fbpx

Laptop op afbetaling

PC, desktop & Laptop op afbetaling kopen | winkels waar je in termijnen betaalt.

Je hebt misschien al aardig wat geld bij elkaar. Maar ineens gaat je laptop kapot en een laptop op afbetaling kopen kan dan de oplossing zijn. Je moet een nieuwe hebben. Of je hebt een nieuwe nodig om de laatste programma’s of games aan te kunnen.

Een Laptop kopen op afbetaling kan dan de oplossing bieden. Een gemakkelijk maandelijks bedrag zodat je van te voren weet wat je kwijt bent en hoe lang je bezig bent met gespreid betalen.

Wij kijken vaak naar een kortingsactie bij Mediamarkt of BCC omdat ze daar achteraf betalen hebben. Dan kun je er altijd wel eentje vinden.

Koop je Laptop op afbetaling

Voor zo’n grote uitgave heeft niet iedereen een potje achter de hand. Toch kan het soms belangrijk zijn wel snel te beschikken over een nieuwe computer. Denk dan eens na over de mogelijkheden van het kopen op factuur en betaling in termijnen.

Elk jaar komen er laptops uit met nog snellere technologie, langere batterij duur en toch lichter van model. Je zou er bijna hebberig van worden. Het is natuurlijk niet te doen om telkens het nieuwste van het nieuwste te hebben maar een beetje bijblijven is wel wenselijk.

De nieuwe programma’s zullen namelijk ook steeds meer gebruik gaan maken van deze nieuwe technologieën. Na een paar jaar raak je wel achter, net als met mobiele telefoons.

Houd bij een keuze voor bestellen op afbetaling rekening met het volgende:

  1. hoe lang wil je het apparaat gaan gebruiken? Neem geen afbetalingslooptijd die langer is dan de gebruiksduur, anders ben je nog aan het terugbetalen terwijl je de laptop al niet meer gebruikt. Wil je om het jaar een nieuwe om telkens de snelste computer te hebben? Dan kun je de termijn niet langer stellen dan 24 maanden
  2. wat doe je wanneer hij stukgaat? Koop je er nu eentje terwijl je het geld nog niet hebt, dan betaal je het bedrag terug en zal er waarschijnlijk voor sparen weinig overblijven. Hoe lang is de garantie? En wat doe je wanneer hij stukgaat en je hem moet laten repareren of onverhoopt, moet laten vervangen? Houd hier rekening mee met je budget én met de looptijd
  3. kun je het bedrag maandelijks missen? Denk goed na over wat het terugbetalingsbedrag met je budget doet. Kun je het maandelijks missen, ook wanneer het wellicht even iets minder gaat? Je zit er natuurlijk maandelijks aan vast

Je laptop gespreid betalen

Heb je rekening gehouden met bovenstaande factoren? Dan kun je er goed aan doen je laptop gespreid te betalen. Het is in ieder geval belangrijk om de looptijd van afbetalingen niet langer te laten zijn dan de levensduur van de laptop.

Het kan daarom ook verstandig zijn om apart een verzekering te nemen of goed te kijken of elektronica en laptops ook onder je inboedelverzekering vallen, mocht er onverhoopt iets binnen- óf buitenshuis mee gebeuren.

Waar moet ik op letten bij het bestellen van een laptop?

De eerste keuze die je gaat helpen is de keuze voor het besturingssysteem. Hierbij vallen er namelijk gelijk al een heel aantal laptops af en kun je daarna over gaan tot de volgende belangrijke beslissingen om te nemen.

Je hebt een aantal opties om uit te kiezen. De meeste klanten zullen nog steeds gaan voor eentje met Windows erop. Als je meer te besteden hebt en je bent helemaal gecharmeerd van Apple producten kun je ook kiezen voor MAC OS, het besturingssysteem van Apple.

Kijk ook naar de laptop kooptips van de consumentenbond:

Een Apple laptop, oftewel Macbook

Let er dan wel op dat je voor de Apple laptops of Macbooks wel wat meer neer moet tellen. En als je het ook voor werk gebruikt en verder heeft iedereen Windows, dan kun je wel eens voor lastige situaties komen te staan aangezien Windows programma’s niet op de producten van Apple draaien.

