fbpx

Avaressa

Welke spullen moet je in je vluchttas hebben

We kennen allemaal de uitdrukking ‘een goed begin is het halve werk’. Dit geldt ook voor zwangere vrouwen waarvan de bevalling vrijwel elk moment kan plaatsvinden. Een onderdeel van de voorbereiding van een bevalling is het klaarzetten van de welbekende ‘vluchttas’. In deze vluchttas zitten alle spullen die jij en/of je baby nodig heeft na de bevalling. Maar welke spullen moeten in ieder geval in deze tas zitten? Speciaal voor jou hebben we dit op een rijtje gezet.

Thuis of in het ziekenhuis bevallen

Het maakt niet zo zeer uit of je thuis of juist in het ziekenhuis bevalt. In elk geval wordt het zeer aangeraden om een vluchttas klaar te zetten, omdat je na de bevalling direct spullen nodig hebt. Ookal is het plan om thuis te bevallen is de kans altijd aanwezig dat je toch naar het ziekenhuis moet vertrekken. Als dit het geval is dan kan je het beste de tas gewoon al klaar hebben staan! En dan gaan we nu echt de grote vraag beantwoorden van wat er allemaal in deze vluchttas moet zitten.

Persoonlijke verzorging

Om te beginnen zijn persoonlijke verzorgingsproducten voor de moeder belangrijk om mee te nemen. Hierbij kan je een beetje in je achterhoofd houden wat de essentials zijn als je op vakantie gaat. Deze essentials zijn ook aan te raden om mee te nemen naar het ziekenhuis zoals een tandenborstel en tandpasta, deodorant en een borstel voor je haar. Om nog even bij je haar te blijven is het ook aan te raden om in ieder geval elastiekjes mee nemen. Indien je gedurende de bevalling of daarna echt al je haar ‘weg’ wil hebben dan kan het ook geen kwaad om haarklipjes of elastiekjes mee te nemen.

Tevens valt onder persoonlijke verzorging bij vrouwen ook vaak make-up. Gedurende de bevalling zal je zeker niet aan make-up denken maar na de bevalling wil je je misschien even opfrissen en dan is voor sommige vrouwen juist heel lekker om een beetje make-up op te doen. Als je make-up meeneemt dan kan je direct ook make-up remover doekjes meenemen, zodat je de make-up er ook weer vanaf kan halen.

Daarnaast wordt er ook aangeraden om verzorgingsproducten mee te nemen, zoals dag-/nacht crème, lippenbalsem en kraamverband. Mocht je een bril of lenzen dragen dan is het ook verstandig om een brillendoosje of een lenzendoosje en lenzenvloeistof mee te nemen.

Tot slot is het natuurlijk noodzakelijk dat je medicijnen meeneemt als je deze thuis ook dagelijks slikt. Ondanks dat je moet bevallen, is het wel belangrijk dat je niet vergeet om deze medicijnen inneemt.

Kleding

Voor de moeder is het ook fijn om de juiste kleding mee te nemen. In principe draait alles om de bevalling dus neem kleding mee waarin jij wil bevallen.

Na verloop van tijd zal de bevalling klaar zijn en heb je de ruimte om jezelf om te kleden en op te frissen. Hiervoor is het van belang dat je kleding hebt die je na de bevalling aan wil doen, denk hierbij ook aan pyjama die lekker zit. Mocht je in het ziekenhuis moeten blijven dan heb je dit in ieder geval meegenomen.

Daarnaast is het prettig om een lekkere ruim joggingbroek of legging aan te hebben, in verband met het kraamverband. Het is geen pretje om met kraamverband in een strakke legging te gaan.

Ook is het verstandig om je voor te bereiden op eventuele kou die je gaat ervaren na de bevalling. Neem daarom altijd dikke sokken en een warme trui mee. Daarbij raden wij je ook aan om sloffen of slippers mee te nemen, zodat je in ieder geval niet met je blote voeten op de vloer van het ziekenhuis hoeft te lopen. Voor de zekerheid kan je natuurlijk altijd extra shirts meenemen.

En als het moment daar is dat je ontslagen wordt uit het ziekenhuis en lekker naar huis mag dan is het fijn als je ook fijne kleding mee hebt genomen die je op dat moment aan kan. Vergeet hierbij ook geen gewone, schone sokken mee te nemen en lingerie. Op dit moment zal het niet om mooi gaan maar vooral om wat lekker zit.

Voor de baby

Als het allemaal goed is gegaan dan vertrek je met één persoon meer uit het ziekenhuis dan dat je binnen bent gekomen. Hierdoor is het belangrijk dat je ook voorbereid bent op het kleine wondertje die mee naar huis mag.

Spullen die je in ieder geval mee moet nemen voor de baby is een rompertje, een mutsje, een shirtje, een broekje, sokjes en een jasje. Voor de kleine is het aan te raden om van alles meerdere aantallen mee te nemen voor het geval hij of zij langer in het ziekenhuis dient te blijven.

Daarnaast is het handig om in de vluchttas ook een dekentje en een omslagdoek mee te nemen. Vervolgens zijn er in een ziekenhuis wel luiers aanwezig maar is het ook handig om deze zelf mee te nemen. Je hebt deze thuis toch ookal nodig dus waarom zou je ze niet zelf meenemen.

Tot slot ga je waarschijnlijk met de auto naar huis en zal het kleine wondertje ook in de auto vervoerd moeten worden richting huis. Hierdoor is het belangrijk dat de baby in de auto veilig neergezet kan worden. Denk hier vooraf al over na.

Praktische tips

Uiteraard zijn er ook nog een paar praktische zaken waarvan het fijn is als je deze bij je hebt zoals een telefoon inclusief oplader. Je wil graag in contact staan met je familie en je vrienden als de kleine eenmaal ter wereld gekomen is.

In de huidige tijd heb je aan je telefoon vaak voldoende voor het maken van foto’s maar als je extra veel en mooie foto’s wil hebben dan raden we je ook aan om een camera in je vluchttas te stoppen.

Klaarmaken van de vluchttas

Last but not least de grote vraag wanneer je deze klaar moet zetten? Het wordt altijd aangeraden om deze tas in ieder geval vanaf week 37 klaar te hebben staan. Mocht je nou echt álles tot in de puntjes geregeld willen hebben dan kan je deze tas natuurlijk ook al eerder klaarzetten. Mocht je daarna nog iets bedenken wat niet kan ontbreken dan heb je nog genoeg tijd om ervoor te zorgen dat dit ook in de tas komt.

De gemeenste vechtscheidingen ooit

Het beste van het slechtste Hoewel 99% van de scheidingen onaangenaam is, kunnen sommige echtscheidingen ronduit gemeen worden. Mensen van over de hele wereld verzamelden