fbpx

Uit welke opties kan je kiezen bij een kledingkast?

Iedereen vindt het fijn om zijn of haar kleding goed en mooi op te bergen in een kast. Het voordeel van een kledingkast is natuurlijk dat de kleding uit het zicht is en tegelijkertijd beschermd wordt tegen stof. Toch kan het zijn dan iemand zijn voorkeur uitgaat naar een open kledingkast. Een open kledingkast zorgt namelijk voor een minder kolossaal aanzicht en is vaak wat goedkoper dan een dichte kledingkast.

De ene persoon heeft liever veel hang ruimte en de andere persoon vouwt het liefst alle kleding op en legt het vervolgens op verschillende planken in de kledingkast. Het maakt niet zo zeer uit waar jouw voorkeur naar uitgaat als de kast maar aansluit op jouw behoeftes.

In dit artikel geven we je een aantal handvatten waar een echte goede kledingkast aan moet voldoen. Vervolgens ligt de keuze bij jezelf waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Goede kledingkast

Goed is altijd een relatief begrip, want wat voor de ene goed is, is voor de ander fantastisch. Bij een kledingkast zijn echter wel een aantal factoren die ervoor zorgen dat een kast goed is.

Een van deze factoren is de ruimte die de kast biedt voor het opruimen van je kleding. Indien je wat kleiner woont dan is de ruimte natuurlijk wat beperkter waardoor het belangrijk is dat je goed met de ruimte omgaat.

Bij een goede kledingkast is er voldoende ruimte voor zowel het ophangen van kleding als het neerleggen van kleding. Er zijn tegenwoordig allerlei soorten en maten met verschillende deuren om de kledingkasten te openen. Daarnaast is de kleur van de kast natuurlijk ook van belang.

Kast in de hoek

Een kledingkast is vaak gepositioneerd in de slaapkamer. Lang niet iedereen beschikt over zo’n grote slaapkamer dat je een volledige kastenwand kan creëeren. Om optimaal gebruik te maken van de ruimte kan je kiezen voor een hoek kast. De hoek in een slaapkamer wordt vaak niet gebruikt dus waarom zou je deze ruimte niet benutten door daar een kast te plaatsen.

Kast met deuren

Zoals hierboven benoemd zijn er veel slaapkamers waar je goed met de ruimte moet omgaan. Een goede optie om ruimte te besparen is een kast met een schuifdeur. Dit komt doordat de deuren van de kast over een rails schuiven langs de kast. Hierdoor heb je bij een schuifdeur niet meer ruimte nodig dan dat er voor de kast alleen nodig is, omdat er geen deuren openslaan.

Tegenwoordig bestaan er ook voldoende kledingkasten die beschikken over schuifdeuren. Een goede optie waarvoor je kan gaan is dat één schuifdeur een spiegel is. Ook dit is een praktische oplossing voor een kleinere kamer, omdat je hierdoor geen ruimte hoeft te reserveren voor het plaatsen van een spiegel op een andere plek. Daarbij zorgt een spiegel ook vaak voor een moderne en strakke uitstraling.

Daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen voor een kast met openslaande deuren. Bij openslaande deuren heb je de zekerheid dat je altijd alle kleren ziet die je achter die deur hebt opgeslagen. Tevens zijn openslaande deuren vaak goedkoper dan schuifdeuren.

Ladekast

Naast een kledingkast kan je natuurlijk ook een ladekast aanschaffen. Een ladekast staat een stuk ruimtelijker en hier kan je ook kleding of schoenen in opslaan. Het is ook mogelijk om hier leuke opbergdozen of mandjes in te plaatsen, waarin je bijvoorbeeld sokken, stropdassen of lingerie in opbergt. Dit scheelt je vervolgens weer ruimte in je kledingkast die je anders kan benutten.

Bijkomend voordeel is direct dat je op de ladekast leuke decoratie kan plaatsen om meer gezelligheid te brengen in jouw slaapkamer.

Verlichting

Wanneer jij voor je kledingkast staat en een leuke outfit wil uitzoeken dan is het wel handig als je de kleding goed kan zien. Door middel van verlichting in de kledingkast kan je hiervoor zorgen. Echter wordt dit vaak wel als luxe gezien en zit dit in ieder geval niet op een standaard kledingkast. Maar bij de aanschaf van een kledingkast kan je hier wel naar vragen, want inmiddels is er speciale verlichting te koop die geschikt is voor kledingkasten.

Kleur

Een andere optie die je hebt is de kleur van een kledingkast. Kledingkasten zijn vaak nogal aanwezig in een slaapkamer. Door middel van de juiste kleur kan je erop inspelen om de kast juist nog meer te laten opvallen of juist een stuk minder. Een witte kledingkast valt bijvoorbeeld een stuk minder op dan een zwarte kledingkast. Het lijkt een detail maar heeft zeker invloed op de verdere inrichting en sfeer van jouw slaapkamer.

Zelf een kast ontwerpen

In dit artikel hebben we een aantal factoren genoemd waarbij het slim is als je hier rekening mee houdt wanneer je je kledingkast gaat uitzoeken. Dit is zeker het geval als je je eigen kledingkast gaat ontwerpen, want in de huidige tijd is dit bij steeds meer winkels mogelijk.

De eerste stap die je hierin moet nemen is weten wat de afmetingen zijn. Zo zorg je ervoor dat de kast niet de groot is voor in jouw kamer. Vervolgens kan je de kasten volledig naar jouw eigen wil inrichten. Denk hierbij aan de ruimte die je hebt voor het ophangen van je kleding en de ruimte die je juist nodig hebt voor het neerleggen van je kleding.

Daarbij kan je ook kiezen voor de deuren waar jouw voorkeur naar uitgaat. Inmiddels kan je bij openslaande deuren ook vaak voor de handvaten kiezen die jij wil.


Achteraf Betalen