fbpx

Keuze Kinderstoel en tafel

Veel ouders geven aan dat zij het avondeten met hun kind(eren) het gezelligste moment van de dag vinden. Het is hét moment voor een ieder om te vertellen wat zij zoal op de dag mee hebben gemaakt. Dit is met name leuk als je kinderen ouder worden; in de eerste levensjaren ben je voornamelijk met het kind bezig tijdens het avondeten. Je moet jouw kind leren eten, je kunt met ‘tjoeke tjoeke tjoek’ doen alsof de trein met eten aan komt rijden en je moet regelmatig de tafel schoonmaken. Het eten gaat in de eerste levensjaren simpelweg niet zonder slag of stoot.

Door de juiste meubelen aan te schaffen, kan je dit proces echter een stukje aangenamer maken. Ons advies is om de juiste kinderstoel en tafel aan te schaffen. Met deze meubels verkrijg je een prettige zithouding voor jouw kleine wonder. Door deze prettige zithouding maak je het avondeten een stukje gezelliger. Bovendien zorgen een kinderstoel en tafel ervoor dat jouw kind beter/makkelijker eet. Hoe dit exact zit, lees je in het restant van dit artikel.

De juiste kinderstoel

Het belangrijkste doel van een kinderstoel is in principe om jouw kind zelfstandig rechtop te laten zien. Dit vergemakkelijkt het eten en geeft bovendien het gewenste comfort aan jouw kind. Binnen de wereld van kinderstoelen bestaan de nodige varianten. Je kunt onder andere voor een kinderstoel met een inklapbare rugleuning aan of voor een kinderstoel die volledig inklapbaar is. Een dergelijke kinderstoel kan je makkelijk opbergen op de momenten dat je ‘m niet nodig hebt.

Je kunt ook gaan voor een kinderstoel met een eetblad en er bestaan ook meegroeistoelen. Tot slot heb je de keus uit meerdere materialen. Gaat jouw voorkeur uit naar een houten kinderstoel? Of heb je toch liever een kinderstoel van kunststof?

Kinderstoel inclusief tafeltje

Het is mogelijk om voor een kinderstoel inclusief een tafeltje te gaan. Op dit tafeltje kan je het bordje voor jouw kind zetten, zodat je hem/haar makkelijk kunt ‘voeden’. Het is zeker een goede optie om voor een dergelijke combinatie te gaan. Je combineert hiermee in principe de voordelen van een kinderstoel en een bijbehorende tafel. Het is bovendien makkelijk om een dergelijke stoel naast de reguliere eettafel te zetten.

Let op de leeftijd en het gewicht

Bij het uitkiezen van een kinderstoel moet je met name op de leeftijd van jouw kind letten. Ook het gewicht speelt een – kleinere – rol. Door op de leeftijd te letten, koop je een kinderstoel die qua afmetingen perfect voor jouw kind is. Het is daarbij overigens ook mogelijk om voor zogeheten meegroeistoelen te gaan. Dergelijke stoelen groeien mee met jouw kind; met name met het oog op de lange termijn is dit een prima optie.

Let op dat je een kinderstoel niet té vroeg gebruikt. Over het algemeen is een kinderstoel pas geschikt zodra je kind 6 tot 9 maanden oud is. Voor die tijd is het gebruik van een kinderstoel af te raden.


Achteraf Betalen