen en dat is ontzettend leuk om te doen! Op deze manier leert je baby ook nog eens van jou en werk je tegelijkertijd aan de band tussen jou en je baby en dat is natuurlijk ontzettend waardevol!

Het is dan ook erg leuk om samen met je baby speelgoed te ontdekken en een manier van spelen te vinden die je baby leuk vindt. Daarnaast is het ook nog eens heel erg goed voor de ontwikkeling van je baby om lekker te spelen. Zo leert hij hier van alles van, ten eerste is het goed voor de motoriek van je baby maar daarnaast leert je baby op deze manier ook actie en reactie en bijvoorbeeld afstand en nabijheid. Dit is ook erg belangrijk voor je baby en het leuke is dat je hier dus spelenderwijs samen aan kunt werken!

Nu is er natuurlijk een enorm groot aanbod als het gaat om speelgoed en de mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Er is zelfs zo veel keuze dat het lastig kan zijn om speelgoed te vinden dat bij je baby past.

In deze blog laten wij je graag zien hoe je het beste met je baby kunt spelen. Daarnaast vertellen wij je welk speelgoed leerzaam is en welk speelgoed je voor welk doel kunt gebruiken. Maar ook zonder speelgoed kun je heel goed met je baby spelen en ook dat laten we je heel graag zien!

Het belang van spelen voor je baby

We kunnen ten eerste dus wel stellen dat spelen heel erg belangrijk is voor de ontwikkeling van je baby. Door te spelen leert hij namelijk ontzettend veel. Zoveel zelfs dat je hier soms eigenlijk geen eens erg in hebt! Wist je bijvoorbeeld dat je baby door te spelen afstand kan leren inschatten? Maar ook dat je baby actie en reactie kan leren? Dit zijn hele belangrijke levenslessen voor je baby waar hij heel zijn leven lang veel profijt van kan hebben!

Het is dus erg leuk om dit allemaal aan je baby te leren en om je baby dus al vroeg te leren spelen. Op deze manier kun je jezelf ervan verzekeren dat je baby goed bij blijft met zijn ontwikkeling en daarnaast heb je ook nog eens veel plezier samen.

Maar ook voor de motoriek van je baby is spelen heel erg belangrijk! Door veel met spel bezig te zijn leert je baby bijvoorbeeld kleine dingen pakken of vasthouden wat heel goed is voor zijn fijne motoriek. Maar ook leert hij grote dingen vasthouden en omduwen of tegenhouden of optillen en dit is weer erg goed voor zijn grove motoriek. Zo kan je baby dus door te spelen enorm goed ontwikkelen en ook nog eens erg veel leren! En dit is natuurlijk allemaal mooi meegenomen!

Samen spelen met je baby

Veel ouders zijn van mening dat een baby meteen al zelf moet leren spelen maar niets is minder waar. Het is juist voor een baby ook heel erg goed om samen te spelen hier kan je baby namelijk ook erg veel van leren. Juist door samen te spelen leert je baby hoe hij moet spelen en kijkt hij af bij wat jij aan het doen bent. Je dient zo dus als levend voorbeeld en je baby leert op deze manier dus om te spelen en vooral ook om dat samen met jou te doen!

Daarnaast leert je baby ook op deze manier dat dat het fijn is om samen te zijn en dat je hem ziet en hoort. Het versterkt dus ook nog eens enorm de band tussen jullie. Ook voor ouders is het dus heel fijn en prettig om samen met je baby te spelen. Je leert je baby zo nog beter kennen. Je leert zijn reactie en je leert hoe hij in elkaar zit en dat is natuurlijk enorm waardevol. Daarnaast is het voor een onderlinge band altijd heel belangrijk om samen veel plezier te maken!

Wij zouden je dan ook absoluut zeker aanraden om met grote regelmaat samen met je baby te spelen zodat jullie samen allerlei spellen en speel manieren kunnen ontdekken en zodat de band tussen jullie beide nog sterker zal worden!

Wel is het belangrijk om niet heel de tijd het voortouw te nemen maar om soms ook je baby het spel te laten leiden. Op deze manier kun je dus ook zien waar de interesse ligt van je baby en is het fijn om te zien wat je baby doet en kom je er zo ook nog eens achter wat je baby al wel en nog niet kan.

