fbpx

Tips voor een gender neutrale babykamer

Met alle technologische ontwikkelingen tegenwoordig is het mogelijk om voor de geboorte al te weten wat het geslacht van je baby is. Veel mensen willen dit in de huidige tijd dan ook weten. Dit kan het inrichten van de babykamer makkelijker maken, het kopen van kleertjes kan misschien gerichter en je kan specifieker over babynamen gaan nadenken.

Echter zijn er ook nog toekomstige ouders die het geslacht van de baby niet willen weten. Hierdoor willen zij graag een gender neutrale babykamer gaan inrichten. Natuurlijk zijn er ook ouders die ook een gender neutrale babykamer willen, ondanks dat zij het geslacht juist wél weten. Maar wat zijn nou kleuren of thema’s die je in een babykamer kan toepassen die niet op een geslacht gericht is? Wij hebben een aantal tips voor je!

Natuurlijke babykamer

Om te beginnen is een natuurlijke babykamer een goede mogelijkheid voor een neutrale babykamer. In een natuurlijke babykamer zijn de kleuren bijvoorbeeld grijs, wit en aardetinten. Als je bang bent dat de kamer door deze kleuren een beetje saai wordt dan kan je de kamer aankleden met accessoires van hout.

De combinatie van aardetinten, lichte kleur zoals grijs of wit en hout zorgt voor een warme en knusse sfeer. Vervolgens kan de babykamer nog meer aangekleed of gepersonaliseerd worden door knuffels, foto’s een mooi kunstwerk.

Okergele babykamer

Een kleur die zowel bij een jongetjes als een meisje past is okergeel. Daarnaast straalt deze kleur ook nog een levendige en vrolijke sfeer uit. Dit klinkt als de perfecte kleur voor een gender neutrale babykamer.

Echter is het wel handig om goed na te denken over de manier waarop je de okergele kleur wil toepassen in de babykamer. Je kan bijvoorbeeld een muur deze kleur geven. Daar tegenover staat ook de mogelijkheid om juist door middel van accessoires okergeel terug te laten komen in de babykamer.

Als je voor een rustige babykamer wil gaan dan adviseren wij om okergeel met lichte pastelkleuren te combineren. Voorbeeld hiervan zijn lichtgrijs, lichtblauw of een lichte kleur groen. Lichthout kan ook voor een mooie combinatie zorgen met okergeel.

Wolken babykamer

Een andere optie is een babykamer vol met wolkjes. Je hoeft niet langer te kiezen tussen autootjes of hartjes. De nieuwe trend voor een gender neutrale print zijn wolkjes op de muur. Dit kunnen kleine wolkjes op de muur zijn of juist wat grotere wolken van verschillende kleuren op de muur.

Als je de wolkjes op een muur wat te druk vindt worden dan kan je ook kiezen voor een lamp van een wolk of een dekbedje met wolkjes erop. Je hebt dus verschillende mogelijkheden om te zorgen dat jouw babykamer een wolkjes babykamer wordt.

Overige printjes op een gender neutrale babykamer

Eerder hebben we een wolken babykamer naar voren laten komen. Dit is een huidige trend om een gender neutrale babykamer te maken. Natuurlijk hebben we voor jullie nog een paar opties die zorgen voor een babykamer met een gender neutrale uitstraling. Denk hierbij aan printjes van sterretjes, streepjes of ruitjes. Deze figuren zeggen niks over het geslacht van de baby en kunnen alsnog in alle gewenste kleuren opgehangen worden.

Groene babykamer

Aan het begin van deze blog is al de kleur geel naar voren gekomen. Maar wij hebben nog een tip voor een kleur die je kan gebruiken voor een gender neutrale babykamer. Het gaat hier om de kleur groen. Een groene tint zorgt tegenwoordig bij iedereen voor een goed gevoel.

Een babykamer met de kleur groen zorgt absoluut voor een neutrale inrichting. Dit kan niet alleen verzorgt worden uit kleuren op de muur of verschillende accessoires maar wat dacht je van planten? Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van een babykamer maar planten zijn, naast de gezelligheid, tegelijkertijd ook nog heel eens goed voor het kleine wondertje. Planten zorgen namelijk voor het produceren van zuurstof wat uiteindelijk zorgt voor een schone lucht en een gezonde nachtrust.

Hierin is het wel belangrijk dat de juiste keuze wordt gemaakt bij de planten. Met aloë vera planten of de tegenwoordige steeds bekendere ananasplant zit je in ieder geval goed! Voor een tropische sfeer kan je ook nog wat jungle diertjes of houten accessoires toevoegen.

Houten accessoires

Zoals eerder benoemd kan je een babykamer door de combinatie van lichte kleuren en houten accessoires heel trendy en tegelijkertijd gender neutraal maken. Zo kan je bijvoorbeeld een houten hanglamp nemen. Een andere mogelijkheid voor zo’n accessoire is een houten vloerkleed. Deze heb je in allerlei verschillende vormen zoals vierkant, rechthoek en rond.

Wat ook een ontzettend leuke accessoires van hout kan zijn is een spiegel. Tegenwoordig heb je hier ook enorm veel keuze in. Een goed voorbeeld is een spiegel die wat weg heeft van een zonnebloem. In het midden zit een ronde spiegel en daaromheen zijn de ‘bladeren’ van hout gevormd. Dit geeft een ontzettend leuk effect aan de muur en is direct met vrijwel elke kleur te combineren.

Mix van materialen

Indien je bang bent voor een saaie babykamer als je kiest voor de basic kleuren zoals zwart, grijs en wit of juist voor lichte pastelkleuren dan zijn er nog andere mogelijkheden om de gezellige sfeer in de babykamer te laten komen. Je kan bijvoorbeeld verschillende materialen met elkaar combineren wat de kamer wat interessanter maakt. Een bedje van hout, een lekker zacht vloerkleed en dan ook weer een stoel met een industriële uitstraling.

Op deze manier zorg je voor verschillende combinaties die perfect bij elkaar aansluiten en voor meer uitstraling zorgen. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om de babykamer altijd op te vrolijken met speelse accessoires, zoals een lamp van in de vorm van een schaapje of een grote knuffel hond.


Achteraf Betalen