Wel zeggen velen dat dit het beste is wat je voor je geld kunt kopen, net je keuze wat je ervoor over hebt.

Een Chromebook

Verder kun je nog kiezen voor een laptop met Android erop, ofwel CHROME OS. Deze worden ook wel chromebooks genoemd. Een goede budget keuze, maar let ook hier op of het is wat je wilt.

Deze hebben namelijk geen harde schijf en zul je alles in de cloud gaan doen (bijvoorbeeld met Google Drive), dus een handige en goedkope oplossing voor diegenen die weten wat ze doen.

Een Linux Laptop

Tot slot kun je nog kiezen voor Linux, maar dit zal niet standaard op de laptop geïnstalleerd staan, dan kun je het beste een windows laptop kiezen en deze installeren.

Waar ga je hem voor gebruiken?

Heb je je keuze voor het besturingssysteem gemaakt dan kun je kiezen wat voor een soort laptop op afbetaling je wilt gaan bestellen. Denk verder aan de mobiliteit van het apparaat.

(bekijk alle mogelijkheden hier)

Ga je er veel mee op weg? Ga je dan ook op plekken werken waar je misschien niet zoveel ruimte hebt, zoals bijvoorbeeld de trein of een klein tafeltje bij Starbucks? Dan is het misschien het beste om eerst te kijken naar de grootte en het gewicht.

Een groot scherm is leuk, maar als je hem uiteindelijk niet onderweg kunt gebruiken terwijl je dit wel wilde wordt het lastig.

Of als je vaak met een redelijk grote handtas loopt maar niet extra tassen mee wilt nemen voor je laptop, dan is het wellicht ook verstandig er eentje aan te schaffen die in de meeste van je tassen gaat passen.

Je hebt al hele leuke mini laptops en zijn een leuke keuze als je niet te veel grote bewerkingen wilt gaan doen (multimedia bewerken, foto bewerken, grote Excel of database toepassingen, gamen).

Kies de grootte van je scherm dus uit voor je wensen en mobiliteit.

Werk je veel thuis en wil je het scherm echt als enige scherm gaan gebruiken (je kunt natuurlijk altijd een extra beeldscherm op je laptop aansluiten, heb je daar al eens aan gedacht?) dan wil je waarschijnlijk weer voor een groter scherm gaan van minstens 15.6inch.

Gaming laptop op afbetaling

Veel jongeren kiezen ervoor een gaming laptop aan te schaffen en deze gespreid te betalen. Het is natuurlijk ook een behoorlijke investering en juist als je nog op school zit of een van je eerste baantjes hebt kun je het misschien niet in één keer missen.

Bovenstaande winkels hebben elk een behoorlijk aanbod gaming laptops dus je kunt precies kijken wat jij nodig hebt aan processor en beeldscherm samen met je videokaart om een mooi en mobiel gamingrig samen te stellen.

De processorkracht

Daarna gaat het allemaal om processorkracht. Voor 300 euro heb je al leuke laptops die je veel plezier op kunnen leveren voor hun prijs. Je kunt er gelijk mee aan de slag en de meeste toepassingen uit voeren. Maar ook hier heb je al snel de kans dat je de nieuwste programma’s die veel van je computer vergen niet kunt draaien.

Denk hierbij ook weer aan programma’s die foto’s of video bewerken, aan het spelen van de nieuwste spellen en aan grote excel of database toepassingen. Tussen 600-800 euro kom je al meer in de buurt van een alleskunner, als je maar niet hele gekke dingen wilt doen.

Dan kun je beter gaan voor de high-end laptops vanaf 2000 euro die je samenstelt met een bepaald doel, bijvoorbeeld de gaming laptop of de video bewerkingslaptop waar je misschien wel een macbook voor kiest.

Bestellen van een laptop op afbetaling

Heb je je basic keuzes gemaakt? Dan begint het leukste gedeelte van de zoektocht. Lekker snuffelen door de winkels en kijken welke het gaat worden. Waar kan ik dan terecht voor het bestellen van een laptop op afbetaling?

