fbpx

Zoek de spoelbak die bij u past

De enorme verscheidenheid aan gootsteenontwerpen en afmetingen van gootstenen die vooruit Italië verkrijgbaar zijn, kan verbijsterend zijn. Het materiaal, de prijs, de manier van installeren, de permutatie en combinatie van mogelijkheden kan u overweldigen. Om uw keuze te beperken, hebben wij een leuke gids samengesteld die gootsteentype aan persoonlijkheidstype koppelt. Lees verder om de gootsteen te vinden waar u zeker rechts van zult afslaan!

De spoelbak met één bak voor wie het compact houdt

De enkele spoelbak of enkele kom spoelbak is perfect voor wie een kleine keuken heeft of wie het anders graag compact houdt. Dit ontwerp, dat verkrijgbaar is in verschillende maten spoelbakken, leent zich ook voor grotere ruimten. Omdat er geen tussenschotten of verdelers zijn die ruimte innemen, kunnen spoelbakken met een enkele spoelbak meestal grotere voorwerpen en keukengerei afwassen, waardoor ze een goede keuze zijn voor veel keukens.

De dubbele spoelbak voor de veelzijdige gebruiker

Multi-taskers houden ervan om meerdere dingen tegelijk te doen. Het is niet meer dan normaal dat hun gootstenen even productief zijn en meerdere doelen dienen. Het is dan ook geen wonder dat de dubbele spoelbak op maat gemaakt is voor zulke mensen. Dergelijke gootstenen hebben twee kommen, één om te wassen en de andere om te spoelen en af te voeren. Gezien hun praktisch nut zijn zij ook in Nederland een populaire keuze, vooral in die keukens waar geen afwasmachine geïnstalleerd is.

De opbouw spoelbak voor de doe-het-zelver

Als u een kei bent in het verbouwen van uw huis, of als u het graag eenvoudig houdt, dan zijn de populaire opzet spoelbakken ideaal voor u. Dergelijke spoelbakken vindt men vaak in kleine keukens. Ze zijn gemakkelijk te installeren en de prijs van de gootsteen is betrekkelijk laag. Er wordt een gat in het aanrecht gemaakt en de gootstenen worden van bovenaf geïnstalleerd of “erin gevallen” vandaar hun andere naam, verzonken gootstenen. Omdat hun rand boven het aanrecht uitsteekt, worden ze ook wel zelfranden genoemd.

Onderbouwkeuken

De onderbouw is zeer geschikt voor mensen die houden van naadloze gladde afwerkingen en die nauwgezet elk kruimeltje schoonmaken. Zoals hun naam al aangeeft, zijn ze het tegenovergestelde van de opbouw en worden ze zo geïnstalleerd dat ze verzonken liggen onder het aanrecht. Omdat er geen uitstekende rand in de weg zit, is schoonmaken een fluitje van een cent. U veegt gewoon van het aanrechtblad in de gootsteen. Bovendien kan de randloze aanblik een aangenaam gezicht zijn. Als u het niet erg vindt om extra te betalen, en u bent gesteld op netheid, dan is de onderbouw spoelbak iets voor u.

De boerderij gootsteen voor mensen die het graag groot maken

Sommige mensen leven king size en willen een gootsteen die aan hun levensstijl kan beantwoorden! Een lange gastenlijst, een grote familie, of gewoon een grote liefde voor koken! Zulke mensen hebben een gootsteen nodig die veel afwas en grote potten en pannen kan bevatten. De boeren gootsteen is een “match made in heaven” voor deze mensen met een groot hart. Het ontwerp van de gootsteen heeft de extra voordelen dat hij visueel aantrekkelijk en ergonomisch vriendelijk is. Maar wees gewaarschuwd dat deze grote gootsteen een flink gat in de portemonnee slaat.

De geïntegreerde wastafel voor liefhebbers van luxe

Wie van stijl en inhoud houdt, en er geen extra geld voor over heeft, zal verliefd worden op de geïntegreerde wasbak. Gemaakt van hetzelfde materiaal – steen, metaal of massief oppervlak – als de rest van het aanrecht, zijn dergelijke gootstenen echt randloos. Dat betekent dat u geen last meer hebt van het lelijke en moeilijk schoon te maken vuil dat zich bij andere soorten gootstenen ophoopt. Het absoluut naadloze uiterlijk maakt ze ook een hit bij mensen die niet van randen houden. Aangezien ze volgens uw specificaties worden gemaakt en bij de fabrikant worden voorgefabriceerd, zijn ze moeilijker en duurder in de aanschaf.

De gootsteen met afdruiprek voor praktisch ingestelde mensen

Een afdruiprek naast de gootsteen kan een heel praktische oplossing zijn voor mensen die hun keukengerei met de hand afwassen en een afdruiprek willen voor hun gewassen groenten en fruit. Praktisch ingestelde mensen zullen dol zijn op een gootsteen met afdruiprek. Een dergelijk ontwerp van gootsteen ziet men vaak in Indische keukens. Het afdruipbord is zo gebouwd dat overtollig water wordt opgevangen en in de gootsteen wordt afgevoerd. Het feit dat het aanrecht in beslag wordt genomen door de afdruipplank maakt het ontwerp wel kleiner wat de afmetingen van de gootsteen betreft.

De bar-spoelbak voor een goede voorbereiding

De bar-spoelbak, ook wel eiland-spoelbak of voorbereidings-spoelbak genoemd, is perfect als tweede spoelbak – geïnstalleerd op een eiland of aan de andere kant van het aanrecht. De kok die graag goed voorbereid is, zal hier dol op zijn. Eén spoelbak om de hoofdafwas te doen en een andere om te spoelen of om secundaire voorbereidingen te treffen. De bartafwasbak is klein, veel kleiner dan de hoofdafwasbak. Als u zich de aanrechtruimte kunt veroorloven en behoefte hebt aan nog een spoelbak, steek dan uw geld in een barkwasbak en u zult er geen spijt van krijgen!

De roestvrijstalen gootsteen

Wij hebben het type van bevestiging, en het aantal kommen gedekt. Als het gaat om de keuze van het materiaal van de gootsteen, gaat onze stem naar roestvrij staal. Dat geldt vooral als u pragmatisch bent en een kosteneffectieve en voordelige oplossing zoekt. Roestvrij staal is bestand tegen hitte en vlekken, en voor zelfs een klein budget kunt u een goede variëteit en afwerking krijgen. De meeste soorten spoelbakken zijn verkrijgbaar in roestvrij staal, waardoor ze een veelzijdige oplossing zijn voor elke keuken.

Van dubbele spoelbak, tot geïntegreerde spoelbak, tot opzet spoelbak en randloze spoelbak, tot roestvrij stalen spoelbak en stenen spoelbak, van grote tot kleine spoelbak, uw keuzemogelijkheden zijn eindeloos. Houd rekening met uw budget, praktische eisen, algemene keukenstijl en type aanrechtblad, en natuurlijk met uw persoonlijkheid om de ideale gootsteen voor u te vinden.


Achteraf Betalen