fbpx

Tibetaanse Mastiff Prijs

De duurste hond ter wereld

Je zult ontdekken dat sommige mensen Tibetaanse Mastiff voor miljoenen euro’s verkocht hebben als je online een prijsonderzoek naar het ras doet, wat je vast al gedaan hebt. Door hun extreme zeldzaamheid behoren deze dieren tot de duurste honden ter wereld, vooral goede exemplaren.
Miljonairs zullen er geen moeite mee hebben zoveel geld uit te geven om een bijzonder en ongewoon dier te bezitten, maar jij zou wel eens kunnen trillen van schrik bij het vooruitzicht. Het verkrijgen van precieze kostenschattingen voor een Tibetaanse Mastiff prijs is eigenlijk heel moeilijk. De meeste kennels zullen op hun websites vermelden dat je moet bellen om over de prijs te praten. Dat is niet erg. Precies weten waar je mee te maken hebt is het telefoontje waard.
Het is haalbaar om puppy’s van gezelschaps-kwaliteit te vinden voor ruwweg €1500, omdat het ras steeds populairder wordt in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland wordt deze hond steeds bekender. Misschien moet je heel wat van die telefoontjes plegen, maar als je vastbesloten bent dat je een Tibetaanse Mastiff wilt, kun je er een krijgen.

Voor 3.2 miljoen kocht een Maleisische zakenman genaamd Kenny Lai in 2008 negen Tibetaanse Mastiffs. Zijn honden – nu inmiddels dertig – hebben vrij spel op een 5000 vierkante meter groot landgoed dat van airconditioning voorzien is. De dieren worden getaxeerd op ongeveer 8 miljoen.

Voor sommige rassen kan aanpassing aan geografische beperkingen zinvol zijn, maar Tibetaanse Mastiffs zijn nog steeds vrij ongewoon. Als er een fokker in je buurt is, moet je zeker even bij hun zaak langsgaan, maar dat je in de buurt bent, betekent niet altijd dat je succes zult hebben bij je aankooponderhandelingen.
Op afstand omgaan met een fokker is iets anders dan “online een hond kopen”, wat een afstandelijke, misschien onethische transactie suggereert. Het is ongetwijfeld mogelijk om puppy’s die ter adoptie zijn in het echt te bekijken, hun ouders te “ontmoeten”, en de kennel te “bezoeken”, dankzij de technische vooruitgang op het gebied van video technologie.

Hoewel een rondleiding op een iPad door de werkwijze van een fokker geen vervanging is voor een fysiek bezoek aan de kennel en het zelf in je opnemen van alle informatie, is het toch een praktische manier om een aankoop te voltooien.
Deze extra kosten, die sterk variëren naargelang de situatie, moeten bij de totale kosten van het adopteren van de hond inbegrepen worden.

 


Achteraf Betalen