fbpx

Droger op afbetaling

Een wasdroger is ideaal als je in een groot huishouden een aantal wasbeurten in een week verwerkt, of als je weinig ruimte hebt om het wasgoed te drogen. Lees ons advies voor het kopen van een wasdroger op afbetaling.

De winkels met de ruimste keuze die ook nog eens betaling in termijnen aanbieden zijn:

Hoe kies je een wasdroger?

Niet essentieel, maar een wasdroger is een uitkomst als je een groot huishouden hebt dat een aantal wasbeurten in een week verwerkt, of als je weinig ruimte hebt om de was te drogen.

De nieuwste sensortechnologie op veel modellen verkort de droogtijden voor meer energiezuinig en tijdbesparend. Bekijk de onderstaande opties:

Begin je zoektocht

Denk na over waar je wasdroger gaat staan. Het hoeft niet in de keuken te zijn, het kan zelfs in de garage of in een logeerkamer verblijven. Er zijn drie soorten wasdrogers om uit te kiezen:

 • Een vrijstaande machine biedt meer flexibiliteit als je de optie wilt om deze van de ene naar de andere locatie te verplaatsen. Standaardafmetingen moeten passen onder de meeste keukenwerkbladen.
 • Geïntegreerde wasdrogers, die zijn ontworpen om in een keukenunit of werkkastjes te worden geïnstalleerd, kunnen duurder en iets kleiner zijn dan vrijstaande machines
 • Semi-geïntegreerde machines kunnen ook meer kosten. Het bedieningspaneel is zichtbaar, terwijl de droogtrommel verborgen is achter een paneel. Je hebt een deurpaneel van je keukenleverancier nodig dat bij je keukenunits of kastjes past.

De opties

Er zijn vier soorten droger om uit te kiezen:

Geventileerd

Geventileerde droger modellen pompen de warme en vochtige lucht uit de trommel via een flexibele slang naar buiten, zodat je de droger naast een muur of raam moet hebben.
De machine kan permanent worden ontlucht door een buitenmuur met behulp van een ontluchting set, en de meeste modellen worden geleverd met hun eigen kit.

Of je kunt tijdelijk een flexibele slang uit een raam hangen wanneer de machine in gebruik is. Het is duidelijk dat deze tijdelijke methode niet ideaal is tijdens koud of nat weer. De geventileerde wasdrogers zijn het meer traditionele type droger en zijn meestal de goedkoopste modellen.

Condensator

Condensdroger vereisen niet dat je de uitlaatslang via een ontluchting naar buiten aansluit en kunnen gemakkelijk overal in je huis worden geplaatst. Ze werken door de stoom in de machine te condenseren en in water te veranderen.
Deze uitgifte verzameld in een verwijderbare container of reservoir. De containers kunnen gemakkelijk worden uitgetrokken en kunnen in de gootsteen worden geleegd als ze vol zijn.

De meeste machines hebben een indicatielampje om je te laten weten wanneer de container moet worden geleegd.

Warmtepomp

Warmtedroger machines zijn prijzig, maar zijn goedkoper in gebruik dan gewone elektrische drogers. De drogers verwarmen de lucht opnieuw die uit het wasgoed wordt gezogen en koelt het vervolgens af zodat het weer in water condenseert.

Compactdroger

Compactdroger Als je niet veel ruimte hebt, overweeg dan om een ​​compact (3kg – 4kg) model te kiezen, dat op een werkblad kan zitten of zelfs aan de muur kan worden bevestigd en comfortabel 12 shirts moet drogen.
Of kies een model dat op je wasmachine kan worden gestapeld. Je kunt universele stapelkits kopen als je een wasmachine en droger van verschillende merken hebt of als ze allebei hetzelfde merk zijn, koop een set van de fabrikant.

Probeer geen machines te stapelen zonder ze goed te verankeren met een kit.

Dingen om te overwegen

Sensortechnologie

Wasdrogers worden altijd beschouwd als het meest energie-dure apparaat dat je zult kopen.
Fabrikanten hebben geprobeerd dit probleem aan te pakken met sensoren, die de lading controleren om de droger te stoppen zodra je was droog is, waardoor je tijd en geld bespaart.
In theorie kan het niet eenvoudiger: laad de machine en laat hem draaien, zonder ingewikkelde programmering.

In onze tests hebben we echter vastgesteld dat je vaak extra droogtijd moet toevoegen. Deze machines zijn over het algemeen duurder, maar je zult op de lange termijn op gebruikskosten besparen.

Handmatige en getimede wasdrogers

Hoewel het over het algemeen goedkoper is om te kopen dan sensordrogers, moet je de machine zelf programmeren en merk je dat je de lading langer dan nodig droogt, wat extra kosten toevoegt aan je energierekeningen.

Programma’s

De meeste wasdrogers zijn vrij eenvoudig te bedienen. Handmatige drogers hebben ten minste twee of drie warmte-instellingen, een voor katoen, een voor synthetische stoffen en een voor fijne was.
Drogers met een sensor hebben meestal meer programma’s om de lengte van de cyclus te regelen.

