fbpx

Wat is een goed matras voor baby’s?

Voor elke baby is een goede nachtrust van cruciaal belang. Indien een baby elke nacht voldoende/goed slaapt, is de baby in staat om zich op de juiste manier te ontwikkelen. De baby weet hierdoor bijvoorbeeld goed te groeien, de gewrichten en spieren worden zoveel mogelijk ontlast en de baby wordt dus elke ochtend relatief goed uitgerust wakker.

Dit levert voor jou, als kersverse ouder, ook een voordeel op; de kans is groot dat je baby hierdoor overdag om een stuk minder aandacht vraagt. Zoals je wellicht weet, is een vermoeide baby namelijk behoorlijk huilerig. Door voor een goed matras te kiezen, weet je dit te voorkomen.

Kortom; er zijn meerdere duidelijke redenen waarom het aanschaffen van een goed baby matras onwijs belangrijk is. Meer informatie over de beste matrassen voor baby’s zetten wij graag in dit artikel uiteen. We bespreken graag welke matrassen voor baby’s wij aan kunnen raden, welke matrassen voor baby’s aan de verwachtingen voldoen, waar je op moet letten bij het uitkiezen van een baby matras en wat nou precies de voordelen van een baby matras zijn.

Wat zijn de voordelen van een goed matras voor een baby?

Als je jouw baby op een goed matras laat slapen, weet je de nachtrust van jouw baby flink te verbeteren. Zoals je wellicht al als kersverse ouder gemerkt hebt, is de goede nachtrust van cruciaal belang. Indien jouw baby veel/voldoende slaapt, komt dat zijn/haar ontwikkeling ook absoluut ten goede.

Gedurende de nacht is het lichaam van jouw baby immers in staat om zich te ontwikkelen. De spieren, gewrichten en botten kunnen aangroeien, de hersenen kunnen zich ontwikkelen en eigenlijk het gehele lichaam van de baby komt dus volledig in ontwikkeling.

Alleen hierom is de aanschaf van een goed matras voor een baby al aan te raden. Maar, je weet hiermee ook nog het humeur van jouw baby verbeteren. Kijk maar eens naar jouw eigen humeur als je één of meerdere nachten slecht hebt geslapen; je bent dan hoogstwaarschijnlijk ook niet zo vrolijk als dat je normaliter wel bent. Dit geldt niet alleen voor jou, maar dus ook voor een baby.

Ook is het goed om te weten dat een baby aan het begin van zijn/haar leven moeiteloos 18 tot 20 uur per dag slaapt. Aangezien veel van de dagelijkse tijd in de babybox doorgebracht wordt, is het onwijs belangrijk om deze babybox zo aangenaam mogelijk voor jouw baby te maken. Dat doe je door een hoogwaardige en comfortabele babybox aan te schaffen, maar dus óók door een hoogwaardig baby matras aan te schaffen.

Maar, wat is nou een goed matras voor jouw baby? Graag geven we in het restant van dit artikel antwoord op die vraag. Daarbij geven we ook alvast graag aan dat je de beste babymatrassen in onze webshop kunt vinden. Wij bieden namelijk allerlei matrassen van gerenommeerde merken aan, zodat jij het beste matras voor jouw baby via onze webshop kunt gaan kopen. Daarbij geniet je ook nog eens van voordelige prijzen; wat wens je nog meer?

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een goed matras voor een baby?

Als je de zoektocht naar een goed matras gaat starten, is het eerst van belang om naar de babybox te kijken. Het matras moet immers wel perfect in de babybox passen. Uiteraard is het ook mogelijk dat je op zoek bent naar een matras voor op bijvoorbeeld een ledikant; in dat geval moet je ook eerst de afmetingen van de ledikant goed opmeten.

Aan de hand van deze afmetingen kan je vervolgens gericht op zoek naar het beste babymatras gaan. Daarbij is het óók van belang om goed naar het materiaal van het matras te kijken. Het matras moet bij voorkeur niet te hard zijn, maar ook zeker niet te zacht. Als het matras te zacht is, krijgt het lichaam van jouw baby te weinig ondersteuning. Als het matras te hard is, krijgt het lichaam juist te maken met teveel ‘weerstand’. Probeer daarom op zoek te gaan naar de compromis; een matras dat qua hardheid perfect te noemen is.

Ook is het advies om goed naar bepaalde eigenschappen van de matrassen te kijken. Zo kan je kiezen voor een ventilerend matras, een water resistent matras, een anti-allergie matras én een matras met een afritsbare hoes. Met een afritsbare hoes kan je moeiteloos het matras schoonmaken. Je moet er namelijk rekening mee houden dat het matras van jouw baby met enige regelmaat (behoorlijk) vies gaat worden.

Uiteraard moet je ook goed naar de prijs kijken. De aanschaf van een babymatras is volgens ons sowieso een hele belangrijke aankoop. Ga daarom niet onnodig geld besparen op de aanschaf van een goed matras, maar durf juist te investeren in dit product voor jouw baby. Uiteraard moet het wel binnen het door jou vastgestelde budget zijn, maar voor elk budget kan je wel geschikte babymatrassen vinden.

Welke babymatrassen kunnen wij aanraden?

Als je op zoek naar het beste matras voor een baby bent, willen wij je aanraden om altijd voor een matras van een gerenommeerd merk te kiezen. In onze webshop vind je louter producten gerenommeerde merken terug; je kunt dus met een gerust hart één van de matrassen uit onze webshop aanschaffen.

Zo kunnen wij de matrassen van Aerosleep, Cabino, Life Time, Top Sleep en ABZ van harte aanraden. Al deze merken zijn in staat om hoogwaardige producten te leveren. Bovendien hebben de matrassen van deze merken een prima prijs-kwaliteitsverhouding en hebben bovenal een lange levensduur. Gedurende de eerste maanden/jaren ligt jouw baby immers behoorlijk veel uur per dag op zijn/haar matras; ook daarom is een lange levensduur van cruciaal belang.

Wat is een goed matras voor een baby? Dat zijn de babymatrassen die je in ons assortiment terugvindt. Deze matrassen bieden stuk voor stuk het gewenste comfort aan jouw baby en hebben een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Neem gerust een kijkje in ons assortiment en schaf vervolgens direct het beste matras voor jouw baby aan!


Achteraf Betalen