Wij hebben een aantal winkels voor je gevonden met deze betaalwijze ter beschikking. Lees de voorwaarden goed door, dan weet je precies waar je aan toe bent. Bij de meeste winkels zul je ook kunnen kiezen voor de betaaltermijn waarmee je het elke maand terugbetaalt.

Mocht dit er niet bijstaan dan vind je dit terug in de voorwaarden.

Computer op afbetaling

Een computer op afbetaling kopen kan een grote beslissing zijn. Je doet het op deze manier omdat je niet het geld hebt of wilt uitgeven in één keer aan een los artikel. Je wilt dan goed je afwegingen maken van wat verstandig is om te doen.

Waar moet je aan denken bij een computer op afbetaling?

Belangrijk in dit geval, misschien nog wel meer dan bij andere spullen voor in je huis, zoals meubels of een TV, is dat je nadenkt over de looptijd. Hoe lang wil je de computer gaan gebruiken? De technologie gaat zo rap vooruit dat een computer meer dan een paar jaar gebruiken er al voor zorgt dat hij erg verouderd is. Denk hier voordat je er aan begint goed over na.

”Een game computer gaat 2 jaar mee, een home computer wat langer, zo’n 3-5 jaar Yahoo

Wat is het doel waarvoor je de computer zult gaan gebruiken? En hoe lang zal hij dit doel nog goed kunnen volbrengen? Koop je een laptop in termijnen of een desktop? Een game computer gaat 2, misschien 3 jaar mee en zal jaarlijks ook wel een upgrade nodig hebben om de nieuwste spellen te kunnen blijven spelen. Een home computer wat langer, zo’n 3-5 jaar afhankelijk wat voor programma’s en toepassingen je wilt gaan gebruiken. Daarna zijn ze toch wel erg verouderd.

Naast het feit dat je een verouderde computer niet meer goed kunt gebruiken voor je dagelijkse activiteiten gaat het moederbord vaak maar 3-5 jaar mee met sommige die na 2 jaar kapotte onderdelen hebben tot soms wel 10 jaar dat hij meegaat, en dat is vaak een dure vervanging.

Wanneer je een computer op afbetaling koopt betaal je deze in termijnen. Het is nooit verstandig om meer termijnen af te spreken dan de levensduur van het artikel. Anders moet je namelijk nog afbetalen terwijl het artikel al aan vervanging toe is. Vandaar dat we adviseren om de looptijd van de termijnen nooit langer te maken dan de verwachting voor hoe lang je de computer wilt gaan gebruiken.

PC op afbetaling

Je hebt je keuze gemaakt. Je gaat niet voor een Mac van Apple. Je wilt een PC gaan kopen. Maar niet altijd heb je direct het geld paraat. Een PC op afbetaling bestellen kan dan de oplossing bieden.

Je PC in termijnen betalen

Wanneer je iets afbetaalt betekent dat dat je het nu koopt en daarna in gelijke termijnen betaalt. Zo kun je dit ook met je PC doen. Je hoeft dan niet naar de bank voor een lening, maar je regelt dit direct via de betreffende winkel. Je kunt zo een laptop kopen en afbetalen maar ook een Desktop PC. Het gaat erom wat voor jou het handigste is om mee te werken.

”you will get a more powerful computer for your money if you’re willing to give up portabilityPC World

Over het algemeen wanneer je kiest voor een PC gaat het om de mobiliteit. Wil je je computer mee kunnen nemen of niet? De laptops hebben terrein gewonnen en worden tegenwoordig al meer verkocht dan desktops, maar de regel blijft wel dat als je niet per se mobiel hoeft te zijn, dan krijg je meer PC voor je geld wanneer je voor een desktop gaat.

Daarnaast heb je met de desktop ook meer mogelijkheden om deze uit te breiden. Bij een desktop kun je in wezen alles vervangen en upgraden, bij een laptop gaat dat een stuk lastiger en zijn je opties vaak beperkt. Een desktop pc zou dus een stuk langer mee kunnen gaan bij regelmatige upgrades waardoor hij minder snel verouderd. Zo is het wellicht een veilige keuze, zeker wanneer je deze op afbetaling zou willen gaan kopen.

