fbpx

Lego achteraf betalen

Speelgoed voor kinderen zijn tegenwoordig te vinden in alle soorten en maten, maar er is één merk wat elk kind wel in huis heeft gehad en dat is Lego. Het is een Deens familiebedrijf wat stamt uit 1932 en opgericht is door Ole Kirk Christiansen. Door de jaren heen heeft het bedrijf zichzelf doorontwikkeld en het speelgoed is geliefd door jong en oud (vooral verzamelaars) Voor de kinderen is het vooral een manier om creatief en leerzaam bezig te zijn met speelgoed, want van Lego kan je bijna alle soorten constructies bouwen die je kunt bedenken.

In dit artikel gaan we bekijken welke varianten er van Lego zijn, waar je het zoal kunt kopen, en wat het merk Lego nog meer te bieden heeft. De varianten van Lego Zoals hierboven al vermeld is Lego overal te vinden in elke mogelijke vorm. Spelen met Lego begint ongeveer vanaf een jaar of 4 en gaat door tot wanneer ze Lego niet meer interessant vinden. Het is ongeveer vanaf die leeftijd wanneer kinderen hun eigen inbeelding echt kunnen omzetten in bouwwerken. Voor die tijd wordt er voornamelijk gespeeld met Duplo (iets grotere blokken). Wat Lego zo fijn maakt voor kinderen is dat je een bouwpakket kunt kopen, maar ook een grote doos met alleen stukjes zodat je echt helemaal zelf iets kunt creëren. Lego heeft door de jaren heen ook samengewerkt met andere merken en ondernemingen waardoor je bijvoorbeeld scenes uit films kunt nabouwen of bepaalde scenario’s uit het echte leven. Een recent voorbeeld hiervan is dat het bedrijf Stars Wars en Batman in het assortiment heeft. Kinderen die auto’s gaaf vinden kunnen ook merkauto’s nabouwen, en de kinderen die de stad mooi vinden kunnen een hele stad in elkaar zetten met Lego City.

Voor de kleine techneutjes is er een Technic lijn, waarmee je complexe structuren in elkaar kunt zetten. Je kunt hierbij denken aan een vrachtwagen, marine boot, graafmachines, motoren en helikopters. Als je kinderen even geen zin hebben om te bouwen, kunnen ze ook kijken naar de vele Lego tv series die door de jaren heen zijn uitgebracht, met als voorbeeld Ninjago. Na het kijken kunnen ze deze poppetjes en gebouwen namaken omdat Lego hier uiteraard ook een lijn van heeft. Kortom, de mogelijkheden zijn echt eindeloos en dat is wat het merk zo enorm divers maakt en dat het leuk is voor elk kind, puur omdat er voor iedereen wel wat bijzit.

Natuurlijk bestaat er ook ander speelgoed voor kinderen  vergelijkbaar met Lego waarmee ze zich uren zoet kunnen houden, maar het zal toch niet hetzelfde voelen als spelen met echte Lego.   Lego voor volwassenen Lego is niet alleen voor kinderen interessant want ook volwassenen zijn dol op Lego, omdat ze vroeger er ook veel mee hebben gespeeld en dit niet meer losgelaten hebben. Voor deze doelgroep gaat het vooral om het verzamelen van vroegere items uit de collectie of het bouwen van echte schaalmodellen. Zo zijn er mensen geweest die bijvoorbeeld een auto van Lego hebben gemaakt op een realistische schaal. Daarnaast wordt Lego gebruikt om meubelen of decoratie te maken voor in je huis. Je kunt hierbij denken aan een salontafel, stoeltjes, of lampenkappen. Op deze manier kunnen ook volwassenen nog dat vroegere gevoel van spelen met Lego terughalen in hun huis of de verzameling. Andere Plekken waar je Lego kunt vinden Vooral in Denemarken, waar Lego vandaan komt, zijn ze erg trots op het merk en dit is terug te zien als je daar bent.

In Kopenhagen was de eerste Lego winkel gevestigd, waar je zelf je steentjes kunt sorteren en advies kunt vragen bij de medewerkers, maar ook de bouwwerken bewonderen die ze daar hebben opgebouwd. Deze winkels breiden zich snel uit en zijn nu al in meerdere landen te vinden. Lego biedt ook familie-uitjes aan in de vorm van pretparken, ook begonnen in Denemarken en genaamd Legoland. In deze parken is bijna alles gemaakt van Lego, wat natuurlijk heel bijzonder is. In het Deense park hebben ze bijvoorbeeld de bekende Nyhavn uit Kopenhagen helemaal nagebouwd, en dit doen ze in parken in andere landen ook met hun eigen bekende gebouwen.

We kunnen concluderen dat Lego altijd al ongelofelijk populair is geweest, en dat dit altijd zo zal blijven. Het merk heeft zo’n groots imago opgebouwd dat iedereen het kent en vast wel een keer mee heeft gespeeld. Voor kinderen is het leuk en leerzaam speelgoed waarmee ze een klein beetje hun horizon kunnen verbreden en daarom is Lego belangrijk speelgoed voor hun ontwikkeling. Voor ouders is het dan wel handig om altijd wat onder je voeten te hebben, want op een Lego blokje gaan staan is ongeveer het pijnlijkste gevoel dat er bestaat als je het eenmaal hebt ervaren.


Achteraf Betalen