fbpx

Uit wat voor tassen heb je de keuze voor jouw kind?

Is de tijd aangebroken dat jouw kleine wondertje naar school gaat en een tas nodig heeft? Of gaat jouw kleine wonder naar de sportvereniging? Of een logeerpartijtje bij opa en oma? In deze gevallen is het handig als je een tas hebt waarin je de benodigde spullen kan meenemen. Hiervoor is het dus van belang dat de tas voldoende ruimte heeft. Daarnaast is het wellicht ook handig als jouw kind de tas zelf kan dragen.

In de huidige tijd worden tal van tassen aangeboden en heb je natuurlijk weer de keuze uit heel veel verschillende soorten. Om ervoor te zorgen dat jij door de bomen het bos weer gaat zien, hebben wij verschillende soorten tassen op een rijtje gezet!

Rugtas

Misschien is de rugtas wel de bekendste soort tas. Deze tas is in gebruik heel praktisch. Er zitten meerdere praktische voordelen aan een rugtas. Zo is de tas makkelijk mee te nemen en heb je hier verder geen last van, omdat de tas zich op je rug bevindt. Tegelijkertijd is een rugtas ruim waardoor je de mogelijkheid hebt om veel spullen mee te nemen. Tegenwoordig is het ook belangrijk dat een tas een trendy item is en een rugtas is dat! Het ziet er stoer en modern uit.

Naast bovengenoemde voordelen is er nog een heel groot voordeel; door de twee banden wordt het gewicht van de tas verdeeld over je rug. Dit kan verschillende klachten voorkomen.

Rugtassen zijn in allerlei soorten modellen en verschillende merken te verkrijgen. Tevens is het comfort van de tas verschillend per soort en ook de kwaliteit kan verschillen. Dit maakt de keuze niet direct makkelijker maar hierdoor heb je wel de mogelijkheid om verschillende gave tassen uit te proberen.

Schoudertassen

Als je op zoek bent naar een goede tas probeer dan ook eens een schoudertas! Onder de schoudertassen heb je ook oneindig veel keuze in soorten, maten, kleuren en prijscategorie.

Een schoudertas past wel onder de categorie van een veelzijdige tas. Deze tas biedt ontzettend veel voordelen! Een schoudertas is een tas met een riem die over de schouder gedragen wordt. Deze riem wordt vaak schuin gedragen; vanaf de linkerschouder naar de rechterzij of andersom.

Een voordeel van een schoudertas is dat je je handen vrij hebt wanneer je zo’n tas draagt. Aansluitend op dit voordeel is dat je de tas makkelijk kan openen om snel iets te pakken. Je hoeft de tas hiervoor niet helemaal af te doen.

Tevens biedt een schoudertas ook veel ruimte waardoor alle spullen die meegenomen moeten worden ook daadwerkelijk meegenomen kunnen worden. Veel schoudertassen bieden ook nog meerdere vakken aan. Hierdoor kan je bepaalde spullen van elkaar scheiden of juist bij elkaar doen.

De schoudertas is zowel bij meisjes als bij jongens een populair item. Zoals eerder gezegd gaat het tegenwoordig ook vaak om een trendy item. De schoudertas kan zeker als trendy item bestempeld worden.

Speciale zwemtas

In de huidige maatschappij gaat vrijwel elk kind naar zwemles. Hier leren zij zwemmen en kunnen zij meerdere diploma’s halen. Zwemles is niet alleen belangrijk om te kunnen zwemmen. Het draagt ook bij aan de sociale ontwikkeling van een kind. Wat is er nou leuker dan zwemmen met je vriendjes en vriendinnetjes?

Er wordt aangeraden om een speciale zwemtas te kopen voor de zwemlessen. Dit komt doordat de zwemkleding en de badhanddoek vaak nat terug de tas ingaan. Een speciale zwemtas is hier juist voor gemaakt en zorgt ervoor dat de tas niet gaat lekken.

Daarnaast is het niet fijn als de tas voor zowel zwemles als naar school gaan wordt gebruikt. Na een zwemles kan de tas nog een beetje vochtig zijn en dan is het niet gewenst om hier andere spullen in te voeren.

De aanschaf van een zwemtas zal niet alleen voor de zwemlessen zijn, want de tas kan natuurlijk ook nog gebruikt worden als jouw kindje gaat zwemmen met warme temperaturen.

Inmiddels zijn zwemtassen ook in allerlei verschillende kleuren, patroontjes en maten te koop! Ook dit soort tassen zijn natuurlijk in verschillende prijsklasse te vinden.

Overige tassen

Na de eerder benoemde tassen zijn er nog veel meer soorten tassen, zoals een aktetas, clutch en een buideltas. Een aktetas is bijvoorbeeld een tas die vooral zakelijk wordt gebruikt om dossiers of een laptop in mee te nemen. De clutch wordt vaak gebruikt voor een avondje uit of een etentje. Dit is een klein tasje waar niet heel veel spullen in passen. Tot slot is een buideltas een tas die je kan sluiten door middel van een trekkoord. Deze tassen zijn in zowel kleine als grote tassen verkrijgbaar.

Dit zijn geen praktische tassen voor je kind maar wellicht kan je hier nog eens voor jezelf naar kijken. Je hebt natuurlijk nooit genoeg tassen!


Achteraf Betalen