De voordelen van een Desktop PC kopen op afbetaling

  1. Je krijgt meer PC voor je geld
  2. Gemakkelijker te upgraden en gaat dan langer mee met de tijd
  3. Gemakkelijker open te maken en te repareren mocht er iets mee zijn
  4. Op afbetaling zorgt ervoor dat je niet een grote betaling ineens hoeft te doen

Lang niet elke winkel biedt je de mogelijkheden, zeker niet online. Hier hebben we degenen die wij hebben gevonden voor je uitgewerkt:

Een Dell laptop op afbetaling kopen – waar let je op?

Als je al weet welk merk je wilt hebben, dan is het eigenlijk alleen nog maar zoeken naar een goede deal. Een deal waardoor je nu kunt besparen, én in de toekomst. De laptop moet waarschijnlijk namelijk nog wel een paar jaartjes meegaan als middel om te werken of te gebruiken voor privé of school. En zo’n aanschaf doe je natuurlijk niet zomaar.

Als je nog overtuigd moest worden dan kwam je hier misschien niet uit, dan was je wel op zoek naar reviews of vergelijkingen. Maar je bent op zoek om een Dell Laptop op afbetaling te kopen, en dan ben je bij ons zeker aan het juiste adres.

Toch kan het fijn zijn om bij grotere tech winkels uit te komen die meerdere modellen en merken aanbieden. Zo kun je toch nog een beetje vergelijken terwijl je zeker weet dat je er terecht kunt om eventueel in termijnen af te rekenen.

Waarom zijn Dell-laptops zo populair?

Dell-laptops hebben behoorlijk wat successen behaald met hun reeks notebooks. Ze verkopen meer laptops dan alle andere grote notebookfabrikanten. Een deel van de reden hiervoor is een succesvolle marketing- en promotiestrategie, maar ze bieden ook een flink aantal extraatjes.

Een van de grootste redenen is de kwaliteit van de aangeboden producten voor de beschikbare prijzen. Bovendien zijn Dell-laptops stijlvol, veelzijdig, bieden ze afwisseling en komen ze met een geweldige garantie.

Een van de meest effectieve dingen die Dell heeft gedaan, is het leveren van laptops tegen redelijke kosten. Een deel van hun marketingstrategie was het promoten van hun producten door het gebruik van verschillende verkoop- en kortingen, evenals het aanbieden van gratis printers of andere gratis accessoires met hun notebooks.

De klantenservice van Dell

Dell staat ook bekend om het hebben van een goed klantenserviceprogramma.

De levertijd is redelijk, de meeste pakketten komen binnen ongeveer drie dagen aan. Het volgsysteem maakt het voor een klant mogelijk om zich ervan bewust te zijn wanneer het pakket zal arriveren zonder te wachten op de telefoon om met een vertegenwoordiger te spreken, hetgeen nuttig is.

Een ander aspect van hun klantenserviceprogramma dat nuttig is, is hun thuisservice. Als een klant problemen heeft met zijn Dell-laptop en het probleem niet telefonisch kan worden opgelost, stuurt hij een technicus van een externe leverancier om hen te helpen het probleem op te lossen.

Dell dekt de kosten van de service, zodat klanten die problemen hebben met hun notebook, geen computerexpert hoeven te betalen om hun computer weer aan de praat te krijgen.

De laptop zelf

Natuurlijk zijn de laptops zelf de belangrijkste reden dat Dell-laptops zo populair zijn. De meest bekende lijn Dell-laptops is de Inspiron-serie. Deze regel ontvangt consistent beoordelingen van toprecensenten op ongeveer vier van de vijf sterren.

Dell-laptops worden verkocht voor ongeveer vijf- of zeshonderd dollar. Als voorbeeld van het type producten dat ze aanbieden, is een van de nieuwste Dell-laptops de Inspiron M101z. Het biedt een dual-core processor op een 11-inch apparaat, waardoor het veel sneller is dan andere computers van dezelfde grootte.

Niet alle Dell-laptops ontvangen echter ongelofelijk hoge cijfers. Als voorbeeld, de recente Inspiron iM501R-1212PBL wordt als te duur beschouwd voor een laptop van standaardformaat die langzamer is dan de meeste laptops van zijn omvang.