Meestal tref je:

 • kastdroog
 • lijndroog
 • strijkdroog
 • synthetisch / gemakkelijk te onderhouden
 • wol / fijne was
 • koel
 • gemakkelijk strijken
 • kreukvrij

Inhoud

Een wasdroger met een grote capaciteit is de meest energie-efficiënte manier om je wasgoed te drogen, omdat kleding meestal minder tijd nodig heeft om te drogen dan kleinere of compacte drogers.

Over het algemeen varieert de capaciteit voor normale, vrijstaande machines van 7kg – 9kg. Kies er een met een capaciteit van 8kg of meer als je een een groot huishouden hebt.

Waar moet je op letten?

 • Waterfilter: controleer of het filter eenvoudig te verwijderen is en het waterreservoir zich in een toegankelijke positie bevindt. Taillehoogte is het beste om buigen te voorkomen en morsen te voorkomen bij het verwijderen wanneer deze vol is.
 • Kindersloten: handig om te voorkomen dat kinderen met de bedieningselementen spelen.
 • Weergave resterende tijd: sommige sensormodellen met een schatting hoe lang het duurt voordat je wasgoed droog is, of je moet mogelijk de centrifugeersnelheid van je wasmachine invoeren om een ​​meer nauwkeurige schatting te geven.
 • Uitgestelde start: begin je lading te drogen op een tijdstip dat jou uitkomt.
 • Omkeerbare deuren: in tegenstelling tot koelkastdeuren, kun je met sommige modellen de richting van de deur omwisselen, waardoor je meer flexibiliteit heeft over waar je jouw machine kunt plaatsen.
 • Waarschuwings-LED’s: een handig waarschuwingslampje dat gaat branden wanneer je het waterreservoir moet legen of het pluisfilter moet reinigen.
 • Programmafase-LED’s: opnieuw een manier om op koers te blijven met de verschillende fasen van de droogcyclus.
 • Hoorbare alarmen: waarschuwt je wanneer de cyclus is voltooid.
 • Tonlichten: een lampje gaat branden wanneer je de droger opent, zodat je gemakkelijker kunt zien wat je doet en of er nog een kledingsstuk inzit.
 • Fuzzy logic: slimme technologie die sensoren in de trommel gebruikt om het vocht in het wasgoed te meten. Wanneer de kleding droog is, wordt de cyclus automatisch beëindigd.
 • Trommel achteruit: de trommel kan in beide richtingen draaien, met de klok mee en tegen de klok in, waardoor het droogproces wordt bevorderd en kreukvorming wordt voorkomen.
 • Anti-kreukwerking: de trommel blijft draaien aan het einde van een cyclus om klitten te voorkomen en strijken te vergemakkelijken.

Energie-efficiëntie

Alle machines krijgen een score van A – G, waarbij A +++ de meest economische is. En hoewel de nieuwste sensorische modellen aanzienlijk beter zijn dan traditionele machines, zijn de gebruikskosten vaak afhankelijk van de tijd dat de machine droogt en hoe hard hij moet werken.

Een hogere centrifuge op je wasmachine betekent bijvoorbeeld minder werk voor jouw wasdroger.

Wasgoed losmaken na het wassen voordat je het in de wasdroger doet, is een andere manier om lange droogtijden te voorkomen.

Je kunt ook de kosten laag houden door de machine niet te overladen, door soortgelijke stoffen samen te drogen of door een timervertraging te gebruiken, zodat je jouw machine ’s nachts kunt gebruiken als je een goedkoper elektriciteitstarief hebt.

Onderhoud & verzorging

De meeste stoffen zijn bestand tegen drogen in de droger, maar zorg ervoor dat de onderhoud labels geschikt zijn.

Als je problemen ondervindt, moet je mogelijk jouw laadcapaciteit verkleinen of je instellingen wijzigen, bijvoorbeeld naar kast droog, om krimp te voorkomen.

Scheid de stoffen voor het drogen in de droger. Dit kan de droogtijd verkorten en energie besparen, en ervoor zorgen dat de soorten stof op de juiste temperatuur voor het onderhoudslabel worden gedroogd.

Overbelast je wasdroger niet en plaats geen erg zware items, zoals dekbedden en dekens. Er is mogelijk onvoldoende lucht om te circuleren en u kunt de droger oververhitten.

Reinig de pluisfilters na elke cyclus om uw machine optimaal te laten werken.

Veeg de trommel om de paar maanden schoon met witte azijn of roestvrij staal om de sensor goed te laten werken. Raadpleeg je gebruikershandleiding als je een condensdroger hebt om te zien hoe je de warmtewisselaar verwijdert (waardoor de stoom weer in water verandert). om het schoon te maken onder een draaiende kraan.

Een droger in termijnen betalen

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een droger voor je was zodat je niet teveel betaalt in aanschaf, maar ook niet in gebruik, heb ik een aantal van de beste winkels gevonden waar je ze achteraf kunt betalen en in termijnen gespreid kunt aflossen:


Achteraf Betalen