Die informatie is vervolgens weer heel waardevol want hier kun je vervolgens het spelaanbod op aanpassen zodat je ervoor kunt zorgen dat je altijd iets aan kunt bieden wat je baby aanspreekt! Zo zie je bijvoorbeeld dat jongetjes vaak veel interesse hebben voor iets wat kan rollen. Zoals een bal of wielen van een auto. Meisjes daar in tegen hebben juist weer veel meer interesse voor zachte en lieve speeltjes zoals knuffels en poppetjes met lieve gezichtjes. Dit is een heel grappig verschil tussen jongens en meisjes en het is fijn om hier rekening mee te houden als je gaat spelen met je kleintje!

Niet enkel spelen met speelgoed

Als het gaat om het leren spelen van je baby denken veel mensen eigenlijk meteen dat je daar heel veel speelgoed voor nodig hebt maar wist je dat dit helemaal niet waar is. Je kunt namelijk ook heel goed en leuk met je baby spelen zonder speelgoed! Zo kun je bijvoorbeeld kiekeboe spelen met je kleintje of een ander spelletje waarbij je enkel maar je handen en je stem gebruikt. Vaak vindt een baby dit al heel erg leuk en kun je zo dus al samen de grootste lol hebben.

Of geen je baby eens een leeg doosje of een wc rol er zal werkelijk waar een wereld voor hem of haar open gaan en het zal je dan ook verbazen hoeveel plezier ze met zoiets simpels kunnen beleven en dit is dan ook heel erg leuk om te zien!

Het is dan ook zeker niet zo dat je allemaal enkel maar duur speelgoed aan moet schaffen voor je baby om mee te spelen. Juist ook met de meest simpele dingen die een ieder wel in huis heeft kun je heel veel lol maken met je baby en dat is natuurlijk wel weer heel erg leuk!

Spelen met je baby

Zoals je kunt zien is het dus heel erg belangrijk voor een baby om te leren spelen. Eigenlijk is het zelfs essentieel. Het is dan ook van groot belang dat je zelf de tijd en moeite erin stopt om tijd te maken om met je baby te spelen. Tegenwoordig kiezen ouders toch ook steeds vaker voor gemak of denken ze dat je een baby kunt verwennen door hem teveel aandacht te geven maar niets is minder waar. Juist door lekker met je baby te spelen kan je baby zoveel leren en kan het zo goed zijn voor de ontwikkeling.

Daarnaast is het ook voor de band van jullie samen onwijs belangrijk om samen iets te doen en in dit geval dus lekker samen te spelen. Zo leer je elkaar steeds beter kennen en wordt de band hechter. Als ouder leer je zo ook veel beter waar je baby van houdt en wat hij leuk vindt en dat is natuurlijk ontzettend waardevol! Wij snappen dan ook zeker wel waarom het zo fijn is om lekker samen met je baby te spelen en zo tijd samen door te brengen!

Wist je trouwens dat het voor je baby ook nog eens erg goed is om op deze manier de fantasie te gebruiken. Ook dit is namelijk iets waar je baby later veel aan kan hebben. Het is dan ook belangrijk dat een baby al op jonge leeftijd fantasie ontwikkeld dit komt hem namelijk de rest van zij leven nog ten goede!

Soorten speelgoed die baby’s leuk vinden verschillen natuurlijk van baby tot baby maar over het algemeen kan je er wel vanuit gaan dat baby’s houden van speelgoed auto’s, ballen. En alles wat geluid maakt. Maar ook speelgoed in felle kleurtjes en speelgoed wat licht geeft zijn favorieten. Dit is nu eenmaal erg opvallend en zal dus ook je baby opvallen. Op die manier is het voor je baby dus erg aantrekkelijk om mee te spelen en laat dat dan nu net de bedoeling zijn!

Kies dus vooral voor lekker fel baby speelgoed en je weet zeker dat je baby hier veel plezier aan zal beleven! Uiteindelijk is het dus voor je baby erg prettig om op deze manier lekker bezig te zijn en zichzelf te ontwikkelen met papa of mama aan de zijlijn!


Achteraf Betalen