Dell, beoordeeld als merk

Op de derde plaats voor het tweede jaar op rij, maakt Dell een aantal van de beste laptops die het kan maken, terwijl het de beste ondersteuning biedt van elke pc-leverancier (verbonden met Samsung).

Het in Round Rock, Texas gevestigde bedrijf kreeg ook hoge scores voor innovatie en voor zijn uitgebreide selectie; Dell maakt elk type laptop dat je maar kunt bedenken.

Hoewel de XPS-, Alienware- en Precision-lijnen goed presteren ten opzichte van vergelijkbare geprijsde concurrenten, zijn de standaard consumenten- en zakelijke laptops van het bedrijf iets middelmatiger.

Als Dell een deel van het DNA uit de XPS 13 zou kunnen halen en het in de Inspirons en Latitudes zou kunnen stoppen, zou het bedrijf in totaliteit hoger eindigen.

De belangrijkste sterke punten van Dell

Fantastische premium-laptops: de XPS-lijn van het bedrijf blijft marktleider op het gebied van consumenten- en prosumer-notebooks, dankzij de innovatieve functies, prachtige ontwerpen, een lange levensduur van de batterij en schitterende schermen.

King of gaming: de Alienware-lijn van Dell is toonaangevend op het gebied van prestaties, functies en waarde. De Inspiron 15 7000 Gaming is van grote waarde, en de aankomende G-lijn ziet er ook indrukwekkend uit.

Deze heb ik nog niet bij een winkel met koop op afbetaling gevonden.

Persoonlijke ondersteuning: als je Dell belt voor hulp, krijgt je jouw eigen, toegewijde ondersteuningstechnologie. Tijdens onze technische ondersteuning gaven agenten ons hun directe e-mailadressen voor vervolgvragen.

De zwakheden van Dell

Inspirerende top-producten: de reguliere consumentenlaptops van het bedrijf zijn gewoon niet goed genoeg voor de concurrentie. De Inspirons zijn meestal betaalbaar, maar ze hebben last van neutraal design en middelmatige schermen en toetsenborden.

Onvoldoende latitudes: hoewel het niet zo problematisch is als de Inspiron-lijn, zijn de Latitude-businesslaptops van het bedrijf gewoon niet zo aantrekkelijk of innovatief als die van concurrenten.

Als je bedrijf echter getrouwd is met Dell, kun je enkele fatsoenlijke systemen vinden. De Precision-werkstations van het bedrijf, met name de Precision 5520, zijn indrukwekkend.

Beoordelingen

De laptopserie van Dell is een verhaal van twee bedrijven: het maakt een aantal van de beste premium-, gaming- en werkstations op de markt, maar de standaard consumenten- en zakelijke laptops zijn ongeïnspireerd.

De Dell XPS 13 is onze favoriete consumentenlaptop in het algemeen en is dat al enkele jaren, terwijl Alienware 17 en Alienware 15 de gamingruimte domineren. Aan de andere kant van het spectrum zijn er laptops zoals de Inspiron 15 5000 Gaming, die last heeft van een saai scherm, een zwakke levensduur van de batterij en een stijf toetsenbord.

De gemiddelde XPS-, Alienware- of Precision-laptop scoorde vorig jaar 3,9 van de 5 sterren, terwijl de gemiddelde Inspiron 3 scoorde. De typische Latitude deed het beter en scoorde 3,7. Een verontrustende vijf van de 38 (of 13 procent) Dell-laptops scoorde minder dan 3 sterren.

Ontwerp

Het is de XPS-lijn van Dell die de grenzen blijft verleggen, met name de XPS 13 9370, met zijn wit-gouden chassis en bijna onbestaande randen. Gemaakt van aluminium en geweven kristallijn silica vezel, het is mooi en vlekbestendig.

De Inspiron-lijn is niet zo inspirerend. Afgezien van de Inspiron 15 7000 Gaming, is de lijn behoorlijk saai met zijn zilveren MacBook-kloonachtige ontwerp, dat niet lelijk is, maar het onderscheidt zich ook niet van de menigte. En hoewel de Latitude-lijn het InfinityEdge-beeldscherm in enkele van zijn laptops verwerkt, is het nog steeds een vrij eenvoudige presentatie.

