fbpx

Tips voor goede energie: Geef uw huis kleur op de Vastu-manier

U kunt niet ontkennen dat thuis de plaats is waar u een groot deel van uw leven doorbrengt. Zelfs als u werkt en drukke schema’s hebt, komt u altijd weer thuis om uit te rusten, te ontspannen en te verjongen. Specifieke kleuren stimuleren specifieke emoties en stemmingen. Het is dus belangrijk om de juiste balans van Vastu kleuren in uw huis te hebben om een gezond en gelukzalig leven te leiden.

Vastu Shastra wordt omschreven als de “Wetenschap van de Architectuur” die helpt bij het bouwen van een perfecte indeling voor uw huis op basis van kardinale zones. De theorie van Vastu Shastra omvat verschillende beginselen om een woning in overeenstemming te brengen met de voorschriften, zoals plaatsplanning, oriëntatie, architecturale regels of afmetingen, verhoudingen, en esthetiek. In de huidige context zal het relevant zijn om te praten over het kiezen van de juiste kleurenschema’s volgens de principes van deze wetenschap.

Het belangrijkste doel achter het gebruik van de juiste kleuren volgens Vastu in uw huis of pand is om de bewoners voortdurend voordelen en weldaden te brengen. Het volgen van de principes van Vastu zorgt voor vrede, harmonie, overvloed, welvaart, lichamelijk en geestelijk welzijn, kracht, veiligheid, groei en succes in ieders persoonlijke en professionele leven.

Kleuren hebben het vermogen om u een gevoel van liefde, vreugde en opwinding bij te brengen, vindt u ook niet? Zo ja, hebt u zich dan ooit afgevraagd dat kleuren u ook kunnen beïnvloeden in de manier waarop u leeft en hoe uw geluk in kaart kan worden gebracht? En het kan al bij uw eigen huis beginnen.

Van de vele aspecten die binnen Vastu Shastra behandeld worden, komt de kleurentherapie hier als de meest relevante naar voren. U kiest vaak de kleuren van uw huis om het esthetisch mooier te maken en uw persoonlijke stijl te weerspiegelen. Het gebruik van kleuren volgens Vastu voor het interieur van uw huis kan uiterst heilzaam zijn, omdat zij bepaalde stemmingen, emoties, en uw denkproces stimuleren. Het helpt een optimaal evenwicht te bereiken tussen uw lichaam, geest en ziel.

Het gebruik van specifieke Vastu-kleuren op de muren van verschillende kamers in uw huis heeft een direct effect op uw gedrag en uw geestelijke toestand. Hieronder vindt u kleuren die als uiterst gunstig worden beschouwd. Maar voordat u dat doet, moet u op het volgende letten.

De plafonds van alle kamers moeten wit zijn, terwijl u de andere zijmuren kunt schilderen met Vastu-specifieke kleuren die u mooi vindt, hetzij als monochroom, hetzij als combinatie.
Vermijd het schilderen van de muren van uw kamer(s) met donkere tinten zoals zwart, donkergrijs en donkerrood, want die staan voor vurige en gevoelige planeten die ongeluk en wanhoop brengen. Deze kleurstelling kan het energiepatroon in uw huis verstoren door gelukkige positieve energie af te buigen en ongewenste negatieve energie aan te trekken.

Nu u de grondbeginselen kent, gaan we over tot de details:

Vastu kleuren voor grote slaapkamer

Uw slaapkamer, de koning van alle kamers, is bedoeld om te ontspannen en te verjongen na een dag lang werken. Het is ook een ruimte die een gezonde en stabiele relatie tussen echtparen bevordert. Vastu kleuren voor een slaapkamer kunnen zijn: lichtblauw, lichtgroen, roze, wit, mauve, en tinten goud. Deze kleuren staan voor een nieuw begin, kalmeren emoties. Zij versterken de kracht, vertegenwoordigen voorspoed en wijsheid, helpen bij het opwekken van een rustige slaap. Deze tinten worden beschouwd als een symbool van waardering en dankbaarheid.

Kinderkamer

Een ouder wil altijd een zekere toekomst voor zijn kind, of het nu naar school gaat of een beroepsleven op latere leeftijd. Het ligt dus in uw handen om hem een bevorderlijke omgeving te bieden, die voedend en helder is. De Vastu kleuren voor de kinderkamer kunnen lichtgroen, lichtgeel, lichtblauw of lavendel zijn. Deze kleuren helpen de concentratie van het kind te verbeteren en versterken ook zijn persoonlijkheid. Bovendien staan ze ook voor evenwicht, jeugd, groei, vreugde, en helderheid van denken.

