fbpx

Welke kast kies jij voor in de slaapkamer?

Bij het inrichten van de slaapkamer moet je met meerdere factoren rekening houden. Je wilt enerzijds dat je slaapkamer er fraai uit ziet, terwijl je anderzijds ook van het praktische nut wilt genieten. In veel gevallen is het daarom zoeken naar de juiste balans. Met dit artikel willen we jou daar graag een handje mee helpen.

In dit artikel hebben we verschillende handige kasten voor in de slaapkamer uiteengezet. De onderstaande kasten hebben een absolute meerwaarde voor de uitstraling van je kamer, maar ook zeker voor het praktische nut. Sommige van de onderstaande kasten zijn bijvoorbeeld ideaal voor het opbergen van (veel) spullen. Kan je nog wat inspiratie gebruiken voor het inrichten van jouw slaapkamer? Lees op je gemakje dit artikel door, laat je verrassen en start direct met het (opnieuw) inrichten van jouw slaapkamer!

Waar moet je op letten?

Allereerst is het goed om te weten dat je op verschillende criteria moet letten:

  • De aanwezige ruimte in jouw slaapkamer
  • De afmetingen van de kast
    • Let daarbij ook op de hoogte als je bijvoorbeeld een schuine wand hebt
  • Het design van de kast
  • Het doel van de kast
  • Het materiaal van de kast
  • Het prijskaartje van de kast

Door op deze criteria te letten, kan je al snel de juiste kast vinden. Maar, voor wat soort kast kan je dan het beste gaan? Wij hebben drie geschikte mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet.

De kledingkast

Ja, wie kan er nou niet zonder kledingkast? Een kledingkast is eigenlijk in elke slaapkamer onmisbaar. Het is daarbij wel goed om te beseffen dat er onwijs veel verschillende kledingkasten bestaan. Let daarbij goed op de bovenstaande criteria en kies een handige plek in jouw slaapkamer uit voor de kast.

Heb je niet zo’n grote kamer? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een spiegel op de buitendeur van de kast te hangen. In dat geval vang je twee vliegen in één klap; je hebt immers ook direct een geschikte plek voor de spiegel gevonden.

Het absolute voordeel van een kledingkast is terug te vinden in de afmetingen. Een kledingkast is, over het algemeen, behoorlijk groot. Hierdoor ben je moeiteloos in staat om veel spullen, waaronder kleding, in de kast op te bergen. Doordat de kast zo groot is, kan je mogelijkerwijs ook andere spullen in de kast bewaren.

Een kast met lades

Ook een kast met lades is absoluut aan te raden voor in een slaapkamer. Deze kasten zijn over het algemeen kleiner dan een kledingkast en zien er daardoor veelal iets frivoler uit. Deze kasten hebben daarom een absolute meerwaarde voor jouw kamer, maar bieden ook nog eens veel opbergruimte. Dat is toch eigenlijk alles wat je wilt?

Een kast met lades bestaat bovendien in onwijs veel soorten en maten. Je kunt voor een lage en brede ladekast gaan, maar ook een hogere ladekast behoorlijk tot de mogelijkheden. In dat geval worden de lades soms ook gecombineerd met deurtjes op open ruimtes in de kast. Een dergelijke kast is absoluut aan te raden voor in de slaapkamer; je kunt al je spullen netjes opbergen en daarmee toont je slaapkamer een stuk strakker.

Wandkast

Tot slot willen we dit artikel graag afsluiten met de welbekende wandkast. Deze kasten zijn in onwijs veel soorten en maten verkrijgbaar, waardoor je meer dan genoeg keus hebt. Bij het aanbod van de wandkasten valt één ding direct op: de vormgeving verschilt ongelooflijk van kast tot kast. Bekijk daarom de verschillende wandkasten en bepaal waar je precies naar op zoek bent. Uiteindelijk ga je dan ongetwijfeld de geschikte wandkast voor in jouw slaapkamer vinden.

Een wandkast biedt meerdere voordelen; de kast neemt niet al te veel ruimte in beslag én de kast biedt de nodige opbergruimte. Bovendien hebben de kasten vaak een combinatie van open planken, dichte deurtjes en lades. Door deze combinatie is het opbergen van al je spullen een fluitje van een cent.

Naar welk van bovengenoemde kasten gaat jouw voorkeur? Al deze kasten zijn in grote getale in ons assortiment verkrijgbaar. Bekijk op je gemakje ons assortiment en schaf direct de gewenste kast aan voor in jouw slaapkamer!


Achteraf Betalen