Hoewel we dol zijn op de aanpasbare verlichtingszones op Alienware-gaminglaptops van Dell, wordt de algehele ontwerptaal oud en kan deze een update gebruiken.

Ondersteuning en garantie

Dell doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je systeem is hersteld en biedt solide telefonische ondersteuning, uitstekende helpers voor sociale media en gepersonaliseerde, toegewijde ondersteuningsmedewerkers die je hun directe e-mailadressen voor vervolgvragen geven.

Tijdens onze Showdown met technische ondersteuning werden we nooit voor een enkel moment in de omgang met Dell gezet, wat meer is dan we voor een ander kunnen zeggen.

Je kunt niet alleen je geheugen en / of opslag upgraden zonder je garantie te laten vervallen, maar als je Dell nodig hebt om jouw product te repareren, dan dekt het de verzending naar en van zijn locaties.

Ook biedt het bedrijf twee versies van zijn uitgebreide garanties: met en zonder dekking voor accidentele schade.

Innovatie

Dell heeft een innovatie spurt gemaakt voor zijn high-end machines. Het bedrijf heeft zijn vlaggenschip-laptop, de XPS 13, dunner en lichter gemaakt met behulp van nieuwe thermische technologieën, en toegevoegde software waarmee je kunt bellen en sms’en en op Android-telefoons je hele handset vanaf je bureaublad kunt besturen.

Bovendien heeft het zojuist de Dell XPS 15 2-in-1 uitgebracht, de eerste XPS-convertible van dat formaat, met Kaby Lake G.

Op het front van Alienware voegt het bedrijf een nieuw controlecentrum toe met eenvoudige overklok mogelijkheden en instellingen per spel. Maar Dell gaat niet zo veel innoveren op zijn lagere Inspiron-laptops en bedrijfsgerichte Latitudes.

Op die laptops zien we nog steeds dezelfde flauwe ontwerpen, middelmatige prestaties en matte schermen die niets om over naar huis te schrijven zijn.

Waarde en selectie

In 2017 kwamen er een hele hoop Dells uit, waarin het brede scala aan laptops van het bedrijf wordt gepresenteerd, gericht op elk marktsegment, van kinderen tot gamers en zakelijke gebruikers.

Er waren low-end Inspirons tussen 200 en 800 euro, inclusief een aantal, zoals de Inspiron 13 5000 2-in-1, die teruggaan naar tablets. Als je geen Windows nodig hebt, biedt Dell een paar Chromebooks, zoals de Chromebook 3189.

Wie het beste van het beste wil, kan kiezen voor een XPS 13 of XPS 15, met de allerbeste specificaties en zonder randen op de displays.

In het bedrijfsleven is er een breed scala aan opties en je kunt ze configureren met een reeks functies. Creatieve professionals neigen naar de Precision-lijn, met geavanceerde werkstations zoals de Precision 7720, die Nvidia Quadro-graphics en een Xeon-CPU heeft.

Dell is ook een leider in gaming. Het bedrijf is eigenaar van Alienware, waarmee een aantal van de beste premium gaming-platforms onder haar hoede vallen. Het bedrijf biedt ook meer betaalbare opties, zoals de Inspiron 15 7000 Gaming. In 2018 verliest de Inspiron Gaming-lijn de bijnaam “Inspiron” en wordt deze de Dell G-serie genoemd.

Waar kun je Dell laptops op afbetaling kopen?

De winkels hier bieden allen ook DELL aan, we hebben ook een overzicht met laptops in termijnen mocht je een bredere zoektocht willen beginnen. Dan begin je gewoon van wat hogerop en daal je verder af in de keuze van je merk. En wie weet, wellicht kom je dan alsnog ook wel bij DELL terecht.

Laat deze shops je helpen bij het kiezen voor een goede wijze van betalen en een goede laptop en hopelijk heb jij dan net als vele andere DELL gebruikers nog veel jaren plezier van je volgende grote aankoop:


Achteraf Betalen