fbpx

Veiligheid maximaal met een maxi cosi autostoel

Bij het opvoeden van een baby staat veiligheid altijd voorop. Je moet continue op de veiligheid van jouw baby én van jezelf letten. Dit begint al bij het aankopen van de juiste producten voor jouw baby en kind. Deze producten moeten veilig zijn en moeten jouw kind beschermen tegen het mogelijke gevaar.

Dat is ook absoluut belangrijk als je jouw kind in de auto mee neemt. Sterker nog: vooral in de auto is het van belang dat je een juiste autostoel hebt. Met een autostoel kan je een veilige en comfortabele plek in de auto voor je kind verzorgen. Een autostoel laat jouw kind heerlijk in de auto zitten, terwijl je over zijn/haar geen zorgen hoeft te maken. In dit artikel kijken we naar één specifieke soort autostoel: een maxi cosi autostoel.

In de afgelopen 30 jaar is Maxi Cosi uitgegroeid tot een wereldwijd merk. Sterker nog: de producten van dit merk zijn de standaard geworden in de wereld van autostoelen. Als we het over een autostoel hebben, zeggen we (wellicht onbewust) ‘Maxi Cosi’. Dit betreft echter een merk. Een autostoel kan immers ook van andere merken zijn. Aangezien we op deze manier al over dit merk spreken, kunnen we niks anders dan concluderen dat dit merk de allerbeste is.

Veiligheid

De Maxi Cosi autostoeltjes zijn ontwikkeld met de blik volledigheid op de veiligheid. Het is voor een baby, en ook voor jou, ontzettend belangrijk dat je een veilige situatie in een auto creëert. Als je een autostoel van Maxi Cosi aanschaft, weet je simpelweg dat je een dergelijk situatie creëert. Het enige waar je scherp op moet zijn, is dat je het autostoeltje goed vast maakt. Gelukkig heeft Maxi Cosi ook daar de nodige maatregelen voor getroffen. Het vastzetten c.q. bevestigen van deze autostoeltjes gaat bijzonder makkelijk en snel.

Verschillende varianten

De autostoelen van Maxi Cosi zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Zo bestaan er speciale autostoelen voor in de winter. Deze autostoelen zijn nét iets warmer dan de reguliere autostoelen. Ook bestaan er allerlei soorten stoelen behorende bij de leeftijd van de kinderen. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen enkele groepen:

  • Groep 0+ = tot 13 kilogram
  • Groep 1 = tot 18 kilogram
  • Groep 2 = tot 25 kilogram
  • Groep 3 = tot 36 kilogram

Hierbij is het niet alleen van belang om naar het maximale gewicht van jouw baby te kijken, maar ook naar het minimale gewicht. Stel nou dat jouw kind 10 kilogram weegt. Dan is het aan te raden om een Groep 0+ autostoeltje aan te schaffen. Het is niet verstandig om hierbij voor een Groep 1 autostoeltje te gaan, aangezien deze stoeltjes alweer meer geschikt zijn voor grote(re) kinderen.

Wil je de situatie voor jouw baby/kind helemaal veilig en leuk maken? Dan kunnen we je aanraden ook eens naar autostoel accessoires te kijken. Met deze accessoires zorg je er ook nog eens voor dat jouw kind zich, tijdens een lange autorit, perfect kan vermaken!


Achteraf Betalen