Studeerkamer

Goed onderwijs leidt indirect tot een goede gezondheid en overvloedige rijkdom. Men kan kleuren als lavendel, lichtpaars, groen en lichtblauw gebruiken voor een studeerkamer. Deze tinten helpen om de leeromgeving van een kind aangenaam te maken en zijn/haar concentratie en geheugen te verbeteren. Dit behalve dat het voor genezing en voorspoed zorgt.

Vastu Kleuren Woonkamer

Uw woonkamer is de plaats waar u tijd doorbrengt met uw familie en vrienden, en waar u ook uw gasten ontvangt. Met dit in gedachten moet het in zekere zin uw persoonlijkheid voorstellen. Om uw woonkamer een warme, gedurfde, serene, levendige en gastvrije uitstraling te geven, kunnen kleuren als geel, beige, tan, bloemenwit, crème en lichtblauw gebruikt worden in combinatie met de kleur wit. Deze kleuren brengen goedheid, onschuld, kalmte, charme, schoonheid en warmte, perfectie en eerlijkheid in gesprekken en relaties.

Eetkamer

De eetkamer is de plaats waar wij ons voeden om te overleven en voor ons plezier, en waar wij ook bijpraten met onze familie. Volgens Vastu moet uw eetkamer in de tinten groen, roze, saffraan en lichtoranje zijn. Deze kleuren brengen voorspoed, gezondheid, vrede, creativiteit, verlichting en genezing. Zij vergemakkelijken ook de assimilatie en de spijsvertering in iemands systeem.

Vastu kleuren voor uw keuken

De keuken is het hart van het huis, waar heerlijk en gezond voedsel gemaakt wordt. Daarom moeten de muren van de keuken geverfd worden met licht scharlakenrood, saffraan of steenoranje, zilver, wit, perzik, houtachtig groen of lichte chocolade. Volgens Vastu hebben deze kleuren immense voordelen, omdat zij uw eetlust en uw stofwisseling verhogen, en het spijsverteringsproces versnellen. Zij staan ook voor zuiverheid, kracht, moed, stimulatie, goede gezondheid en energie.

Kantoor aan huis

Lichtere tinten goud, geel, groen of crème voor uw thuiskantoor zorgen voor een evenwichtige werkomgeving. Het helpt u beter met stress om te gaan, brengt uw ziel, lichaam en geest in evenwicht, verhoogt uw productiviteit en winst, en ook uw respect en betrokkenheid op het werk.

Gebedsruimte

Wij gaan altijd een gebedsruimte binnen wanneer wij innerlijke rust en positiviteit wensen. Vandaar dat u bij het bouwen van uw spirituele en heilige ruimte om u te verbinden en één te zijn met het hogere wezen, kiest voor wit, geel, lichtgroen en saffraangeel oranje. Deze kleuren betekenen geduld, wijsheid, gunstigheid, natuur, harmonie, leven en reinheid. Zij geven ook de nodige stimulans voor positieve gebeden.

Meditatie kamer

De juiste knal van Vastu specifieke kleuren kan u de positieve energie geven die nodig is om meditatie in zijn ware betekenis te benaderen. Deze kleuren kunnen lichtblauw, wit, lichtgeel, groen of Indigo zijn. Zij bieden immense voordelen in de vorm van vrede en rust, terwijl u verbonden bent met het hogere zelf en de natuur.

Badkamer

De meest privé ruimte van het huis is uw badkamer, waar u zich schoonmaakt en verzorgt. Sommige Vastu kleuren zijn bijzonder geschikt voor de badkamer, omdat ze er ontspannen en elegant uitzien, zoals pasteltinten, wit, limoengroen, en lichtblauw.

Hoofdingang

Positieve of negatieve energie komt uw huis binnen via de hoofdingang. Het is dus dubbel belangrijk dat u voor uw hoofdingang de juiste combinatie van Vastu kleuren kiest om goede energie aan te trekken. Kies lichtere kleuren in combinatie met een beetje groen.

Tekenkamer

Dit is de plaats waar u uw gasten ontvangt, dus u moet zorgen dat het er uitnodigend en warm uitziet. Gebruik Vastu kleuren zoals lichtblauw, wit en geel om de ruimte groter en helderder te doen lijken en haar een positieve uitstraling te geven.

Als u Vastu kleuren in detail hebt doorgenomen, moet u zich gerealiseerd hebben hoeveel betekenis het heeft voor een beter leven, een betere gezondheid, en meer succes. Het is niet alleen uiterst belangrijk, maar ook een onmisbare behoefte voor iedereen die een nieuw huis bouwt of betrekt. Wij hopen dat deze blog u helpt bij het bouwen en ontwerpen van een droomhuis, en dat u Vastu-kleuren gebruikt, zodat u er ten volle van kunt genieten.


Achteraf Betalen