fbpx

Met je baby naar de camping?

Staat er voor jou een heerlijke vakantie op de planning? Hebben jij en je partner gekozen voor één van de vele leuke campings in Europa? Blijven jullie in Nederland of gaan jullie naar bijvoorbeeld Frankrijk of Italië? Ongeacht waar je naar toe gaat, is het van belang om de juiste voorbereidingen te treffen. Dat is zeker het geval als je een baby hebt. Een vakantie met een baby is altijd anders. Je moet namelijk rekening houden met je kleine wonder. Zo moet je bijvoorbeeld altijd de juiste spullen en producten voor je baby mee nemen.

Met dit artikel helpen we jou graag een handje. In dit artikel vind je namelijk veel informatie over wat je mee moet nemen als je met jouw baby naar de camping gaat. Door de juiste producten mee te nemen, geniet je immers nóg veel meer van een heerlijke vakantie met je partner en baby. Lees dus op je gemakje het artikel door, pak vervolgens je koffer/tas in en neem de juiste spullen voor je baby mee.

Beter te veel dan te weinig

Ga je met je baby naar de camping? Dan willen we je alvast één tip meegeven: je kunt beter te veel dan te weinig meenemen. Als je ergens een tekort aan hebt, levert dat immers wellicht spannende en vervelende situaties op. Dat is echter niet het geval als je te veel mee hebt. Ja, je moet dan iets meer spullen met je mee zeulen, maar je komt nooit voor vervelende situaties te staan. Neem daarom nooit risico’s met de hoeveelheid babyvoeding, luiers en dergelijke. Je kunt hier beter te veel aan mee te hebben dan te weinig.

Kies de juiste camping uit

Als je een camping uit gaat zoeken, is het belangrijk om te filteren op bepaalde faciliteiten. Zo is het wenselijk dat je van een gezinsdouche gebruik kunt maken. Met een gezinsdouche is het immers vele malen makkelijker om je baby even in bad te doen. Aangezien je op een camping normaliter niet al te veel luxe hebt, is een privé douche niet mogelijk. Met een gezinsdouche zorg je er alsnog voor dat je je baby goed kunt wassen.

Op welke campings hebben ze nou een dergelijke gezinsdouche? Dat is met name het geval op campings die geoptimaliseerd voor baby’s zijn. De zogeheten babycampings bieden absoluut een meerwaarde voor zowel je baby als voor jezelf.

Zorg voor een comfortabele slaapplek

Als je in een tentje gaat slapen, heb je eigenlijk niet echt comfort. Voor het gevoelige lichaampje van je baby is het echter wel onwijs belangrijk om een comfortabele slaapplek te hebben. Die comfortabele slaapplek kan je verkrijgen door voor een campingbedje met matras te kiezen.

Een campingbedje is een bedje dat je makkelijk in en uit kunt klappen. Je kunt het bedje dus moeiteloos in je auto meenemen en uiteindelijk op de camping uitklappen. Door hier een zacht matrasje op te leggen, creëer je een comfortabele slaapplek voor je kleine wonder. Met een campingbedje met matras zorg je er dus voor dat jouw baby op de camping alsnog heerlijk slaapt.

Qua plaatsing; je kunt het campingbedje het beste zo dichtbij mogelijk neerzetten. Mocht je baby ’s nachts gaan huilen, ben je dichtbij hem/haar om hem/haar te troosten en weer in slaap te laten vallen.

Pak de juiste kleding in

Als je baby nog jong is, is het onwijs belangrijk om hem/haar goed aan te kleden. Ook in de warme zomermaanden kan een baby het namelijk koud hebben. Zorg er daarom voor dat je altijd wat warme schoentjes, een warme broek en een warm vest mee hebt. Uiteraard kan je ook kiezen voor een heerlijk rompertje of pakje.

In het verlengde daarvan kunnen we ook aanraden om voor jezelf bepaalde kleding mee te nemen. We hebben het hierbij niet over bepaalde broeken of vesten, maar wel over een draagzak. Mogelijk kan je vanaf jouw camping prachtige wandeltochten door de omgeving maken. Doe de draagzak bij jezelf om, stop je baby hierin en geniet samen van de prachtige omgeving.

Speelgoed

Tot slot willen we je aanraden om ook voldoende speelgoed voor je baby mee te nemen. Hij/zij moet zich eigenlijk de gehele dag kunnen vermaken. Door voldoende speelgoed mee te nemen, kan je dat voor elkaar krijgen.

Als je met jouw baby naar de camping gaat, is het uiteraard van belang om te allen tijde de veiligheid hoog in het vaandel te houden. Laat je baby nooit alleen in de tent, laat je baby nooit alleen zwemmen in het zwembad en zorg er dus voor dat je van alles voldoende mee hebt. Met een juiste voorbereiding is een vakantie op een camping met je baby absoluut heerlijk. Veel plezier alvast!


Achteraf Betalen