fbpx

Wat is de leukste badkleding voor jouw dochter?

De lente komt er weer aan en we weten allemaal wat er na de lente komt; zomer! Aankomende zomer kan je hopelijk weer veel tijd met je kind(eren) doorbrengen aan de rand van het zwembad of op het strand. Hiervoor heb je natuurlijk wel badkleding nodig. En wat is er leuker dan badkleding uitzoeken voor je eigen dochter?

In dit artikel komt naar voren uit wat voor soort badkleding je de keuze hebt. Tevens spelen de kleur, een eventueel merk en de prijs natuurlijk ook mee bij de keuze die je uiteindelijk zal maken. Wij hebben voor jou een overzicht gemaakt waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste badkleding voor je dochter.

Soort badkleding

Hoe dan ook is er enorm veel keuze in badkleding voor meisjes. Het eerste waar je over nadenkt of wat je kan bespreken met je dochter is of zij een badpak of bikini wil. Zowel een badpak als een bikini hebben voor- en nadelen.

Een badpak blijft altijd op haar plek zitten, waardoor je meisje in principe alles ongestoord kan uitoefenen in een badpakje. Tevens beschermt een badpak meer bescherming tegen ze UV stralen van de zon dan een bikini.

Bij een bikini heb je verschillende soorten topjes en broekjes. Daarnaast kan je het ene broekje met het andere topje combineren, waardoor je meer verschillende bikini’s in de kast hebt liggen.

Je hebt bijvoorbeeld triangel bikini’s, bandeau bikini’s en halterbikini’s. Bij een triangel bikini is de vorm van het topje een driehoek. De bandeau bikini wordt gekenmerkt doordat de top en de bustier uit één stuk bestaan. Hierdoor heeft de bikini geen schouderbandjes. Tot slot is er de halterbikini. Dit is een mix van alle bikini’s bij elkaar en wordt vooral gekenmerkt doordat de sluiting zich in de nek bevindt.

Als je niet kan kiezen dan kan je natuurlijk ook beide varianten uitproberen en kijken wat het leukste is, het lekkerste zit en waar je dochter zich het fijnst in voelt.

Kleuren

Tegenwoordig is er in alle kleuren badkleding te koop. Samen met je dochter kan je bepalen voor welke kleur je wil gaan. Ga je voor een felle kleur, zodat je dochter lekker opvalt in de buurt van het water of wil jij of je dochter juist een rustigere kleur?

Indien je voorkeur uitgaat naar een bikini dan kan je het topje en het broekje in dezelfde kleur nemen. Echter heb je bij een bikini juist de mogelijkheid om verschillende kleuren met elkaar te combineren zoals een ander kleur broekje en een ander kleur topje te nemen. Door een eigen gemaakt combinatie zorg je er ook voor dat niemand anders dezelfde badkleding als jouw dochter heeft. Dat klinkt wel heel gaaf toch?

Patroon?

Als je er nog niet helemaal uit bent welke kleur badkleding je wil dan kan je ook nadenken over een patroontje op de badkleding. Door een patroon kunnen ook meerdere kleuren op een badpak gecombineerd worden met elkaar.

Een voorbeeld van een patroon is een badpak met allemaal palmboompjes erop. De kleuren groen, blauw, geel en rood worden hier allemaal op een speelse wijze met elkaar gecombineerd. Dit resulteert in een waanzinnig schattig en leuk badpakje voor de kleine meid!

Een andere mogelijkheid voor een patroon is een badpak met bijvoorbeeld allemaal strepen. Hier kunnen twee kleuren zich afwisselen maar het is ook onwijs leuk als het badpak over alle kleuren van de regenboog beschikt. Dan is het ook zeker onmogelijk om je dochter uit het oog te verliezen!

Prijs

Naast dat de badkleding leuk moet zijn en vooral goed moet zitten, is de prijs altijd een interessant onderwerp. Als jouw dochter nog volop in de groei zit dan is het zonde van het geld om dure badkleding aan te schaffen die ze hooguit één jaar aan kan.

Bovendien raden wij aan om vooraf je budget te bepalen wat je wil én kan uitgeven. Dit zorgt ervoor dat je gerichter gaat zoeken naar leuke badkleding in de prijscategorie die aansluit bij jouw budget.

UV straling

Tot slot willen wij je graag wijzen op de schade die de zon kan aanrichten op de huid van je kleine meisje. De huidjes van kinderen zijn kwetsbaar, waardoor het noodzaak is om deze goed te beschermen tegen de zonnestralen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door je dochtertje goed in te smeren met zonnebrandcrème. Een extra optie daarvoor is UV badkleding aanschaffen.

UV badkleding biedt tot factor 50 bescherming. De huid die bedekt wordt door de badkleding hoef je dan niet meer in te smeren met zonnebrandcrème. Dit heeft als voordeel dat je handen ook niet de hele tijd vettig en plakkerig worden door de zonnebrand. Maar het grootste voordeel is natuurlijk dat je niet de hele dag achter je dochter hoeft aan te rennen om haar in te smeren met zonnebrandcrème. Ook onder UV badkleding is de keuze enorm dus ook bij deze badkleding is het handig om na te denken over kleuren, patroontjes en de prijs.


Achteraf Betalen