fbpx

Neem jouw kind veilig mee in de auto; enkele handige tips!

Ga jij regelmatig met de auto op pad? Vind je het daarbij ook leuk om jouw baby mee te nemen? Of is dat wellicht noodzakelijk omdat je voor een controle naar bijvoorbeeld het ziekenhuis moet? Dan moet je eigenlijk de focus op maar één aspect leggen; de veiligheid in jouw auto. Deze veiligheid is niet alleen voor jou van belang, maar ook zeker voor jouw baby.

Door de minieme afmetingen en de gevoeligheid van jouw baby is autorijden behoorlijk gevaarlijk. Je rijdt immers met hoge snelheden over de weg heen en je bent afhankelijk van ander weggebruikers. Het is dan ook zeker een feit dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Aangezien je onwijs zuinig op jouw kleine wonder bent, is het onwijs aan te raden om de nodige veiligheidsmaatregelen door te voeren.

Weet je niet precies hoe je jouw baby het veiligste in de auto mee kunt nemen? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij geven namelijk enkele handige tips waardoor je de situatie in jouw auto zo veilig mogelijk kunt maken. Je gaat daardoor met een gerust hart op weg van A naar B en je weet dat jouw baby in veilige handen is. voordat het zo ver is, moet je wel enkele producten aanschaffen. Daarover vind je ook meer informatie in dit artikel.

Het belang van veiligheid in de auto

Zoals hierboven al gesteld; een baby is behoorlijk kwetsbaar als hij/zij bij jou in de auto zit. Je bent niet alleen afhankelijk van jouw auto, maar ook van bijvoorbeeld het weggedrag van andere weggebruikers. Stel nou dat je opeens een klapband krijgt, terwijl je met 100 kilometer per uur op de snelweg rijdt. De kans is groot dat je dan in de vangrail/berm terechtkomt. Als jouw baby op dat moment los in de auto zit, ontstaat er een levensgevaarlijke situatie.

Met het oog op de veiligheid van jouw baby én jezelf kunnen wij maar één ding concluderen: neem altijd voldoende veiligheidsmaatregelen. Het voelt soms wellicht ietwat terugkerend, overdreven en nutteloos, maar dat is het zeker niet. Er hoeft namelijk maar één iets verkeerd te gaan en jouw baby kan voor een levensgevaarlijke situatie staan.

Hieronder bespreken wij graag enkele producten die je absoluut in een auto kunt gebruiken. Al deze producten zorgen ervoor dat de situatie in de auto voor jezelf en voor jouw baby super veilig blijft. Door deze producten op de juiste manier te gebruiken, weet je dus altijd met jouw baby veilig van A naar B te rijden.

Autostoeltje

Ja, een autostoeltje is één van de producten die zijn meerwaarde overduidelijk bewezen heeft. Door een autostoeltje te gebruiken, zit jouw baby altijd veilig in de auto. Op het moment dat je een botsing hebt of heel hard moet remmen, blijft jouw baby alsnog veilig en stevig in het autostoeltje zitten.

Een autostoeltje is niet alleen veilig, maar ook behoorlijk comfortabel. Jouw baby zit namelijk heerlijk in het autostoeltje en geniet van het nodige comfort. Onder aan de streep kunnen wij maar één ding adviseren; kies áltijd voor een autostoeltje als je met jouw baby op pad met de auto gaat. Ook als je een klein stukje moet rijden? Ja, óók dan. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en wil je ten koste van alles zien te voorkomen. Neem daarom het zekere voor het onzekere en gebruik een autostoeltje altijd als je met jouw baby in de auto op pad gaat.

Autostoel accessoires

Ook is het aan te raden om meerdere autostoel accessoires aan te schaffen. Zo kan je bijvoorbeeld een brandblusser, een veiligheidshamer en een zonnescherm aanschaffen. Dankzij dergelijke producten kan je in noodsituaties op de juiste manier handelen. Het draait namelijk niet alleen om de veiligheid vóór een botsing, maar ook om de veiligheid na een botsing. Je stelt jouw baby immers altijd voorop en dat doe je zeker met dergelijke producten.

Wil je het autostoeltje nog aangenamer voor jezelf en voor jouw baby maken? Dan is ook de aanschaf van een handige autostoelhoes aan te raden. Die hoes zit niet alleen comfortabel, maar is ook nog eens makkelijk te wassen. Handig als jouw baby in zijn/haar autostoeltje geknoeid heeft; je hoeft het stoeltje dan in ieder geval niet direct weg te gooien.

Spiegel voor in de auto voor een baby

Wist je dat je ook een speciale spiegel voor in de auto kunt kopen? Door die spiegel heb je altijd zicht op jouw baby in de auto. Je hoeft je hierdoor niet meer – gevaarlijk – in jouw stoel om te draaien of even je hoofd van het verkeer af te wenden. Nee, een spiegel voor in de auto om naar jouw baby te kijken, wordt steeds populairder. Wij kunnen de aanschaf van een dergelijke spiegel ook zeker aanraden, aangezien je op het gebied van veiligheid nooit te ver kunt gaan.

Gebruik gezond verstand

Tot slot willen wij je nog één laatste tip geven; gebruik altijd het gezonde verstand. Door jouw gezonde verstand te gebruiken, weet je altijd een veilige situatie voor jouw baby te creëren. Houd daarbij ook altijd rekening met een mogelijke botsing of met een ander ongeluk. Zodra je ook maar bij één autorit de veiligheid vergeet, kan dit verstrekkende gevolgen hebben.

Gebruik dus altijd jouw gezond verstand en schaf de juiste veiligheidsproducten aan. Welke veiligheidsproducten dat zijn? Dat hebben we reeds hierboven besproken; al die producten vind je ook in ons uitgebreide assortiment terug. Wij nodigen je daarom van harte uit om ons assortiment te bekijken, de verschillende veiligheidsproducten te bekijken en de gewenste producten direct aan te schaffen.

Met de aanschaf en het gebruik van verschillende veiligheidsproducten kan je niet de mist in gaan. Je kan betere het zekere voor het onzekere nemen en de veiligheid van jouw baby altijd voorop stellen. Met die laatste tip sluiten we graag dit artikel af!


Achteraf Betalen