fbpx

Wasmachine op afbetaling

Elke dag weer een net verzorgde look. Het begint allemaal bij schone kleding en om ze goed schoon te houden heb je een goed apparaat nodig. Op deze pagina laten we je kennis maken met winkels waarbij je een nieuwe wasmachine op afbetaling kunt kopen.

Een Wasmachine is een grote aanschaf

Dat is een ding wat zeker waar is. Of je nu een goedkope wilt aanschaffen of eentje uit het hoogste segment met de nieuwste features. Het is en blijft een aardige aanslag op je spaargeld. Om het niet in een keer af te hoeven rekenen bieden deze winkels die we geselecteerd hebben een gemakkelijke betaaloptie.

Waar koop ik een wasmachine op afbetaling?

Een paar winkels bieden je de mogelijkheid. Omdat het een wat duurdere aanschaf is kan niet elke online shop het je zomaar aanbieden. Meestal zijn het de grotere warenhuizen of witgoed specialisten. Het is soms moeilijk om een betrouwbare online shop te vinden die jouw model heeft. Het voordeel van online winkelen is dan wel weer dat je snel de prijzen kunt vergelijken tussen verschillende aanbieders van witgoed.

”Het argument dat alle goedkope wasmachines van slechte kwaliteit zijn bestaat al lang niet meer, maar laat je goed informeren Kassa

Wasmachine in termijnen betalen

Al onze winkels zijn gecontroleerd en veilig om online te shoppen. Maar de meeste bieden ook zo’n beetje alle merken aan. Sta jij helemaal aan het begin van je zoektocht? Dan moet je je ook goed laten informeren. Wat maar ik op letten bij een wasmachine?

  1. Let op het geluidsniveau. Heb je hem vaak ’s nachts aan? Woon je in een flat? Dan wil je niet dat hij iedereen wakker trilt. Zo ontstaan dus burenruzies.
  2. Hoeveel laadvermogen heeft hij? Heb je een heel gezin? Kies dan voor een grotere laadruimte.
  3. Toerental. Zorg dat het toerental bij centrifugeren in ieder geval boven de 1200 uitkomt om te zorgen dat je was goed droogt.
  4. Energielabel. De goedkoopste wasmachine kiezen is leuk, maar soms gaat het je veel schelen aan stroom op jaarbasis. Let dus op het energielabel.
  5. Wil ik een wasmachine en droger in één?

Bij het investeren in een nieuwe wasmachine is er veel meer te doen dan hoe goed deze schoonmaakt. Eerst zul je het type machine moeten overwegen dat je wilt kopen.

  • een traditionele toplader
  • of een voorlader

Budget is natuurlijk een andere zorg (een full-size machine kan overal tussen €400 tot meer dan €1.700 kosten). En welke speciale reinigingsfuncties kunnen nou super behulpzaam zijn? Als je een kleine wasruimte hebt (of alleen een washok): Wasmachines van normale grootte kunnen al best breed zijn (en sommige machines hebben dikke, voorgevormde fronten die de breedte vergroten), dus begin met je meetlint te pakken en te meten. Noteer de afmetingen van je ruimte, maar controleer ook of de wasmachine door de gangen en doorgangen past op weg naar die kamer, dat vergeten veel mensen nog.

En denk aan andere beperkende factoren, zoals een wasmachinedeur die tegen de muur botst wanneer je deze opent. Als je wordt geconfronteerd met een superkleine ruimte, is een voorlader die met de droger kan worden gestapeld je beste keuze, maar als je een nog kleinere ruimte hebt waar je de deur niet kan openmaken zonder tegen de deur te stoten, dan is een toplader wellicht je enige optie.

Als je niet veel wilt uitgeven: een klein budget betekent niet noodzakelijkerwijs een opoffering van de prestaties, maar je krijgt waarschijnlijk minder mooie functies. En laat je niet verleiden door trendy kleuren: je bespaart €100 tot €200 als je kiest voor een wit model. Traditionele no-nonsense bovenladers zijn het goedkoopst, maar ze gebruiken meer energie om te werken. Gebruik de schattingen van de Energiegids om rekening te houden met je energiekosten gedurende de levensduur van de machine gedurende 10 tot 15 jaar: Als je water en elektriciteit wilt besparen: voorladers gebruiken veel minder water dan traditionele topladers, die zich volledig moeten vullen voor de was- en spoelcycli.

Kies voor een Energy Star-model, dat het elektriciteits- en waterverbruik met respectievelijk 20% en 35% vermindert ten opzichte van niet-beoordeelde modellen. En bekijk die Energy Guide-labels als basis voor vergelijking van model tot model. Houd er echter rekening mee dat je werkelijke kosten variëren, op basis van je gebruik en de kosten voor elektriciteit bij jouw provider. Als je altijd tegen lastige vlekken vecht: in onze tests leverden voorladers betere reinigingsresultaten dan topladers. Zoek een machine met een speciale vlekverwijderaar of voorwascycli, of een machine met een stoomfunctie, vooral als je van die moeilijke sportkleding hebt van het modderige veld.

Een “koele” temperatuurinstelling die een beetje heet water met de koude mengt, helpt het waspoeder in poedervorm volledig op te lossen voor een betere verwijdering van vlekken. Kijk eerst even rond en neem dan je beslissing. Bij deze winkels kun je terecht


Achteraf Betalen