fbpx

Tips om met je baby naar het strand te gaan

Wanneer het lekker weer is, kan eigenlijk niemand de behoefte weerstaan om lekker het water op te zoeken. Wat is er lekkerder dan in de zomer op vakantie in de zon op het strand te zijn? Ook wanneer je een klein wondertje hebt dan is dit nog steeds mogelijk. Echter heb je hiervoor wel een paar attributen voor aanschaffen om verantwoord met je kleintje naar het strand te gaan. Een goede voorbereiding is het halve werk voor een heerlijk dagje strand. Daarom komen hier een aantal tips aan bod om je te ondersteunen met een heerlijk stranddagje.

Ochtend

De eerste tip is echt om op tijd richting het strand te gaan. Hiervan is niet alleen het voordeel dat het waarschijnlijk rustig op de weg naar het strand is maar je hebt ook een grotere kans dat het nog rustig op het strand is. Hierdoor is het mogelijk om een rustig plekje op te zoeken.

Tevens is het voordeel van de ochtend op het strand ook dat je dan niet op het heetst van de dag op het strand bent. Als je lekker vroeg op het strand bent dan kan je rond een uurtje of 12 ook weer rustig inpakken en richting je accommodatie gaan maar dan heb je wel een heerlijke ochtend op het strand gehad. Jouw kleintje kan dan weer een slaapje gaan doen wanneer jullie ‘terug’ zijn. Tot slot is de zon ook nog op haar sterkst tussen 12.00 u en 15.00 u. In dit tijdslot is de kans op verbranden dan ook het grootst.

Zonnebrand

Verder is zonnebrand ook absoluut een musthave voor een dagje strand. Niet alleen voor je kleintje maar eigenlijk ook gewoon voor jezelf. Maar jouw kindje staat hier in het middelpunt dus daar wordt op gericht. Een babyhuidje is gevoeliger en kwetsbaarder voor de zon in vergelijking met jouw eigen huid. Eigenlijk is het al nadelig voor de huid van je baby als hij of zij langer dan vijf minuten in de zon is. Dit betekent dat het van groot belang is dat jij jouw kindje goed insmeert wanneer hij of zij aan de zon wordt blootgesteld.

De huid van je baby kan goed beschermd worden door het gebruik van zonnebrand. Hierbij is het belangrijk dat de zonnebrand minimaal een factor 30 is. Daarnaast is het verstandig om het regelmatig aan te brengen  op de huid van je kleintje. De grens die hiervoor wordt geadviseerd is om je kindje om de twee uur in ieder geval in te smeren. Wanneer je van de accommodatie richting het strand gaat, is het slim om al in de accommodatie je kleintje voor het eerste in te smeren. Dan heeft jouw kindje in ieder geval al één laagje zonnebrand op en heeft het ook even de tijd om in te trekken. Op het strand heb je dan ook geen gedoe dat je eerst je kleintje moet insmeren, voordat je alle spullen kan uitpakken.

Hoedje op en luiers mee

Over het algemeen is de haardos van een baby nog niet zo dik. Hier zijn natuurlijk altijd uitzonderingen in maar ook de hoofdhuid is erg gevoelig voor verbranding. Hierdoor is het verstandig om jouw kleintje een hoedje te laten dragen wanneer hij of zij op het strand is. Echter kan je dit hoedje ook gewoon oplaten als hij of zij in de kinderwagen ligt.

Nog een andere tip is om een zwemluier mee te nemen. Als je met je baby het water ingaat dan kan je zo’n soort luier aantrekken. Deze hoef je niet van te voren al aan te trekken bij jouw kleintje, omdat deze soort luiers niet absorberen. De functie van een zwemluier is om de ontlasting op te vangen, zodat het niet in het water terecht komt. Deze luier is echter niet geschikt om urine te absorberen.

Schaduw creëren

Voor baby’s en kleine kinderen is het van belang dat ze goed beschermd worden tegen de zon. Dat kan door middel van zonnebrand maar natuurlijk ook door het creëren van een beetje schaduw. Dit is mogelijk met behulp van een parasol. Op een strand kan je vaak een parasol huren maar je kan dit natuurlijk ook eenvoudig zelf meenemen, zodat je de parasol altijd en overal kan gebruiken voor het creëren van schaduw.

Naast een parasol bestaan er tegenwoordig ook speciale babytentjes voor op het strand. Zo’n babytentje zorgt voor schaduw. Echter is het hierbij wel van belang om er rekening mee te houden dat zo’n tentje niet te warm wordt.
Dit geldt ook voor de kinderwagen waar bijvoorbeeld een handdoek overheen wordt gelegd om schaduw te creëren. Dit wordt altijd afgeraden omdat het dan heel heet kan worden in de kinderwagen. Wat dit betreft kan je beter kiezen voor een parasol of een kleine paraplu aan de kinderwagen waardoor het mogelijk is dat de wind daaronder waait.

Voeding

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je je kleintje kan voeden. Dit doe je altijd dus ook op het strand vraagt jouw kindje om eten en/of drinken. Wanneer je borstvoeding geeft dan is dat in principe redelijk makkelijk. Je kan eventueel naar het strand een dunne handdoek of een hydrofiele luier meenemen, zodat je jezelf en jouw kindje wat privacy geeft als jouw kleintje aan jouw borst zuigt.

Echter is het ook mogelijk dat je geen borstvoeding geeft maar juist gebruik maakt van flesvoeding. Wat dat betreft is het verstandig om gekookt water in een thermoskan mee te nemen en tevens ook de poeder in een afgemeten bakje. Wanneer je deze twee producten met elkaar mengt dan heb je de flesvoeding in principe gereed. Voor het geval dat de voeding nog wat te warm is door het gekookte water dan is het ook verstandig om nog een flesje met koud water mee te nemen. Mocht het gekookte water dan echt nog te warm zijn dan kan je het wat af laten koelen door koud water hieraan toe te voegen.

Goede ligplaats creëren

Nog een ander advies voor het bezoek aan het strand met jouw kleintje is om een goede ligplaats voor jouw kleintje te creëren. Op deze manier voorkom je dat jouw baby de hele tijd in het zand ligt. Dit is voor niemand prettig. Bij het creëren van zo’n plek is het ook verstandig om ervoor te zorgen dat op deze plek gerold en eventueel gekropen kan worden.

Je kan hiervoor een grote handdoek of een kleed uit de box voor gebruiken. Daarnaast is het ook een goede optie om voor een hoeslaken te kiezen. Zeker wanneer je baby echt nog klein is en je echt wilt voorkomen dat er zand in het gezichtje waait als hij of zij op het strand ligt. Je kan het hoeslaken dan op z’n kop neerleggen op het zand. Om het hoeslaken op te spannen dien je vervolgens in alle hoeken een tas neer te zetten. Op deze manier wordt er een soort box gecreëerd.

Desondanks al deze voorzorgsmaatregelen is de kans natuurlijk altijd aanwezig dat er toch zand terechtkomt in het gezichtje van jouw baby. In de meeste gevallen lost dit zand uit zichzelf op doordat de ogen gaan tranen. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je voorzicht het onderste ooglid naar beneden trekken om er vervolgens een beetje water langs te laten lopen. Let hierbij wel op dat het water eerst gekookt is geweest, zodat alle bacteriën verdwenen zijn.
Mocht het lichaam van je baby onder het zand zitten dan kan je het natuurlijk afspoelen of gebruik maken van talkpoeder. Door gebruik te maken van talkpoeder kan je gemakkelijk het zand weghalen.

Zwembandjes

Als je op het strand bent dan is het natuurlijk ook wel heel leuk als je de zee ingaat met je kleintje. Zeker als je baby al kan zitten of staan dan is er niks leukers om jouw baby met het water kennis te laten maken. Let hierbij wel op dat de zee echt verraderlijk kan zijn. Hierdoor is het heel belangrijk dat je je kindje nooit alleen laat in het water. Tevens is het van belang dat jouw kindje een zwemvestje of zwembandjes om heeft, zodat in ieder geval het hoofdje altijd boven het water blijft.

Mocht je nog niet met jouw kleintje echt de zee in willen dan kan je ook een kleine kuil graven in het zand en daarin wat zeewater te doen. Hier kan jouw baby dan lekker in spelen terwijl jij ernaast zit. En als je liever niet hebt dan jouw baby in een kuil zit in het zand dan kan je natuurlijk ook een kinderbadje of een teiltje meenemen en dit vervolgens met zeewater te vullen. Hier kan jouw kleintje dan ook lekker in zitten en met het water spelen.

Zonnebril

Tot slot is er nog één musthave die je mee dient te nemen naar een bezoek aan het strand en dit is een zonnebril. Ook hierbij geldt dat het niet alleen voor jezelf prettig is als je een zonnebril bij je hebt maar ook absoluut voor jouw kleintje.

De zon is niet alleen slecht voor de huid van je baby maar het felle licht van de zon is ook niet goed voor de ogen van jouw kleintje. Zeker op het strand kan de schittering van het zonlicht oogverblindend zijn. Daarom is het verstandig om bij jouw kleintje een speciale zonnebril op te zetten. Hierbij is het wel belangrijk dat de zonnebril 100% bescherming biedt tegen de Uv-stralen en dat de bril groot genoeg is om de oogjes van jouw kleintje volledig te bedekken.


Achteraf Betalen